Работ на игра на зарове и шанси: како да ги пресметате вашите шанси за победа

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Зарове се игра со генерации. Облозите се ставаат на резултатите од едно фрлање или низа фрлања во оваа игра со коцки. Зарове е лесна игра за подигање, но нејзиното усовршување бара одредени вештини.

На оваа страница, ќе разговараме за табелата со највисоки шанси за игра на зарове и како да ги откриеме најдобрите шанси во играните зарове за победа. Исто така, ќе го опишеме работ на куќата, суштинска идеја во која било коцкарска игра, и ќе ја анализираме табелата за исплата на зарове.

Работ на игра на зарове и шанси: како да ги пресметате вашите шанси за победа

Шансите за исплата во игра на зарове

За целосно да уживате во играњето глупости и да ги зголемите вашите шанси за победа, важно е да ги знаат основните правила и излезе со а игра на зарове обложување стратегија што одговара на вашиот стил и ниво на удобност со ризик. Шансите за зарове и рабовите на куќата варираат за различни облози. Имајте на ум дека некои облози нудат поголеми исплати, но имаат помали шанси за победа. Ајде да погледнеме во различни облози и нивните исплати во глупости:

Основни зарове облози

Можно е играчите да стават неколку основни облози во глупости, како што се облозите Pass Line, Don't Pass, Come и Don't Come. Предноста на овие облози е релативно ниска, што ги прави популарен избор и за почетници и за искусни играчи.

 • Облози за Pass Line и Come: Овие облози се популарни во глупости и вклучуваат обложување на стрелецот со 7 или 11. Играчите победуваат ако стрелецот успее и губат ако се исфрли 2, 3 или 12. Шансите за победа се 1:1, а исплатата е исто така 1:1.
 • Облози не поминувај и не доаѓај: Спротивно на облозите Pass Line и Come, овие облози бараат од играчите да се обложуваат против стрелецот кој ќе исфрли 7 или 11. Наместо тоа, играчите победуваат ако стрелецот фрли 2 или 3 и губат ако се спушти 7 или 11. Шансите и исплатата за овие облози се исто така 1:1.

Коефициенти залог

Облозите со коефициенти може да се стават како дополнување на облозите Pass Line, Don't Pass, Come и Don't Come. Овие облози немаат предност во куќата, што ги прави атрактивни опции за играчите кои сакаат да ги зголемат своите потенцијални добивки. Исплатата за облози со коефициент зависи од бројот на бодот:

 • 4 или 10: Исплата 2:1
 • 5 или 9: Исплата 3:2
 • 6 или 8: 6:5 исплата

Ставете облози

Облозите за место им дозволуваат на играчите да се обложуваат на одреден број што се става пред 7. Исплатите за облозите за место се разликуваат врз основа на избраниот број:

 • 4 или 10: 9:5 исплата
 • 5 или 9: 7:5 исплата
 • 6 или 8: Исплата 7:6

Облог на поле, Биг 6 или Биг 8 и кој било облог

Облозите на терен, Големите облози 6/8 и Било кои 7 облози се дополнителни опции за обложување во глупости со различни коефициенти и исплати.

 • Облози на терен: Играчите победуваат ако следната ролна е 2, 3, 4, 9, 10, 11 или 12. Исплатата е 1:1 за повеќето броеви, со исплата 2:1 за 2 и 12.
 • Големи облози 6/8: Играчите победуваат ако стрелецот исфрли 6 или 8 пред 7. Исплатата е 1:1.
 • Било кои 7 облози: Играчите победуваат ако следната ролна е 7. Исплатата е 4:1.

Игра на зарове Куќа Еџ

Секоја игра има раб што мора да се земе предвид за пресметување на шансите за игра на зарове. На долг рок, онлајн казино сајт смета на задржување на работ на куќата, што е одреден дел од секој облог.

Ако предноста на куќата во играта е 1%, на пример, казиното може да предвиди дека ќе добие назад, во просек, 1% од секој облог.

Куќниот раб во игра на зарове се менува со секој тип на облог. Ова е процентот на работ на куќата и исплатата за некои од најпопуларните облози за глупости:

Bet TypePayoutHouse Edge (%)
Pass Line Bet1:1 (even money)1.41
Don't Pass Bet1:1 (even money)1.36
Come Bet1:1 (even money)1.41
Don't Come Bet1:1 (even money)1.36
Odds Bet on 4/102:10 (No house edge)
Odds Bet on 5/93:20 (No house edge)
Odds Bet on 6/86:50 (No house edge)
Place Bet on 4/109:56.67
Place Bet on 5/97:54.00
Place Bet on 6/87:61.52
Field Bet on 3,4,9,10,111:15.56
Field Bet on 2,122:15.56
Big 6 or Big 81:1 (even money)9.09
Any 7 Bet4:116.67

Очигледно, работ на куќата е помал на некои облози од други. Коефициентите за Pass Line, Don't Pass, Come Bet и Don't Come имаат пониска предност од другите можни облози.

Било кој облог од 7, Биг 6 или Биг 8, и Облог за место на 4 или 10 имаат најголема предност во разговорот за глупости.

Како да се пресметаат исплатите во игра на зарове онлајн

Плаќањата за зарове се одредуваат според знаењето на играчот и за работ на куќата и за шансите за зарове за победа на облогот што го ставаат. Еве подетално:

Играчите се обложуваат 10 долари на линијата за додавање, а коцките се фрлаат 7. Бидејќи шансите за победа на Влогот за пропусната линија се 251/495, или 50,7%, играчите добиваат 10 долари - дури и пари.

Да претпоставиме дека играчите се спремни да ризикуваат 10 долари на точка од 6 со шанси од -110. Ако играчите стават облог со коефициент од 5 долари на точка 6, тие ќе добијат исплата од 6 долари. Враќањето на облогот од 10 долари е 12 долари.

Сличен е методот што се користи за одредување добивки за други облози. За секое место на играчите, тие мора да ги земат предвид не само најдобрите шанси за победа, туку и нивниот потенцијален поврат.

Заклучок

Еден од најважните аспекти за играјте глупости онлајн успешно се запознава со шансите за глупости. Играчите можат да ги подобрат своите мали шанси за победа со ставање облози со поголема очекувана исплата ако ги знаат шансите за победа и шансите за исплата за секој влог.

Најдобрите облози се оние со најнизок раб (облогот Pass Line Bet, Don't Pass Bet, Come Bet и Don't Come Bet). Било кои 7 облози, големи 6 и големи 8 облози и облози за место на 4 и 10 ги носат најголемите рабови на куќата и треба да се избегнуваат.

Играчите можат да го намалат ризикот и да ги зголемат своите шанси за победа со учење на најдобрите шанси за глупости.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Колкав е облогот Pass Line во игра на зарове, и какви се неговите шанси за победа?

Во глупости, Pass Line Bet е убедливо најтипичниот облог. Поенот се превртува (4, 5, 6, 8, 9 или 10) пред да се исфрли 7, или ако стрелецот зафрли 7 или 11 при фрлањето надвор, тој победува. Облогот Pass Line дава шанси од 251/495, или приближно 50,7%.

Што е куќниот раб во игра на зарове, и зошто е важно да се разбере?

Соодносот на секој облог што казиното предвидува да го задржи на долг рок е познат како „работ на куќата“ во глупости. Познавањето на работ на куќата ќе им овозможи на играчите да направат едуциран избор за нивните облози. На долг рок, играчите ќе излезат напред ако ги стават своите пари на облог со помала предност од онаа што ја разгледуваат.

Што е облог со шанси во игра на зарове, и како тоа влијае на работ на куќата?

Обложувањето на коефициентите е опција како дополнување на линијата за усвојување, не положувајте, обложувајте се, и облози не доаѓајте. Нема куќен раб и уплатата е во согласност со шансите за победа на играчот. Куќниот раб на Pass Line и Come Bets може да се намали со правење и облог со коефициент.

Што е било кој 7 облог во игра на зарове, и зошто се смета за ризичен облог?

Играчите можат да се обложуваат „Било 7“, што значи дека мислат дека следниот број ќе биде 7. Шансите за исплата се 4 спрема 1, но работ на куќата е многу висок и изнесува 16,67%. Бидејќи шансите за победа се мали, а предноста на куќата е висока, обложувањето на овој резултат треба да се смета за високоризично. Казиното ќе добие значителен профит од секој облог поставен на овој исход.

Која е разликата помеѓу облогот за место и облогот Come во игра на зарове?

Облозите за место се облози на 4, 5, 6, 8, 9 или 10 броеви кои победуваат ако се стават пред 7. Слично на облозите за пропусната линија, облогот Come се става по исчекувањето. Ако стрелецот потоа фрли 7 или 11, или ако го исфрли поенот пред да фрли 7, тогаш Come Bet победува. Come Bets ги имаат истите шанси за победа како и Pass Line Bets.

Варијации на игра на зарове: Истражување на различни видови онлајн игри за игра на зарове

Варијации на игра на зарове: Истражување на различни видови онлајн игри за игра на зарове

Луѓето играат глупости со векови. Од своето основање, тој претрпе бројни промени, вклучително и воведување на различни видови на зарове. Исто така, се зголеми привлечноста за играње глупости преку Интернет, обезбедувајќи го истото возбудливо искуство без да ја напуштите куќата. Овде сме да зборуваме за различните видови на игра на зарове онлајн коцкање, вклучувајќи ги нивните правила, шансите за исплата и работ на куќата.

Игра на зарове онлајн наспроти зарове во живо: што е подобро?

Игра на зарове онлајн наспроти зарове во живо: што е подобро?

Милиони луѓе ширум светот ценат играње глупости во казина. Играчите на зарове, благодарение на огромниот раст на онлајн казината, сега имаат избор помеѓу онлајн и игри во живо. Играчи кои сакаат да играат глупости, каде треба да играат? Ќе ги споредиме виртуелните игри со искуството од реалниот живот што го нуди онлајн зарове во живо.

Како да играте зарове онлајн: Чекор-по-чекор водич за играње онлајн

Како да играте зарове онлајн: Чекор-по-чекор водич за играње онлајн

Craps нашироко се смета за една од највозбудливите и најиграните игри на коцкање ширум светот. Оваа форма на коцкање датира со милениуми, а нејзините многубројни повторувања го одразуваат тоа. Craps сега е игра што може да се игра од дома, благодарение на растот на онлајн казината.

Стратегии за обложување зарове: Совети и трикови за онлајн играчи

Стратегии за обложување зарове: Совети и трикови за онлајн играчи

Многу онлајн коцкари играат глупости, барајќи стратегија за победа на игра на зарове. Но, кои се најдобрите облози во стратегијата за игра на зарове? Играчите кои сакаат да ги зголемат шансите за успех во игра на зарове треба да се запознаат со различните стратегии и методи за обложување што се достапни.