Коефициенти на рулет и исплати

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Како и со секоја друга игра на среќа, Рулетот исто така е многу поврзан со веројатностите, шансите и исплатите. Сепак, за разлика од Блек Џек, тие се многу лесно да се пресметаат, бидејќи е извлечен само еден добитен број од вкупно 35 (во француски рулет).

Облозите се ставаат само пред да почне да се тркала топката, така што дури и играчите немаат дополнителни опции за одлучување. Ако се покажат шансите за победа на поединечните облози, тешко дека ќе има изненадувања за повеќето луѓе. Но, само неколку навистина знаат како да ги пресметаат исплатите на рулет и какви видови облози на рулет постојат. Ајде да се нурнеме!

Коефициенти на рулет и исплати

Како функционира исплата на рулет: наоѓање на вистинските шанси

Да почнеме со веројатноста да се добијат различни облози на маса на рулет и зошто шансите за победа на крајот излегуваат на истиот раб за секој облог. За овие примери, ќе земеме маса за американски рулет. Сепак, истата пресметка може лесно да се примени и на Европско тркало за рулет.

Играчот добива облог еден-на-еден, како црвено/црно, ако топката слета на еден од 18-те џебови со соодветната боја. Така, играчот може да освои 18/38, или, изразено во проценти, приближно 47,37%.

Значи, пресметката на куќниот раб за облог со исплата еден-на-еден е следна: 47,37% од времето, играчите ќе го добијат облогот, а во 52,63% од времето ќе изгубат.

Еве како работи калкулаторот за исплата на рулет кон работ на куќата:

0,4737 - 0,5263 = - 0,0526 (или 5,26%)

Сепак, зборувањето за други добри облози за рулет станува малку покомплицирано. На пример, да претпоставиме дека играчот сака да се обложи на еден број. Овој облог се исплаќа 35:1 ако тој или таа победи.

Играчот победува само ако погоди точниот број на кој се обложува. Така, шансата за победа при секое вртење на тркалото е 1/38, или 2,63%. Ако играчите го добијат овој облог, тие добиваат 35x. Ова се споредува со една единица која играчите би ја изгубиле доколку нивниот број не биде погоден.

Значи, еве како овие пресметки за рулет функционираат кон работ на куќата:

(0.0263 * 35) - 0,9737

0,9211 - 0,9737 = - 0,0526 (повторно, 5,26% работ на куќата)

Рулетот е единствена казино игра на случајност бидејќи куќниот раб е секогаш ист, без оглед на коефициентот и врвно онлајн казино исплати за различни облози. Ова значи дека играчот не треба да користи стратешки пристап за да победи; сè што треба да направат е да го стават својот облог.

Веројатност за победа за надворешни облози

Надворешните облози им ги даваат на играчите најдобрите комбинации на облози во рулет:

Rouge/Noir, Manque/Passe и Pair/Impair

Најпопуларните опции во онлајн казино со најдобри исплати ги вклучуваат едноставните коефициенти „Црвен/црн облог“, висок и низок облог (облог 1-18/19-36) или „Пар/непарен облог“. Овие се исто така наречени Руж/Ноар, Манке/Пасе, и Спари/Оштети - поради нивното француско потекло.

Со овие опции, исплатата на рулет е нешто под 50%. Поточно, на 48,65%, бидејќи се уште постои шанса топката да застане на нула. Сите овие опции имаат рулет за исплата на еден број во сооднос 1:1.

Десетици / Douzaines

Десетата облога (12 броеви) е исто така меѓу најпопуларните надворешни облози за рулет. Во овој случај, облозите се ставаат на секвенците 1-12, 13-24 или 25-36. Веројатноста за победа на оваа е 32,43%, но тие плаќаат 2:1 наместо 1:1 како во горенаведените облози.

Колони / Колони

Што се однесува до облогот во колона, зборуваме за иста веројатност (32,43%) и идентични соодноси на исплата како и во десетината облога (2:1).

Веројатност за победа за внатрешни облози

Таканаречените внатрешни облози вклучуваат обложување или на еден број или на мала група на броеви. Изборите овде се помали отколку за надворешни облози, иако искрено има многу да се избере:

Plein / Број / Straight-Up Bet

Најмалата веројатност за победа овде е обложување на точен број. Тоа изнесува 2,70%. Играчите може да очекуваат сооднос на исплата од 35:1.

Сплит / Шевал

На Плеин е проследено со Шевал, што вклучува обложување на два точни бројки наместо само на еден. Веројатноста за победа овде се зголемува на 5,41%. Ако предвидувањето е точно, соодносот на исплата е 17:1.

Трансверзална Плеин

По обложувањето на еден или два броја, сега следи обложување на 3 броја. Облогот на една улица (комбинација со 3 броеви) нуди веројатност за добивка од 8,11%. Соодносот на исплата е 11:1.

Каре

10,81% веројатност за победа се нуди со обложување на корнер или Каре (4 броеви). Плаќањето овде е сè уште 8:1.

Трансверзална Едноставна

Двојната права содржи шест различни броеви и на тој начин резултира со победничка веројатност од 16,22%. Овој облог се исплаќа во сооднос 5:1 доколку погоди.

Добитни веројатности на објавите

Ако играчите сакаат да се обложуваат на објави, треба да бараат табла за рулет со тркачка патека. Она што е интересно е што некои табели за казино во живо ја нудат оваа функција. На некои маси во казина во живо на Рулет, објавите може да се ставаат и преку специјални верзии, како на пример во францускиот рулет злато од Evolution Gaming.

Таканаречената објава повторно малку се разликува од претходно презентираните внатрешни и надворешни облози. Во овие најдобри облози за рулет со објави, броевите се групирани заедно кои не се во низа на масата, туку на тркалото за рулет. Со најавите, играчите можат да се обложуваат на одредени области од садот.

Voisins du Zéro

Тука би биле интересни „соседите на нула“. Опфатени се 17 броеви. Мора да се направат вкупно 9 облози за да се постигне веројатност за добивка од 45,9%. Секако, полесно е со тркачка патека. На RaceTrack, играчите можат директно да се обложуваат на Voisins du Zero користејќи ги споменатите шанси за маса на рулет.

Нивоа

Во Нивоа обложувајте ги 12-те броеви кои лежат директно наспроти Voisins du Zero се покриени. Веројатноста за победа е 32,4%.

Jeu Zero

Облозите на десетици/колони во внатрешните облози исто така нудат слична веројатност за победа. Во Jeu Zero, играта нулта, зборуваме за ослабена верзија на соседите на нула. Во овој случај, 7 броеви блиску до 0 на тркалото за рулет со победничка веројатност од 18,9%.

Орфелин

Сите други броеви на тркалото кои не спаѓаат во овие објави се групирани под терминот Орфелини (сирачињата). Овие имаат победничка веројатност од 41,6%.

Voisins

И играта на соседот едноставно се нарекува Voisins. Не треба да се меша со соседите од 0 (Voisins du Zero), што може да се обложи на патеката. Играчите се обложуваат на број и неговиот Voisins во чашата кога си игра со соседите.

Ова го олеснува обложувањето на одредени области на казанот. На пример, ако играчите се обложуваат на соседите на шесте, тие се обложуваат на броевите 17, 34, 6, 27 и 13 - броевите во тенџерето до шесте. Веројатноста да се добие облог на Voisins изнесува 13,5%.

Финалето

Во променливата објава „Финалиња“ играчите се обложуваат на броеви што завршуваат со посебни цифри. Веројатноста за победа, во овој случај, е 8,1%. Облогот може да се прошири на две цифри. На пример, 1 и 3, во тој случај бројот на кој топката застанува мора да завршува или на 1 или 3. Во овој случај, веројатноста за победа се зголемува на 10,8%.

Веројатноста за неверојатни исходи во рулет

Играчите честопати сакаат да ја знаат веројатноста за невообичаени или неверојатни настани во Рулет - како што е случајот со зелени шанси за рулет или исплати на рулет 00. На пример, едно прашање што секогаш се појавува меѓу играчите е колку често тие би ги изгубиле сите нивни чипови (нивната банка ) со користење на системот Martingale.

Системот Martingale се состои од удвојување на облози секогаш кога претходниот облог бил изгубен. Во зависност од максималното ограничување на табелата на Рулет, ќе бидат потребни седум загубени облози еден на еден по ред пред да се достигне максималната граница.

Во овој момент, играчот не може дополнително да ги зголемува своите облози. Веројатноста тоа да се случи на тркалото за европски рулет е 1 во 106.

Неверојатните исходи понекогаш можат да работат во корист на играчите. Истиот број може да погоди два или дури три пати по ред. Сепак, ова не е нешто на што играчите треба да сметаат! Пред секое вртење, веројатноста да се погоди бројот што играчот го избрал на следните три вртења е 50.652:1 (за Европски рулет) и 54.871:1 (за американски рулет).

За оние кои не се свесни за ова, системите за обложување станаа опција за губење иако можеби изгледаат како добра работа.

Како некој може да ги пресмета коефициентите и исплатите на рулетот

Во прегледот ги разгледавме сите основни облози и влогови на табелата на Рулет. Особено почетниците често се прашуваат како другите играчи доаѓаат до овие бројки.

Принципот зад него е неверојатно едноставен. Играчите не мора да бидат особено способни во пресметката на веројатноста. Не им треба табела за функционална анализа - доволно е парче хартија со пенкало и калкулатор.

За најдобри коефициенти за рулет, играчите едноставно го делат бројот на кој се обложиле со 37 во францускиот рулет. Во американски рулет, пресметката е 38 - благодарение на двојната нула.

Ова резултира со 4/35 за Carré - 4 броеви - што е 0,114. Играчите едноставно треба да се помножат со 100 и ја знаат веројатноста.

Со овој прилично едноставен метод, играчите можат да ја пресметаат исплатата на коефициентите на рулет за секој облог на масата. Вреди да се даде - на пример, со обложување на два carrés или неколку поделени облози на еден од врвни онлајн рулет казина.

Заклучок

Рулетот навистина го издржа тестот на времето - и лесно е да се разбере зошто. Оваа игра не е само за постигнување на тие броеви на рулет. Тоа е многу повеќе.

Играта сама по себе е прилично сложена и им нуди на играчите на казино шанса да искусат нешто сосема штуро што може да се совлада и усоврши до неверојатни нивоа.

Затоа е толку важно постојано да внимавате на табелата за исплата на рулет, да знаете во секој даден момент кои се најдобрите шанси за рулет и како да го извлечете максимумот од максималниот облог на Рулет.

Познавањето на кривините на играта може да ја направи сета разлика во максимизирање на вашите добивки и успешно искуство во рулет. Значи, одвојте време за научете како да играте рулет, испробајте различни стратегии и избегнувајте вообичаени грешки во рулетот да стане вистински мајстор на играта.

Сега е само време да го пронајдете вистинското казино за рулет и да земете бонус за покани за да го направите уште повозбудливо!

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Кои се различните видови облози во рулет?

Постојат два типа на облози во секоја табела за исплата на коефициенти на рулет. Првиот би бил надворешните облози кои вклучуваат Црвено/Црно, Manque/Passe, Pair/Impair, Dezens и Columns. Вториот тип се внатрешни облози, со Plein, Number, Straight-Up, Split, Transversal Plein, Carré, Transversal Simple, Најави, Voisins du Zéro, Tiers, Jeu Zero, Orphelin's, Voisins и финалиња.

Како функционираат исплатите во рулет?

Најдобрите исплати на онлајн казиното функционираат различно, во зависност дали играчите ги ставаат своите најдобри облози за рулет на внатрешни или надворешни облози. Ги објаснивме сите исплати и коефициенти на оваа страница за играчите на рулет да ги одјавуваат или да ги обележат секогаш кога е потребно.

Како да се пресметаат исплатите на рулет?

Еден лесен начин да се запознаете со точните шанси на тркалото за рулет е со делење на облозите и броевите покриени со сеопфатните броеви на тркалата на рулетот. На пример, обложувањето на Carré значи обложување на 4 различни броеви, кои на масата на француски рулет би биле 0,114.

Кои се облозите за рулет?

Може да се стават тони облози, во зависност од тоа колку броеви има на тркалото на рулет. Најпопуларните се црвени/црни или парни/коефициенти. Сепак, ова се само надворешни облози. Внатре облози може да бидат Voisins, Каре, Број и многу повеќе.

Кои се шансите за победа на онлајн рулет?

Шансите и исплатите се доста високи во онлајн рулетот, со оглед на бројот на верзии и разновидноста. Сепак, стандардна европска или француска игра може да има 98% RTP, еден од највисоките во индустријата.

Како да играте рулет

Како да играте рулет

Рулетот останува една од најпопуларните игри во светот. Копнените казина беа изградени специјално за оваа игра. Тоа не е само фенси игра со казино, туку и онаа која го издржа тестот на времето - со што стигна до најдоброто онлајн казино.

Како да користите калкулатор за рулет за да го зголемите бројот на победи

Како да користите калкулатор за рулет за да го зголемите бројот на победи

Рулетот отсекогаш бил популарен во онлајн казината. Но, што ако можете уште повеќе да ја зголемите возбудата од играта и да ги навалите шансите во ваша корист? Внесете го калкулаторот за рулет, паметна алатка дизајнирана да ја подобри вашата стратегија за обложување. Со крцкање бројки и веројатности, овој калкулатор може да биде вашето тајно оружје во навигацијата на масата за рулет. Без разлика дали сте искусен играч или новодојденец во играта, разбирањето како да користите калкулатор за рулет може да ја промени играта, нудејќи увид што може да доведат до почести победи. Ајде да погледнеме како оваа алатка може да додаде нова димензија на вашата игра на рулет преку Интернет.

Најдобри стратегии за рулет

Најдобри стратегии за рулет

Дали има смисла да се користи стратегија кога се игра популарната игра Рулет или не е важно како некој ќе избере да ги стави своите облози? Кој е најдобриот начин да се игра рулет? 

Најчестите грешки во рулетот и како да ги избегнете

Најчестите грешки во рулетот и како да ги избегнете

Стотици години, луѓето ги плени тркалото на рулет додека ги ставаат своите облози и нервозно го чекаат звукот на топката што тропка и погледот на победничкиот број.

Различните варијации на рулетот

Различните варијации на рулетот

Коцкарите со векови ги плени рулетот и неговите мултинационални верзии и сорти. Рулетот, со препознатливото тркало што се врти и возбудата од обложување каде ќе падне топката, е старата школа на секое угледно казино.