Играње покер - најдобра стратегија и совети за скала

Покер

2020-11-09

Онлајн покер е онлајн казино игра која е многу популарна, но мора да имате дисциплина. Оваа статија ќе укаже на неколку стратешки идеи кои ќе ви помогнат. Еден и единствен пристап за целосно да го сфатите сето ова е со малку вежбање, затоа ќе ви препорачам првиот потег што ќе го направите е да се регистрирате на онлајн покер страница и да играте бесплатно.

Играње покер - најдобра стратегија и совети за скала

Сите онлајн покер сајтови даваат бесплатно игри кои служат како поле за корисно вежбање. Започнете со најмалите влогови достапни на интернет или играјте со неколку помали пари со вашите пријатели. Во основа, сакате да извлечете колку што можете повеќе знаење и да видите што повеќе раце.

Најдобра онлајн покер варијанта за ангажирање

Иако има многу алтернативи за покер, предлагаме да започнете со No Limit Тексас Холдем, бидејќи тоа е најпопуларната варијанта на казино покер. ова значи дека секогаш е лесно да се најдат игри на интернет. Тоа, исто така, покажува дека тој е најдискутираниот онлајн покер на форумите или прегледите за онлајн игри, и затоа има многу информации кои ќе ви помогнат да ја усовршите играта во вашата потрага.

Тексас Холдем може да потрае неколку минути за да се разбере, но потребни се многу години за да се усоврши. Потребни се многу стратегии и контрастратегии кои ќе ги тестираат вашите математички, психолошки и манипулациски вештини. Добрата вест, сепак, е дека само треба да бидете попаметни од противниците со кои играте за да бидете шампион.

Подолу се дадени неколку стратегии што можете да ги усвоите и совети што можете да ги искористите, без разлика дали сте почетник кој бара едноставни правила за покер или бара нови препораки или искусен играч кој бара пософистицирана стратегија за онлајн покер, погледнете ги овие совети:

Посветувањето големо внимание е клучно

Имајте на ум, повеќе од сè, дека стратегијата за покер е контекстуална и затоа навистина мора да обрнете внимание на тоа што навистина прават другите гејмери на масата. Тоа може да биде огромна задача кога штотуку почнувате, но барем обидете се да внимавате на гејмерот десно и двајцата играчи од левата страна, бидејќи тоа се гејмерите, најверојатно ќе бидете вклучени во цело време.

Која позиција ја заклучивте

Теоријата на позицијата е една од најзначајните во покерот и често се игнорира од страна на почетниците. Копчето за дилер е најповолната позиција на масата бидејќи гарантира дека сепак ќе можете да дејствувате последен до остатокот од тенџерето. Положбата десно од копчето е втора најважна, и така натаму, во опаѓачки редослед во спротивна насока од стрелките на часовникот околу масата, додека не дојдеме до малиот ролет.

Има дама среќа и има остроумност

Може да наидете на неколку други луѓе кои тврдат дека играњето покер е само игра на среќа - дека Лејди Лак одлучува кој ќе победи, а кој ќе загуби. О, тоа е сосема погрешно. Покерот е игра на среќа и способности. Но, вистината е дека среќата (и лошата среќа) е краткорочна сензација, а за да бидете долгорочен победник со покер, треба да се подготвите.

Златното правило

Овој последен совет е посебен за онлајн покер коцкарите. Ако играте во традиционални покер соби, играте само преку една маса. Секоја рака во исто време е сè за што некогаш сте размислувале. Меѓутоа, со онлајн, можете да играте онолку маси колку што сакате во исто време. Тоа може да биде крајно примамливо бидејќи импулсот за акција е толку лесно да се исполни.

Меѓутоа, водење на толку многу табели одеднаш може да направи значителна штета на вашето враќање на инвестицијата. Ако можете да управувате со повеќе од една табела во исто време, мулти-табелите може да биде совршен начин за ширење на нестабилноста и подобрување на вашите добивки. Но, како и со многу проблеми со покерот, коцкарите не секогаш се соочуваат со вистината за тоа со колку маси навистина можат да управуваат истовремено.

Не играјте импресионирајте ги другите луѓе со тоа колку табели можеме да се справиме, а откривањето на вашиот идеален број на табели е навистина исклучително критично за вашите долгорочни добивки.

Најнови вести

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет
2022-09-27

Крајниот водич за шансите за подобри резултати во рулет

Новости