Најдобра Руми Online Casino во 2023

Rummy е основна игра со карти, која ги рангира картите од ниско до високо, од 2 до Ace. Номиналната вредност на картичката е нејзината еквивалентна вредност за време на играта. На пример, картата со 3 има 3 поени во вредност. Картите со лице, како Џек и Ас, вредат 10 поени. Кога играчите се собираат за да учествуваат во казиното, дилерот е присутен и подготвен да ја надгледува играта. По брзо мешање, тој ги дистрибуира картите. Шест играчи добиваат 6 карти. Тројца играчи добиваат 7 карти. Двајца играчи добиваат по 10 карти. Ако игра само едно лице, дилерот е вториот играч.

Како да се игра Руми онлајн

Онлајн игрите со рами ја имитираат копнената верзија. Сите преостанати картички се свртени надолу на дигитален екран. До картичките свртени надолу има куп, кој им овозможува на играчите да ги отфрлат картите. Овие картички се свртени нагоре. Кога играта започнува, играчот лево од дилерот избира карта од остатоците од палубата или од купот за отфрлање. Онлајн игра бара играчот да избере картичка со кликнување на неа.

Онлајн турнирите во рами се популарни за ентузијастите на играта кои учествуваат. Победникот има најмалку карти кога играта ќе заврши. Сите играчи ги отфрлаат, отпуштаат или спојуваат картички за време на играта.

Правила на руми

Руми е игра на вештина, која бара разбирање на правилата на играта и значителна пракса за да се извлече победата. Потребна е добра меморија, логика и аналитика за еден играч постојано да ги победи противниците.

  • Мелеј - За играчот да спои карта, мора да држи 3 последователни нумерирани карти. На пример, 3,4,5 дијаманти работи. Играчите исто така може да спојат еквивалентни картички со ист број, како што се три 6-ки. Џокер, исто така, може да послужи за да се формира ред ако играчот има карти со 2 и 4 или нешто слично.
  • Отфрли – За време на секое вртење, играчот може да ја отфрли секоја карта што ќе избере да ја додаде во купот. Тоа е една од најлесните игри на играта.
  • Отпуштање – Откажувањето картичка му овозможува на играчот да заврши со отфрлање на сет. На пример, ако играчот ги има сите четири кралски карти, тој може да отфрли три кралски карти и да го отпушти четвртиот крал. Играчот може да отпушти секогаш кога има комбинација од четири карти.

Играчот кој прв ќе се ослободи од сите карти ги добива сите поени. Играчите можат да изберат да ја започнат играта повторно.

Најдобра Руми Online Casino во 2023
Рами исплати и куќа Еџ

Рами исплати и куќа Еџ

Предноста на Руми во реномирани казина е околу 3%, што ги остава учесниците со 97 до 98% просечно враќање на играчот. Ако просечниот РТП држи, тие што играат добро имаат добри шанси за победа. За ентузијастите, наградите и забавата се главните причини за играње Руми онлајн.

Награди

Наградите ја поттикнуваат популарноста на руми онлајн. Некои дигитални сајтови ги надгледуваат неделните или едномесечните настани, кои на победникот кој ќе ги совлада правилата за да се ослободи од сите негови картички му нудат профитабилни награди. Од парични награди до автомобили и електроника, веб-локациите за онлајн обложување го прават играњето Руми привлечно за играчите ширум светот.

Забава

За оние кои ја совладаат играта, Rummy онлајн нуди возбудлива играчка акција и интензивна конкуренција против вешти играчи. Со отфрлање и отпуштање на пакет карти, играчот го вклучува своето знаење за играта со возбудата на мајсторството. По разбирањето на правилата, почетниците и искусни играчи се забавуваат.

Рами исплати и куќа Еџ
Слични игри како Rummy

Слични игри како Rummy

Rummy има огромен број варијации, како што се 21 Rummy и Dummy Rummy. Во 21 Rummy, сите играчи добиваат 21 карта. Во текот на играта, секој играч се обидува да произведе најмалку 3 последователни комбинации на карти. Во Dummy Rummy, сите 2 се Џокери, што отвора многу можности за создавање комбинации и секвенци во текот на играта.

Во прилог на варијации на Rummy, постојат неколку игри како Rummy. Канаста е уште една игра со карти за цртање/отфрли која користи две палуби со карти. Како и Рами, играчите создаваат спојувања и комбинации од седум карти и целосно ја играат раката за да ја завршат играта.

Слични игри како Rummy
Кратка историја на Рами

Кратка историја на Рами

Историчарите теоретизираат дека Рами потекнува од Шпанија, Британија или Азија. Според најпопуларната теорија, Шпанците ја рашириле играта низ Америка откако мигрирале во земјата во текот на 19 век. Некои теории ги поврзуваат Руми и покер бидејќи покерот со виски е многу сличен на модерната игра со Рами. Првично играта, наречена рум покер, подоцна стана едноставно рами.

Британскиот збор за рум значи чудно, поради што некои Британци го гледаат рамот како необична игра. Некои кои веруваат во оваа теорија за англиското потекло на рами мислат дека името доаѓа од пијалокот рум затоа што, во минатото, учесниците играле за алкохол.

Друго можно потекло е алтернативното тврдење дека играта потекнува од Кина. Mahjong е слична игра со карти дека жителите на регионот играат повеќе од илјада години. Бидејќи и двете игри ги користат правилата за извлекување/отфрлање, многумина веруваат дека двете игри се поврзани. Покрај тоа, Mahjong е популарен во Индија и го поттикна ширењето на индиската игра со рами. Во оваа варијација, играчите прават комбинации од 13 карти, кои секој играч ги добива на почетокот на играта.

Иако љубителите на рами учествуваат и може да имаат варијации, секоја игра има слични правила. Потеклото на Руми останува под знак прашалник, но како што продолжува да се шири низ светот, онлајн обложувалниците им нудат на играчите можности за забава и награди.

Кратка историја на Рами
Што е Руми?

Што е Руми?

Rummy е релативно јасна игра која е слична на блек џек. Неговото точно потекло е непознато, но се верува дека го играле Кинезите во доцните 1800-ти.

Што е Руми?
Историја на Руми

Историја на Руми

Основниот модел на Рами е поврзан на многу начини со плочката и картата игри на исток, како што е кинеската игра Mahjong и јапонската игра Ханафуда. На запад почна да станува популарен околу почетокот на 1900-тите, а еден пример за раниот Rummy може да биде мексиканската игра Conquian.

Во текот на првата половина на 20 век, постоеја многу варијации на Руми (првично наречена Rhum), како што е многу сложената игра Канаста, иако овие варијации подоцна ќе се наведат едноставно како Руми.

Во денешно време се игра главно онлајн за забава и вистински пари. Иако румот доаѓа во различни варијанти, сепак го задржува истиот основен концепт.

Историја на Руми
Правилата на Рами

Правилата на Рами

Во повеќето варијанти, се игра помеѓу два и четири играчи и стандардна палуба со 52 карти. Целта на рами е да изгради мелди, кои се збирка или збир на одредени картички.

  • Три или четири карти од ист ранг сочинуваат спој. Овој спој може да содржи и три или повеќе последователни карти во едно одело.

  • Забивањето е диктирано од картите кои се задржани во рацете на играчите (карти од мртво дрво). Секој коцкар е казнет во зависност од вредноста на нивните задржани картички. Картите за лице вредат 10 поени, асовите еден поен, додека останатите се со осум поени.

  • Играчите одлучуваат за бројот на кругови што ќе се играат. Тие исто така може да изберат да ја завршат играта ако еден играч го достигне договорениот целен резултат.

Правилата на Рами
Како да се справите со Рами

Како да се справите со Рами

Играта започнува со делење карти. Дилерот се избира врз основа на играчот кој ја извлекува најниската карта од измешаната палуба. Откако ќе се избере дилерот, тргувањето започнува.

Ако играчите се двајца, секој добива по десет карти. Дилерот дели седум карти секогаш кога бројот на играчи ќе надмине два.

Како да се справите со Рами
Како да победите на Руми

Како да победите на Руми

Рами не бара сложени стратегии за да победи. Еве едноставни, брзи совети што може да се користат.

  1. Секогаш газете внимателно со фрлањата. Играчите треба да го прегледаат делот за отфрлање за да ги спречат да ја отфрлат погрешната картичка.
  2. Не заборавајте да ги пресметате веројатностите за стекнување идеални картички. За да го направите ова, играчите мора секогаш да ги надгледуваат и поделените и картите со отворена палуба.
  3. Картичките со висока вредност можат да послужат како ефикасна мамка. Откако противникот ќе го избере, друг играч лесно може да ја процени низата што ја гради. Со тие информации, избегнувајте да ги фрлате картичките поблиску до фрлените.
Како да победите на Руми
Руми бонуси

Руми бонуси

Некои онлајн казина нудат бонуси на своите играчи кога играат Руми. Овие варираат во зависност од казиното, но најпопуларните видови бонуси се тие Бонуси за бесплатни пари, Бонуси за добредојде и Bumber бонуси

Руми бонуси
Руми без депозит

Руми без депозит

Играње Руми без да мора да вложувате пари може да биде одлична идеја за почетници. Ова ви дава шанса да се запознаете со играта без да морате целосно да се посветите. Меѓутоа, за да заработите вистински пари играјќи Руми, обично треба да направите депозит.

Руми без депозит
Зависност од коцкање

Зависност од коцкање

Ако се откриете себеси или некој наоколу се бори со зависност, ве молиме контактирајте не GamCare.

Зависностите од коцкање може да биде тешко да се забележат, затоа ве молиме погрижете се секогаш да се коцкате одговорно.

Зависност од коцкање

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Кога бил измислен Руми?

Руми бил измислен околу средината на 1800-тите и се здобил со популарност на крајот на 1900 година.

Дали е популарен Руми?

Руми е една од најпопуларните онлајн казино игри и може да се најде на многу онлајн казина.

Од каде потекнува Руми?

Не е познато точно од каде потекнува Rummy, но благодарение на неговите сличности со многу игри од источна Азија, се верува дека најраната верзија на играта потекнува од Азија.

Дали може да се игра Rummy онлајн?

Да, неколку онлајн казина нудат рами. Добар совет е да ја проверите нашата колекција на лиценцирани казина за Rummy и да го изберете вашето омилено.

Еден совет за одлични игри со Рами е DuxCasino.

Кои се шансите во Рами?

Шансите во рами зависат од поделените карти. Ако се поделат 11 карти, шансите се 42:1.

Како се освојува Рами?

Главната цел на Rummy е да се ослободи од сите картички на рака. Кога сите карти се поклопуваат, играта завршува.

Колку карти делите во Рами?

Во игра за 2 лица, секој играч добива 10 карти. Кога се игра со 3 или 4 играчи, секој играч добива седум карти, а кога игра со 5 или 6 играчи, секој играч добива шест карти.

Дали Аце е висок или низок во Рами?

За разлика од повеќето игри со карти, Ace in Rummy може да биде висок или низок, но не и двете. Ова чисто зависи од тоа каков вид на Руми се игра.

Дали може да се игра Rummy на мобилни телефони?

Има многу онлајн казина кои нудат Rummy на мобилни телефони. Погледнете ги нашите наведени казина кои нудат руми на мобилни телефони.

Колку карти добивате во Rummy 500?

Rummy 500 го играат две лица, а секој играч добива 13 карти.