5 забавни факти што мора да ги знаете за глупости

Крепс

2021-10-27

Учењето како да се игра глупости е една од наједноставните задачи во онлајн коцкање светот. Самата игра е сам по себе објаснување бидејќи играчите треба само да ги најдат најдобрите глупости на интернет, да купат чипови и да стават облог.

5 забавни факти што мора да ги знаете за глупости

Но, за да победите во оваа возбудлива и забавна игра на маса, треба да имате на ум некои факти. Запомнете дека постојат десетици лажни митови за глупости кои ќе ви ја издишат гумата дури и пред да започнете со патувањето со глупости. Така, подолу се дадени неколку забавни факти за глупости.

Факт број 1. Постојат 36 можни комбинации

Дали знаевте дека има до 36 можни комбинации по фрлањето две шестстрани коцки? Па, играчите користат пар коцки за да играат глупости. На страните на коцките се испечатени броевите од 1 до 6. По тркалањето дуо, ги пресметувате нивните вкупни збирки. Во тој случај можни се единаесет вкупно; 2 до 12.

Одејќи според горенаведените збирки, повеќето играчи веруваат дека играта има само 11 можни исходи. Напротив, ова се само збирки. Секој збир има повеќе уникатни комбинации, што доведува до 36 генерално. На пример, вкупно 4 може да бидат 1+3, 2+2 или 3+1.

Факт #2. Најверојатно е слетување 7

Еве уште едно интересно факт за глупости што ќе ни се најде во текот на играта. Честопати, вкупниот исход на ролна е 7. Тоа е затоа што има до шест уникатни комбинации кои можат да создадат вкупно 7. Ова прави неверојатни 16,67% шанси да се појави 7.

Од друга страна, тркалачките броеви 12 и 2 е фатаморгана. Тоа е затоа што само една комбинација може да ги направи овие збирови, соодветно. Шансата да се појават овие бројки е само 2,78%. Сега знаете зошто повеќето играчи фаворизираат 7.

Факт #3. Само четири главни облози

Оние кои тврдат дека играта на игра на зарове е тешка за играње, едноставно не ги знаат правилата. Во оваа игра на среќа, совладувањето на табелите и вклучените облози е спас. Четирите главни облози на глупости вклучуваат:

  • Поминете линија
  • Не поминувајте линија
  • Дојдете
  • Не доаѓај

Како што се очекуваше, овие облози имаат различни коефициенти и рабови. На пример, облозите за „pass line/come“ имаат исплати од 1:1 со куќен раб од 1,41%. Од друга страна, облозите за не помине/не доаѓај имаат слични коефициенти, но долниот раб од 1,36%.

Факт #4. Постојат суеверија

Чекај, каква врска имаат суеверија со игра на среќа? Така е! За почеток, некои играчи веруваат дека двата пола немаат слична среќа во оваа игра. Затоа, повеќето нови машки играчи се сметаат за несреќни, додека новите женски играчи се сметаат за среќни. Оттука и името „Lady Luck“

Исто така, ако жената ја дува коцката пред стрелецот да ја фрли коцката, тоа може да резултира со среќа. Дополнително, кажувањето на бројот „7“ на масата му носи лоша среќа на играчот. Така, наместо тоа, гејмерите велат „ѓаволот“ или „големото црвено“. Друго, не зборувајте и не допирајте го стрелецот додека играат да не им донесете среќа.

Факт #5. Исчисти од Yo Bet

Без разлика дали планирате да играте во најдобрите онлајн казина на копнените казина, направете си услуга и игнорирајте го облогот Yo. За оние кои не знаат, облогот Yo во основа се вложува врз стрелецот да фрли вкупно 11.

Причина? Само две (6+5 и 5+6) од 36-те можни комбинации можат да ви освојат Yo облог. Сега ова значи дека Yo-нивото има шанси од 36:2 или 18:1, иако повеќето игри со глупости го намалуваат на 15:1.

Заклучок

До тука, очигледно е дека на играчите им треба мала или никаква вештина за да играат и да добијат игра со глупости. Всушност, нема ништо како лош или добар стрелец во глупости. Затоа, играјте игри како што се блек џек и покер, кои се постратешки и им овозможуваат на играчите да ја променат насоката на играта.

Најнови вести

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина
2022-09-17

Уругвај се приближува до легализација на онлајн казина

Новости