Најдобри стратегии за рулет

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Дали има смисла да се користи стратегија кога се игра популарната игра Рулет или не е важно како некој ќе избере да ги стави своите облози? Кој е најдобриот начин да се игра рулет?

На оваа страница, ќе се обидеме да објасниме некои од најдобрите стратегии за обложување на рулет за секој да може да ги користи. Секој може да одлучи што и колку да се обложи на добро позната игра со топка, но каде оди топката - тоа е прашање на среќа.

Ќе ги разгледаме најдобрите стратегии за обложување за рулет, но прво - неколку многу важни совети. После тоа, време е да ја проверите секоја стратегија за обложување Рулет и во која категорија припаѓа.

Најдобри стратегии за рулет

Совети за професионален рулет - најдобар начин за играње рулет

Додека играте рулет во а одлично онлајн казино, важно е да ги запомните следните совети и стратегии. Лесно е да се изгуби од вид кога се вклучени вистински пари, дури и кога има солиден план. Затоа, играчите не треба да претпоставуваат ништо однапред. Еве неколку едноставни совети за победа во рулет кои лесно се паметат:

Држете се до европскиот и францускиот рулет

Играчите секогаш треба да одат по европски или француски рулет - и тоа е тоа. Со тоа ќе се намали работ на куќата и ќе се зголеми спинот на играчите победувајќи ги шансите. Шансите во американскиот рулет имаат корист за куќата поради двојната нула.

Одржување на стабилност и воспоставување граници

Играчите секогаш треба да постават ограничување за тоа колку пари се подготвени да изгубат или освојат на тркалото на рулет и да се држат до него. Ако, по 10 минути, играчот веќе остварил добивка или го изгубил оригиналниот депозит, тој треба да престане да игра.

Играчите ризикуваат да се откажат од својот профит или дури и да доживеат дополнителни загуби ако не го сторат тоа. Секогаш кога професионален играч ќе ја достигне својата цел за профит, тие едноставно застануваат и си одат дома со победите.

Играње лесни облози

Едноставно е паметно да се прават лесни и без ризик облози. Додека исплатите на некои облози изгледаат поголеми, шансите за победа се многу помали. Шансите за победа со која било комбинација на црвена, црна, парна, непарна или бројките 1-18 и 19-36 се многу блиску до парни.

Исто така, важно е да не се заборави дека дури и ако црвениот губи 15 пати, шансите за победа на црните не се ништо подобри од порано.

Уживање во играта

Рулетот вреди само ако играта прави забава. Иако постојат различни видови на стратегии за рулет за победа, јасно е дека играта се потпира и на среќата. Сè во животот е предмет на случајни настани и ниту еден план не може да гарантира постигнување.

Имајќи ги на ум овие совети

Ако играчите се сеќаваат на гореспоменатите совети додека играат рулет, би требало да си поминат фантастично. Успешноста на играта и напливот на адреналин целосно се реализираат кога топката се тркала и се става облогот.

Сепак, играчите ќе бидат многу разочарани ако играат со очекување да добијат пари. Време е да поставите граници и да се држите до нив. Ако играчите загубат, треба да имаат на ум дека ја платиле цената за забавата и возбудата што ги доживеале, а ако победат, тоа им дава задоволство.

Да претпоставиме дека играчот влегува во играта со оптимистички став и со знаење дека повремено ќе победи и ќе изгуби. Во тој случај, рулетот може да биде возбудлива забава без разлика дали го играат онлајн или во вистинско казино.

Најдобрите стратегии за рулет

Би било неодговорно и погрешно да се расправаме за одредена стратегија за рулет. Судбината и случајноста сè уште се значајни компоненти на играта. Играчите не можат да предвидат каде ќе падне топката, но можат да го одберат типот и износот што го обложуваат.

Црвената е единствената боја која потенцијално може да избледи без запирање, но тоа никогаш не се случило во пракса. Во овој пример, ќе објасниме два од нашите омилени начини на играње рулет.

Може да се направат паралели помеѓу книгите за Џејмс Бонд и употребата на системот Мартингејл. И двата пристапи се едноставни, забавни и потенцијално профитабилни. Оваа и многу други стратегии се детално објаснети подолу.

Стратегиите за рулет може да се категоризираат во прогресивни, непрогресивни и човечки категории. Поминавме бескрајни часови играјќи рулет и пробувајќи различни стратегии и можеме да им го дадеме на нашите читатели нашето искрено мислење за сите нив.

Прогресивни системи за рулет

Шансите за игра со рулет зголемување по загуба. Овој потфат е насочен кон закрепнување од дефицитот и движење напред во црно. Има многу стратегии кои припаѓаат на овој систем.

Како и колку играчите ќе ги подигнат влоговите по поразен пресврт е прашање на стратегија, техника на играње и колку пари се подготвени да ризикуваат. Ајде да погледнеме во некои од почестите стратегии за рулет.

Стратегијата за рулет Мартингал

Секој кој прочитал за стратегија за обложување на рулет, веројатно наишол на системот Martingale. Оваа стратегија е исклучително едноставна за употреба, а со соодветни ресурси и одлучност може да даде одлични резултати.

Сепак, важно е само да играјте класични игри со рулет како француски или европски со правилото La Partage, бидејќи играчите нема да го изгубат целиот свој облог ако падне нулата, туку ќе добијат уште една шанса да играат бесплатно.

Во американскиот рулет, покрај единечната нула има и двојна нула, што природно ги намалува шансите на играчите ако тој или таа игра на можности кои лесно се добиваат, како стратегијата Мартингејл рулет.

Она што е исто така важно да се знае е дека постои обратен систем Martingale, кој во основа функционира со удвојување на претстојниот облог веднаш по загубата. Оваа стратегија е уште поризична, иако може да генерира солидни победи.

Стратегијата на Џејмс Бонд

По неговиот состанок во Казино Ројал, Џејмс Бонд исто така налетал на казина во неколку негови други мисии. Овде, облогот од 200 долари е совршена почетна точка. Се ставаат три посебни облози во вкупна вредност од оваа сума.

Високите цифри 19-36 мора да добијат облог од 140 долари. Конечните 10 долари се обложување на нула, а 50 долари се обложуваат на шест цифри од 13 до 18.

Слични недостатоци на оние на Martingale може да се најдат во стратегијата за обложување Џејмс Бонд. Плус, играчите мора да се придржуваат до стратегијата и да не отстапуваат од неа со ставање дополнителни облози. Треба да се запомни дека овој метод сè уште се потпира на случајноста, исто како и сите други системи.

Стратегијата Пароли

За разлика од системот Мартингејл, системот Пароли го зголемува облогот по секоја победа додека парите не се зголемат четирикратно. Ако играчите се обложиле со чип на црно и победат, на пример, ќе им биде даден дополнителен чип како награда.

Во Пароли, ако играчите освојат три раце по ред, можат да продолжат да играат со нивниот оригинален облог плус добивките. Ако играчите изгубат само едно коло со оваа стратегија, нивниот облог ќе биде вратен на првобитната сума. Овој систем е помалку ризичен затоа што им овозможува на играчите да ги зголемат своите влогови по неколку натпревари доколку освојат пари.

Стратегијата на D'Alembert

D'Alembert е именуван по францускиот научник Jean Baptiste le Rond d'Alembert. Системот D'Alembert е една од стратегиите кои се спротивставуваат на ризик што играчите имаат тенденција да ја обожаваат.

Потребно е многу трпение и упорност за да се искористи оваа стратегија на рулет за да се победи, бидејќи бара од играчите да го зголемат или намалат износот на облогот по секој направен облог, без разлика дали ќе победат или ќе изгубат.

Стратегијата Labouchère

Системот Labouchère нуди малку различна стратегија за разлика од другите пристапи. Сè започнува со поставување на буџетска цел. Да речеме дека некој играч сака да заработи 20 долари на овој чекор.

Овој збир потоа се дели на помали суми, така што секој облог има шанса да освои пропорционален дел од тенџерето.

Ако играчите сакаа да освојат 20 долари, тие би можеле да ја поделат таа сума на кој било број начини што се собираат до дваесет. Добра идеја е да ја запишете оваа поделба за никој да не се збуни додека учествувате.

Стратегијата на Фибоначи

Низата Фибоначи е листа на цели броеви кои ги сумираат двата што ви ги дадовме претходно. Италијанскиот математичар и филозоф Фибоначи е широко заслужен за популаризацијата на овие бројки во Европа. Собраните броеви сега се употребени во една од најпопуларните стратегии за рулет.

Разни други иновативни стратегии за рулет

Постојат многу други стратегии. Некои од нив го вклучуваат системот Монтанте Оланд, прогресијата на Витакер, прогресијата Голдштајн и системот Фицрој, кои сите се аналогни на гореспоменатите во однос на стилот на игра и добрите / лошите страни.

Заклучок

Можеби понекогаш е тешко да се најде најдобриот начин за освојување рулет - иако тоа е можно. Заедно со разбирањето на правила на рулет и стратегии на играта, исто така е важно да се запознаете со другите клучни карактеристики како што е исплатата на масата за рулет. Овој фундаментален аспект на играта ја одредува сумата на пари што треба да ја добиете врз основа на специфичните облози што ги правите и може да има значително влијание врз вашата севкупна профитабилност.

Сепак, најважниот аспект на играњето во онлајн казина е тоа да се прави одговорно. Затоа нашата цел е правилно да ги информираме читателите и да им помогнеме да го направат соодветниот избор и да ја најдат најдобрата стратегија за рулет.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Која е најдобрата стратегија за играње онлајн рулет?

Тоа зависи од секој играч. На оваа страница, накратко ги опишавме најпопуларните, кои се широко користени меѓу искусните играчи на рулет низ целиот свет.

Кои се добрите и лошите страни на најдобрите стратегии за рулет?

Има многу добри и лоши страни. Добрите страни за усовршување на најдобрите стратегии за рулет е тоа што може да ја подобри дури и исплата на рулет 00, како и да го намали ризикот од загуби. Недостатоците се што може да биде тешко да се усовршат или може да бидат несоодветни за играчи со низок буџет.

Кои се различните видови на стратегии за рулет?

Најпопуларните стратегии за рулет се Мартингејл, стратегијата Џејмс Бонд, стратегијата Пароли, стратегијата Лабоучер, стратегијата Д'Алемберт и стратегијата Фибоначи.

Како да играте рулет

Како да играте рулет

Рулетот останува една од најпопуларните игри во светот. Копнените казина беа изградени специјално за оваа игра. Тоа не е само фенси игра со казино, туку и онаа која го издржа тестот на времето - со што стигна до најдоброто онлајн казино.

Како да користите калкулатор за рулет за да го зголемите бројот на победи

Како да користите калкулатор за рулет за да го зголемите бројот на победи

Рулетот отсекогаш бил популарен во онлајн казината. Но, што ако можете уште повеќе да ја зголемите возбудата од играта и да ги навалите шансите во ваша корист? Внесете го калкулаторот за рулет, паметна алатка дизајнирана да ја подобри вашата стратегија за обложување. Со крцкање бројки и веројатности, овој калкулатор може да биде вашето тајно оружје во навигацијата на масата за рулет. Без разлика дали сте искусен играч или новодојденец во играта, разбирањето како да користите калкулатор за рулет може да ја промени играта, нудејќи увид што може да доведат до почести победи. Ајде да погледнеме како оваа алатка може да додаде нова димензија на вашата игра на рулет преку Интернет.

Коефициенти на рулет и исплати

Коефициенти на рулет и исплати

Како и со секоја друга игра на среќа, Рулетот исто така е многу поврзан со веројатностите, шансите и исплатите. Сепак, за разлика од Блек Џек, тие се многу лесно да се пресметаат, бидејќи е извлечен само еден добитен број од вкупно 35 (во француски рулет). 

Најчестите грешки во рулетот и како да ги избегнете

Најчестите грешки во рулетот и како да ги избегнете

Стотици години, луѓето ги плени тркалото на рулет додека ги ставаат своите облози и нервозно го чекаат звукот на топката што тропка и погледот на победничкиот број.

Различните варијации на рулетот

Различните варијации на рулетот

Коцкарите со векови ги плени рулетот и неговите мултинационални верзии и сорти. Рулетот, со препознатливото тркало што се врти и возбудата од обложување каде ќе падне топката, е старата школа на секое угледно казино.