Faro

Секој играч на казино секогаш ќе бара шанса да проба различна казино игра секогаш кога ќе размислува за коцкање. Коцкарите треба да се стремат да научат што е можно повеќе онлајн казино игри за пријатно и незаборавно онлајн казино Искуство.

Оваа статија ќе го разгледа Фаро казино игра, популарна онлајн казино игра меѓу коцкарите.

За играње Фаро, казина како што се FlipperFlip и JVSpin им нудат на своите играчи неколку опции на играта.

Faro
Што е Фаро?
Што е Фаро?

Што е Фаро?

Фаро е игра со карти која е популарна меѓу коцкарите и ја играат двајца или повеќе играчи. Играта е една од најстарите игри со карти и е именувана по сликата на фараонот на француска почва за играње карти. Допаѓа покер, играта Фаро е популарна поради нејзиниот брз режим на игра, подобрите шанси и правилата кои лесно се учат во споредба со другите игри со карти.

Што е Фаро?
Како да се игра Фаро

Како да се игра Фаро

  1. Играта се игра со шпил од 52 карти, 13 карти со лопати од секој ранг и очигледно влогот. Кога играте онлајн, важно е да проверите низ некои од најдобрите онлајн казина и да го идентификувате она што им овозможува на обложувачите да се обложуваат на играта.

  2. Целта на играта е да се победи облогот. Кога ќе започнат игрите, дилерот ќе преврти две карти истовремено, при што првата картичка е поразениот облог, додека втората картичка е победничкиот облог.

  3. За поставувањето на играта, дополнителните карти со 13 лопати се поставени од кесот до кралот за да се формира таблата за играње. На секој играч му се даваат по еден денар и чипови за обложување, а шпилот со 52 карти се става на кутијата за делење.

  4. Правилата на игрите се едноставни и лесно разбирливи. Прво, дилерот треба да ги измеша картите за да се осигура дека ќе има правична дистрибуција на картите до играчите. Дилерот дели само две карти на секој чекор, и ако играчот се обложи на карта која била поделена четири пати, тоа е познато како мртов облог, и ако играчот или дилерот го забележат овој облог, тие го добиваат облогот.

Како да се игра Фаро
Како да се справите со Фаро

Како да се справите со Фаро

  • Играта започнува кога дилерот ќе ја прогласи играта отворена. На играчите им е дозволено да ги прават своите облози со ставање на нивните обложувачки чипови на картата (на ранг) за која мислат дека ќе бидат извлечени од палубата, а дилерот објавува дека обложувањето е затворено.

  • Три карти се превртуваат со првата картичка позната како „газиран сок“, не сметајќи за победа или пораз затоа што таа е наменета да ја надомести палубата. Дилерот потоа ги дели следните две карти, при што првата е загубената карта, а секој играч кој ја поддржал картичката го губи облогот. Втората е победничката карта и секој играч со чипови на картичката го добива облогот.

  • Откако банкарот ќе ги собере сите загубени облози и ќе ги плати победничките облози, играта се прогласува за затворена и започнува следната рунда. Сплит се случува ако победничките и изгубените карти се исти, и во овој случај, дилерот зема половина од чиповите поставени на двете карти.

Како да се справите со Фаро
Како да победите на Фаро

Како да победите на Фаро

Целта на играта е да се предвидат најмногу добитни карти по ред. Може да се користат различни стратегии за да се максимизира својата добивка, што вклучува играње поделени облози каде што обложувачот ги става чиповите помеѓу картите или вертикално, хоризонтално или во агли, давајќи му предност на покривање повеќе карти наспроти обложувањето на една карта.

Друга стратегија е обложување на високата карта (HC) означена на врвот на табелата на фаро, каде што се предвидува дека вредноста на добитната картичка е поголема од загубената картичка.

Како да победите на Фаро
Зависност од коцкање

Зависност од коцкање

Ако се откриете себеси или некој наоколу се бори со зависност, ве молиме контактирајте не GamCare.

Зависностите од коцкање може да биде тешко да се забележат, затоа ве молиме погрижете се секогаш коцкајте одговорно.

Зависност од коцкање

Faq

Се што треба да знаете за казината

Кога бил измислен Фаро?

Играта Фаро го следи своето потекло во Франција, каде што е измислена во 17 век.

Можете ли да играте Faro онлајн?

Да. Најпопуларните онлајн казина им дозволуваат на коцкарите да се обложуваат на играта на мобилни или компјутерски уреди.

Фаро уште се игра?

Фаро беше исклучително популарен во минатите епохи, особено околу времето на Американската граѓанска војна и Стариот Запад. Можеби денес не е толку популарно како тогаш, но сè уште има неколку онлајн казина кои ја нудат оваа игра со карти.

Кои се шансите за победа на Фаро?

Три карти значат можност за шест пермутации, така што шансите за победа на играчот во Фаро се еден од шест. Вистинските коефициенти може да се исплатат 4 спрема 1, иако фер шансите би биле во опсег од 5 до 1.

Што значи Фаро

Една теорија вели дека терминот „Фаро“ доаѓа од ликот на фараонот прикажан на една од првите групи на карти. Исто така, играта била позната како „Фараон“ во Франција, каде што настанала во 17 век.

Како да го победиш Фаро?

Една стратегија е да се прават рамни облози кога остануваат 23 или повеќе карти на палубата. Друго е да се прават облози кога картите се 19 или помалку.

Што е маса Фаро?

Во физичките казина, масите на фаро беа правоаголни или овални. Костум од карти беа залепени, насликани, залепени или ламинирани на зелената табла што ја покрива масата. Масите на Фаро имаа и исечоци за банкарот.

Зошто се вика Faro shuffle?

Користена од коцкарите и магионичарите како техника за мешање, мешањето Фаро ги следи своите корени од играта со карти. Во Фаро, дилерот ги комбинира картите од две еднакви купови пред да ги подели за следниот натпревар.

Може ли да играм Фаро на мојот мобилен телефон?

Да. Постојат неколку мобилни казина каде што играчите можат да си ја пробаат среќата во Фаро на рачен уред.

Дали има варијанти на Faro Game?

Да. Некои од најчестите варијанти вклучуваат Rolling Faro, Short Faro, 48 и германските варијации.