Кои се облозите во Бакарат и страничните облози

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Играта Baccarat е многу едноставна, бидејќи дава три можни опции за обложување. Тие три облози се сметаат за главни облози во бакара и се она на што играчите обично се држат.

Покрај главните облози, играчите имаат можност да стават и некои странични облози во бакарат, кои нудат дополнително ниво на возбуда за обложувачите. Страничните облози, во исто време, имаат голема исплата, но и предноста на куќата е огромна, бидејќи не е многу веројатно да се случат.

Разбирањето и на главните облози во Бакара и на страничните облози е од суштинско значење за секој играч кој сака и двајцата да уживаат во играта, но и да бидат успешни во неа.

Кои се облозите во Бакарат и страничните облози

Видови на облози во Бакара

Како што веќе споменавме, постојат три главни типа на облози во игра на бакара; обложување на раката на играчот за победа, обложување на раката на банкарот за победа или за нерешено.

Секој од трите главни облози обезбедува различни исплати и рабови на куќата. Веројатноста секој облог да се случи е различна, затоа обложувачите треба да бидат добро информирани за тоа.

Обложување на играч

Ако играчот се обложил на играчот, тоа во основа значи дека ставил облог за неговата рака да биде подобра од раката на банкарот. Значи, ако вредноста на раката на играчот е поблиску до 9, раката на играчот ќе биде таа што победува.

Облогот на играчот е втор најдобар избор за бакара, бидејќи е спротивен од облогот на банкарот, кој е најпосакуван.

Обложување на банкарот

Обложувањето на Банкар е секогаш најдобрата опција, бидејќи работ на куќата е само 1,06% без оглед на бројот на играни палуби. Облогот на Банкер е најпосакуваниот облог во бакара како редослед на играње, во кој банкарот е секогаш последниот што презема акција, најверојатно оваа рака ќе победи.

Секогаш е добра идеја играчот да го вклучи облогот на банкарот во својата стратегија, но провизијата од 5% мора да се земе предвид.

Обложување на нерешено

Обложувањето на нерешено има свои предности и недостатоци. Најголемиот проблем со обложувањето со вратоврска е што оваа опција е многу мала веројатноста да се случи, бидејќи и рацете на банкарот и на играчот треба да бидат подеднакво ценети, на пример, ако двата играчи добијат еднаков резултат од 6.

Но, поради фактот што Тај ретко се случува, има многу добри исплати што може да се искористат за некои играчи да имаат корист.

Објаснети странични облози на Baccarat

Страничните облози се некои дополнителни облози што играчите можат да ги стават за време на играта на Бакара. Едноставно има десетици странични облози, но за потребите на денешниот водич, во фокусот ќе бидат само најпопуларните и најраспространетите.

Важно е секој играч да знае дека страничните облози се сметаат за многу ризични, така што повеќето играчи избегнуваат да ги ставаат кога играат онлајн игри со бакара.

Влог за пар

Облогот во пар е предвидување дали двете поделени карти ќе направат пар. Исплатата за облог во пар е 11:1, но работ на куќата е околу 11%, во зависност од онлајн казиното. Пар облог може да се стави или во раката на банкарот, во раката на играчот или во двете.

Цело црно/црвено

Целосно црното или црвеното странично обложување е облог за тоа дали раката ќе содржи само црни или црвени картони.

Целосно-црниот облог нуди исплата од 24:1 со куќен раб од 6,53%, додека облогот целосно црвен има малку помала исплата од 22:1, но работ на куќата е 14%.

Големи мали

Има и други странични облози што може да се видат во многу онлајн казина, како Големи и Мали. Големите и малите облози треба да се обложуваат на вкупниот број карти во игра. Овој облог силно зависи од тоа како се игра со раката на играчот. Ако, на крајот, има 4 карти на масата, победува малиот облог, но ако има 5 или 6 карти, победува големиот облог.

Белаџо натпревар

Натпреварот на Белаџо е страничен облог за тоа дали раката ќе добие три од еден вид. Натпреварот на Белаџо има уплата од 68:1 за раката на банкарот и 75:1 за раката на играчот. Работ на куќата варира од 5,27% до 8,57%.

Змеј бонус

Станува збор за победа на која било рака со природна рака со точна разлика на поени. Колку е поголема маржата, толку е поголема исплата:

 • 9 поени - 30:1
 • 8 поени = 10:1
 • 7 поени = 6:1
 • 6 поени = 4:1
 • 5 поени = 2:1
 • 4 поени = 1:1
 • 3 поени или помалку = Загуба.

Куќниот раб за бонусот на змејот обично е околу 2,65% за раката на играчот, но се зголемува до 9,37% за раката на банкарот.

Среќен бонус

Облозите за бонус за среќа бакара се меѓу највозбудливите странични опции што ги нуди играта. Ова е облог за победа на раката на банкарот додека вреди 6 поени. Играта има одлична исплата од 18:1, со куќен раб од само 2,34%.

Појавување на змеј

Змејот што одговара е облог за тоа колку карти од одреден ранг ќе бидат поделени на банкарот и на играчот. Соодветниот облог од страна на змејот има куќен раб од 16,99 $ = %. Еве ги исплатите за соодветните облози од страна на змејот во бакара:

 • 6 картички = исплата 100:1
 • 5 карти = 60:1
 • 4 карти = 40:1
 • 3 карти = 20:1
 • 2 карти = 3:1
 • 1 карта = 1:1
 • Нема карти со одреден ранг = Загуба

Облози што треба да се избегнуваат

Страничните облози заедно со Tie Bet веројатно нема да се случуваат често. Значи, за секој играч кој е во искушение креирајте стратегија, во кои неговите шанси за победа се што е можно поголеми, треба да се исклучат страничните облози и облозите со нерешени.

Генерално, обложувањето на нерешено и странични облози во Бакара е нешто што секој играч треба да го избегнува, со цел да ги задржи своите шанси да биде профитабилен на долг рок.

Кога да се постават странични облози во Бакара?

Страничните облози на бакара можат да работат против играчот во повеќето случаи, бидејќи имаат огромен раб на куќата, а високите исплати обично не ги покриваат загубите. Но, ако играчот има добра стратегија за обложување со странични облози, тие навистина можат да донесат некои фасцинантни профити на долг рок. За жал, тоа бара огромен буџет и многу трпение.

Дали вредат страничните облози?

Дури и почетниците се свесни за фактот дека повеќето онлајн казина нудат бакара маси со достапни странични облози и овие облози треба да се избегнуваат. На статистички шанси од кои било странични облози се толку ниски што на долг рок, речиси е невозможно да се дојде до профит.

Заклучок

Baccarat е игра која нуди низа различни облози за играчите да изберат. Едноставен начин да се пристапи кон играта е да се придржувате до главниот банкар, играч и облозите со Тај. Од друга страна, ако играчот бара поголема возбуда, има и некои странични облози во бакарат покрај главните.

Страничните облози имаат повисоки исплати, но се многу поризични. Значи, се препорачува да се придржувате до главните три. Придобивките од познавањето на облозите во бакара и страничните облози на бакара ќе му дадат на играчот јасна визија за тоа какви шанси има да победи и да ги зголеми.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Кои се најдобрите странични облози во Бакара?

Страничните облози се дополнителни облози на трите главни облози во Бакара. Имаат огромни исплати, но и работ на куќата расте. Бидејќи е многу мала веројатноста да се случат, професионалните обложувачи препорачуваат да ги избегнувате.

Колку облози можете да ставите во Бакара?

Во бакара, постојат 3 главни типа на облози; облогот на банкарот, облогот на играчот и вратоврската. Покрај тоа, има доста странични облози на бакарат што може да се стават. За жал, страничните облози кријат огромни ризици и високи рабови, па затоа се препорачува да ги избегнувате.

Како да ги запомните облозите во Бакарат?

Единствените облози што играчите треба да ги запомнат за да почнат да играат бакара се главните три. Облогот на банкарот е најдобрата можна опција, со највисока стапка на добивка и најниска предност на куќата. Постојат, исто така, облози на играч и облози за врзување.

Дали секогаш треба да се обложувате банкари во Бакара?

Статистички е докажано дека облогот на банкарот има највисока стапка на добивка, а има и најниска куќна предност. Како почетник, секој играч треба да се држи до овој облог. Но, постојат одредени стратегии за бакара кои можеби не одговараат на обложување само за банкарот.

Можете ли да се обложувате на двете страни во Бакара?

Да, во играта бакара, играчите имаат опција да играат и за да победи раката на банкарот и за да победи раката на играчот. Покрај тоа, постои и облог за нерешено што може да се стави.

Дали Змејот е добар облог во Бакара?

Облогот за змеј во бакара е или банкарот или играчот да победи со природна рака со точна маржа. Овој облог нуди огромни исплати, но е многу ризичен. Значи, секој играч треба да биде навистина внимателен ако сака да го вклучи овој облог во својата стратегија.

Зошто Baccarat е непрофитабилен за онлајн казина

Зошто Baccarat е непрофитабилен за онлајн казина

Baccarat има уникатно место во срцата на многу коцкари. Познат по својата едноставност и брза игра, тој стана главен производ и во тули и малтер и во онлајн казина. Меѓутоа, кога станува збор за профитабилноста на онлајн казината, Baccarat се издвојува од причини кои не се веднаш видливи. И покрај нејзината популарност меѓу играчите, оваа игра претставува љубопитен случај во економијата на казиното. Во оваа статија, истражуваме зошто Baccarat, во споредба со другите казино игри, можеби не е толку профитабилен за казино сајтовите и ја истражува динамиката зад неговото финансиско влијание.

Зошто Baccarat е толку популарен?

Зошто Baccarat е толку популарен?

Baccarat, познат по својата елеганција и едноставност, стана главен во казината ширум светот. Тоа е игра која ги комбинира правилата што се лесни за разбирање со аура на софистицираност, привлечна и за почетниците и за искусни играчи. Подолу, ќе ги откриете причините зад трајната популарност на Baccarat и ќе научите како можете да станете дел од неговиот возбудлив свет. Подготвени сте да го спроведете новооткриеното знаење во пракса? Истражете ги казината Baccarat на листата на CasinoRank за да го најдете совршеното место за да ја доживеете возбудата на играта. Без разлика дали сте почетник или искусен играч, овие казина нудат идеален амбиент за уживање во уникатниот шарм на Baccarat. Започнете го вашето патување со Baccarat денес со најдобрите избори на CasinoRank!

Како да се игра Baccarat: Објаснети правилата на Baccarat

Како да се игра Baccarat: Објаснети правилата на Baccarat

Baccarat е една од наједноставните казино игри кои бараат минимална вештина. Се случува да биде совршена игра за обложувачниците, кои сакаат брзи игри со карти, без да мораат да научат многу сложени правила. Веројатно само Рулетот има едноставни правила како Baccarat, што е една од главните причини зошто Baccarat е сè уште толку популарен. 

Како функционираат шансите за обложување Бакара

Како функционираат шансите за обложување Бакара

Она што го прави Baccarat толку популарен е долниот раб. Baccarat е казино-игра со карти со најнизок куќен раб од 1,06% за најпопуларниот банкарски облог.

Корисни совети за победа во Baccarat

Корисни совети за победа во Baccarat

Baccarat е меѓу најпопуларните казино игри на маса во кои играчите можат да уживаат играјќи на речиси секој онлајн казино сајт. Тоа е многу едноставна игра што обложувачите можат лесно да ја научат, бидејќи има неколку едноставни правила за паметење. 

Која е најдобрата варијација на играта Baccarat?

Која е најдобрата варијација на играта Baccarat?

Baccarat е една од најпопуларните онлајн игри со карти што може да се игра или во онлајн или во копнени казина. Играта со карти Baccarat се смета за многу лесна за учење, бидејќи нејзините правила се многу едноставни. Секоја онлајн игра со бакара има многу низок раб, што ја прави многу привлечна за коцкарите. 

Стратегии и системи за обложување Baccarat: кој е најдобар

Стратегии и системи за обложување Baccarat: кој е најдобар

Бакара е главно игра на среќа, бидејќи нејзината игра е за споредување на картите, обично картичките на банкарот и играчот во повеќето варијации.