Објаснети најдобрите облози за игра на зарове

Крепс

2021-11-26

Benard Maumo

Craps е една од најдиректните и најзбунувачките онлајн казино игри наоколу. Од една страна, играчите не треба да учат никакви стратегии бидејќи треба само да ги фрлате коцките и да тргнете. Но, од друга страна, огромниот број облози за глупости може да биде збунувачки дури и за најискусните играчи. Подолу е брз преглед на најпаметните облози за игра на зарове во најдобрите онлајн казина.

Објаснети најдобрите облози за игра на зарове

Поминете линија

Ако ги прочитате повеќето совети за игра на зарове на интернет, ќе ви биде кажано дека обложувањето е неопходно за да се преживее во светот на зарове. Тоа е затоа што облогот за додавање го поддржува стрелецот и ви дава 1,41% предност на куќата, што е една од најниските во куќата.

Во овој облог, играчите го поддржуваат стрелецот за да слетаат со 11 или 7 пред 12, 3 или 2 на ролетот за излез. Слетувањето на коцката на 11 или 7 го добива облогот Pass Line, додека вие губите ако коцките паднат на 12, 3 или 2. Ако коцките паднат на различен број, овој облог останува активен.

Не ја поминувај линијата

Друг залог за игра на зарове што вреди да се стави е Не поминувајте линија, што е сосема спротивно од облогот за пропусници. Во овој облог, ќе предвидите дека стрелецот ќе добие автоматска победа со исфрлање 12, 3 или 2. Меѓутоа, ако стрелецот фрли 11 или 7, ќе го изгубите облогот Не ја помине линијата.

Како и облогот Pass Line, облогот останува активен ако стрелецот фрли различен број освен оние што се дискутирани погоре. Исто така, работ на куќата е уште помал во овој случај, бидејќи ќе уживате во стапка од 1,36%.

Поставување на коефициенти/бесплатни шанси

Поставувањето на коефициентите е последователен облог на облогот да не се помине откако ќе се воспостави поен. Овој облог победува ако стрелецот постигне 7 пред да се фрли одреден број на поени. Спротивно на тоа, губи ако бројот на бодот е фрлен пред 7.

Интересно, овој облог има нула куќен раб. Тоа е затоа што е статистички фер. Затоа, не е изненадување што облозите за поставување на шансите се многу популарни меѓу повеќето играчи на игра на зарове.

Come Bet

Come Bet е облог за глупости направен откако веќе е одредена точката на Pass Line. Во суштина, тоа е облог на Pass Line направен по објавувањето. Откако ќе се тркалате и ќе создадете број на бод, потоа можете да го направите Come Bet. Ако вашата следна ролна е 11 или 7, добивате дури и пари. Сепак, губите ако е 12, 3 или 2.

Значи, како што можете да видите, овој облог е како да играте две игри одеднаш. Се разбира, ова може да го направи предизвик да ги следите сите ваши потези на масата. Но, наградата од 1,41% куќен раб е вредна за маката.

Обложување на 8 или 6

До овој момент, веќе мора да знаете дека 7 е најчестиот ролат за игра на зарове. Сепак, можете да се обложите и на стрелецот да тргне 8 или 6. Дури е можно да се обложите на двата броја и да ја удвоите веројатноста за победа.

Во овој облог, шансите да се тркалаат 8 или 6 е 13,89%. Сега, ова е само второ по веројатноста да се тркала 7, што е 16,67%. Дополнително, работ на куќата е примамливо низок и изнесува 1,5%.

Заклучок

Дали сте сега подготвени да играте глупости онлајн? Се надевам! Правењето облози за глупости е супер едноставно, иако можеби ќе ви треба основно познавање на правилата за игра за да започнете со играта. Сепак, не грижете се, бидејќи дилерите во живо секогаш се среќни да им понудат на новите играчи корисни совети за глупости. Затоа забавувајте се и со среќа!

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости