Curacao

Курасао спроведува опсежни реформи во процесот на лиценцирање. Со дистрибуција на лиценци историски контролирана во голем дел од главните носители на лиценци кои обезбедуваат подлиценци за казина, Карибите Остров долго време нуди лесни за добивање лиценци за онлајн казино за почетници. Како резултат на тоа, Курасао е дом на повеќе од 450 онлајн казина. Курасао е еден од најугледните авторитети што ја става заштитата на играчите во прв план.

Заедно со угледните веб-локации за онлајн обложување, неугледните оператори и даваат лоша репутација на лиценцата со затворање и заминување со депозитите на сопствениците на сметките. Според извештаите, понудата за монетарна поддршка со неколку жици прикачени од Холандија, се чини дека ја поттикна претстојната ревизија на законите на Курасаос и регулаторниот надзор. Многу стартапи ја бараат лиценцата Курасао бидејќи нуди исплатливо решение за лиценцирање со поволна структура на корпоративниот данок.

Сите казина што го носат логото на Curacao eGaming се темелно истражени и ревидирани. Ајде да ги истражиме овие онлајн казина, придобивките и недостатоците на казината лиценцирани во Курасао.

Curacao
Историја на лиценцата за Курасао

Историја на лиценцата за Курасао

До 1993 година, мрежата процвета со можности за нови коцкарски претпријатија. Курасао беше еден од првите региони што усвои законодавство за регулирање на онлајн коцкањето во 1993 година. Законодавството продолжи да се развива и до 2001 година, владата го создаде Здружението за интернет игри за да обезбеди операторите да го одржуваат очекуваниот кодекс на однесување.

Како едно од најголемите тела за лиценцирање на онлајн коцкање во светот, Курасао нуди лесно стекнување и пристапни барања. Дополнително, робусната инфраструктура за коцкање во земјата им нуди на имателите на лиценца силни телекомуникациски и финансиски платформи од кои можат да започнат веб-страница за обложување преку Интернет. Следствено, компаниите ширум светот доаѓаат во јурисдикции погодни за бизнисот за да работат. Честопати наречен даночен рај, Курасао ги следи даночните закони на Европската унија. Служи како посредник за лиценцирани казина со IRS, земјата се придржува до барањата за усогласеност со AML.

Во својата сегашна структура, Курасао издава два различни типа на лиценци, вклучително и магистерска лиценца и подлиценца. Четири компании ја поседуваат главната лиценца, вклучувајќи ги Curacao Interactive Licensing, Antillephone, Gaming Curacao и Cyberluck Curacao. Од 1996 година не се одобрени дополнителни магистерски лиценци.

Историја на лиценцата за Курасао
Подлиценца

Подлиценца

За да добиете лиценца за Курасао, ново казино мора да аплицираат за еден преку една од компаниите кои поседуваат магистерска лиценца. И носителите на подлиценци и мастер лиценци се овластени да работат со интернет коцкање, како што се спортско обложување, казина, покер и лотарии.

Подлиценците важеа неограничено со годишно обновување. Сепак, со оглед на најавата за претстојните промени во процесот на лиценцирање и регулација на Курасао, владата може да ги разгледа тековните носители на лиценци. Додека Курасао ја формира својата регулаторна агенција, владата се обидува да го контролира издавањето лиценци. Во минатото, само носителот на главната лиценца можеше да ја одземе подлиценцата. Старата структура најверојатно значително ќе се промени бидејќи Курасао спроведува нови процедури.

Подлиценца
Онлајн казина лиценцирани од носителите на мастер лиценца на Курасао

Онлајн казина лиценцирани од носителите на мастер лиценца на Курасао

Историски гледано, полесно е да се добие лиценца за казино во Курасао отколку во повеќето други региони. Сепак, апликантите мора да завршат неколку чекори пред да добијат одобрение за лиценца. Традиционално, временската рамка од апликација до одобрување е пократка отколку во другите региони, што може да потрае и до една година за да се издаде лиценца.

Од неколку дена до шест недели, системот за лиценцирање на казино во Курасао е брз и пријателски за бизнисот. Сепак, неугледните актери се протнаа низ пукнатините во процесот, што ја натера владата да се одлучи за справување со лиценцирањето на владино ниво. Министерот за финансии на регионот посочи дека промени се неизбежни, вклучително и трансфер на власта од носителите на мастер лиценци на владини службеници.

Барања за лиценца

По регистрирањето на доменот во регионот Курасао, бизнисот може да се регистрира кај друштво со ограничена одговорност за да работи. Операторите мора да ангажираат локален претставник и да одржуваат физички сервер лоциран во Курасао за да ги исполнат обврските за лиценцирање.

Следејќи ги правилата за AML/CFT, органите за лиценцирање мора да ја проверат личната позадина на секој апликант. Овие длабински истраги вклучуваат преглед на финансиите, идентитетот и земјата на живеење. Апликантот мора да има чисто досие без криминална историја.

Лиценцирањето бара доставување значителен износ на документација, вклучувајќи:

 • Правила и услови
 • Софтвер
 • Продолжи
 • Референца
 • Банкарски писмо
 • Идентификација
 • Сопственост на домен
 • Писмо од сметководител или адвокат

Откако апликантот ќе ја поднесе потребната документација, обработката може да потрае до шест недели за да се добие одобрение за квалификувани бизниси. Трошоците за стартување се разумни во моментов. Историски гледано, апликантите добиваат лиценца за помеѓу 20.000 и 30.000 американски долари. Стекнувањето лиценца за игри во Курасао може да вклучува различни трошоци, како што се:

 • Персонал
 • Регистрација на документ
 • Надоместок за апликација за лиценца
 • Банкарска сметка
 • Трошоци за серверот
 • Канцелариска опрема
 • Даноци
 • Консултација

Во моментов, една од најмалку скапите лиценци во индустријата, Курасао нуди неколку бенефиции за операторите кои лансираат нови казина или онлајн обложувалници во регионот.

Онлајн казина лиценцирани од носителите на мастер лиценца на Курасао
Казина одобрени со лиценца

Казина одобрени со лиценца

По добивањето лиценца во Курасао, операторите можат да нудат услуги во која било земја што ја прифаќа лиценцата. Нациите ширум светот не ги забрануваат лиценцираните страници во Курасао, вклучувајќи ги Австралија, Канада, Јапонија, Индија и Полска. Доколку одобрениот оператор се придржува до Курасао и регионалните закони, тој може да продолжи да работи во мултинационални области. Казните за непочитување на законските параметри може да резултираат со губење на лиценцата или финансиски казни.

До денес, носителите на главната лиценца возат и спроведуваат политики за справување со несогласувањата на операторот и играчот. Сепак, многу поплаки против неетичките лиценцирани бизниси од Курасао доведоа до промена на системот од страна на владата.

Операторите не смеат да обезбедуваат услуги за граѓани во одредени региони, вклучувајќи ги Курасао, Франција, САД, Холандија и Аруба. Меѓутоа, во регионите каде што лиценцата е добредојдена, операторите можат да користат лиценца за обезбедување различни услуги за коцкање.

Казина одобрени со лиценца
Добрите и лошите страни на аплицирање за лиценцата Курасао

Добрите и лошите страни на аплицирање за лиценцата Курасао

Флексибилноста на лиценцата е плус за операторите кои сакаат да понудат неколку опции за игри на потрошувачите. Бидејќи една лиценца ги покрива сите видови обложување, носителите на главната лиценца и носителите на подлиценци се слободни да обезбедуваат речиси неограничени игри за граѓаните ширум светот, вклучувајќи спортски книги, казина и лотарии. Бидејќи процесот е историски едно од најбрзите одобрувања на лиценци на пазарот, операторите ја ценат брзата временска рамка за одобрување. Со нула корпоративен данок на приходите и данок на нето добивка од 2%, регионот продолжува да привлекува компании кои бараат поволна деловна средина.

Добрите

 • Најсовремена технологија
 • Најпознатите казино игри
 • светски познати имиња за виртуелни игри и е-спорт.
 • Широк спектар на услуги за е-обложување
 • Доживотна важност
 • Даночни бенефиции
 • Дополнителна техничка и финансиска поддршка

Курасао може да се пофали со некои од најбрзите интернет конекции и напредната ИТ инфраструктура на западната хемисфера. Ова е олеснето со бројни подморнички кабли со оптички влакна, директни сателити и центар за податоци на ниво 4. Покрај регулирањето на сајтовите за коцкање, Curacao eGaming нуди финансиска и техничка помош.

Услугите вклучуваат меѓународни финансии, приватни облак услуги и посветени услуги. Економијата многу зависи од финтех и финансиските услуги и затоа земјата инвестира во пристојна инфраструктура. Онлајн казина хостирани во Курасао немаат проблеми со веб хостинг.

Една лиценца ги покрива сите видови обложување

Преку системот за лиценцирање и подлиценцирање на Курасао, платформите за онлајн коцкање уживаат широк спектар на услуги за обложување. Со магистерска лиценца, казиното има право да подлиценцира е-игри на други провајдери. Ова создаде огромна мрежа на оператори кои покриваат онлајн казина, софтвер за игри, покер, спортски книги и така натаму.

Најдобриот дел од лиценцата Curacao eGaming е тоа што работи на неодредено време. По процесот на стекнување, кој може да трае 45 дена, примачот може да го користи цел живот. Исто така е полесно да се добие отколку аплицирање за лиценца од Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство. Дополнително, стекнувачот на лиценцата ужива намалување на данокот на добивка за 2% до 2026 година. За среќа, стапката на ДДВ за сите казина кои работат во Curacao eGaming е 0%.

Конс

За жал, лиценцата има свои недостатоци. Неколку земји ги ограничуваат операторите лиценцирани од Курасао да прифаќаат играчи во одредени региони. Сите страници што прифаќаат играчи од ограничени региони може да се соочат со одземање на лиценцата. Иако Курасао има силна репутација во индустријата, неговата лиценца не е толку добро ценета како другите на пазарот.

 • Без интервенција во случај на спорови помеѓу играчите и давателите на игри
 • Не мора да е билет за доверба

Коцкарите мора да знаат дека јурисдикцијата на Курасао не ги решава несогласувањата меѓу операторите на коцкање и играчите. Играчите треба да ја направат својата должна анализа пред да се пријават во кое било онлајн казино.

Иако многу реномирани веб-локации за коцкање имаат лиценца за еИгри во Курасао, тоа не значи дека тие се 100% доверливи.

Добрите и лошите страни на аплицирање за лиценцата Курасао
Домашни закони и ограничувања поставени со лиценцата на Курасао

Домашни закони и ограничувања поставени со лиценцата на Курасао

Со лансирање на Здружението за интернет игри во 2001 година, Курасао воспостави рамка за да се осигура дека имателите на лиценца ќе продолжат да се придржуваат до прописите. Здружението посредува во прашањата меѓу владата и лиценцираните оператори во земјата за да помогне во одржувањето на политиките поволни за индустријата. Во 2002 година, Управата за лиценцирање за е-игри на Курасао започна да го следи онлајн коцкањето. Друга регулаторна агенција, наречена Одбор за контрола на игри, го надгледува копненото коцкање за борба против перење пари и финансирање тероризам.

За операторите кои нема да се придржуваат до постоечките прописи, казните може да вклучуваат затвор и/или парични казни. Оние кои го прекршуваат законот, исто така, може да ја изгубат лиценцата или да наидат на забрани во различни региони низ светот. Само лиценцирани и реномирани претпријатија можат да добијат работа со реномирани индустриски партнери. Некои земји на црната листа на одредени сајтови за онлајн обложување лиценцирани од Курасао кои не ги следат локалните прописи. Затоа, нелиценцираните нелегални оператори може да се соочат со предизвици при добивање партнерства со почитувани финансиски институции и развивачи на софтвер.

Неколку казина во Курасао се ставени на црната листа во одредени региони. На крајот на краиштата, повторените прекршувачи на законот ќе се соочат со одземање на лиценцата и затворање на бизнисите, бидејќи регулацијата за онлајн коцкање се загрева на конкурентниот дигитален пазар.

Домашни закони и ограничувања поставени со лиценцата на Курасао

Најнови вести

Курасао ќе воведе построги закони за коцкање
2023-07-21

Курасао ќе воведе построги закони за коцкање

Индустријата за онлајн коцкање постојано се развива за да биде во тек со моменталната реалност. Неодамна, европските регулативи ги променија своите закони за да ги направат нивните пазари побезбедни за сите вклучени. Добар пример е Обединетото Кралство, кое го лансираше Бела книга за коцкање во април 2023 година.

Побарајте 10% од вашите неделни загуби со промоција на Cashback на Jet Casino
2023-06-06

Побарајте 10% од вашите неделни загуби со промоција на Cashback на Jet Casino

CasinoRank секогаш бара да ви помогне да најдете сигурни онлајн казина со најдобрите неделни промоции. Идејата е да го продолжите банкротот на вашето казино со играње и освојување бесплатни пари. Оваа недела, пребарувањето запира во Jet Casino, казино од 2020 година лиценцирано и регулирано во Курасао. Jet Casino ви овозможува да играте повеќе и да добивате поврат на вашите неделни загуби. Подолу е целосен преглед на оваа промоција.

Зошто лиценцата за коцкање Курасао е толку популарна
2022-10-24

Зошто лиценцата за коцкање Курасао е толку популарна

Лиценцирањето е суштинско внимание меѓу играчите на онлајн казино. Овој документ докажува дека казиното е лиценцирано и регулирано од доверливо тело за лиценцирање. Тоа докажува дека игрите се фер, а регулаторното тело ќе интервенира доколку казиното почне да се однесува лошо со средствата и информациите на играчите.

Список на најдобри лиценци за коцкање во 2021 година
2021-01-18

Список на најдобри лиценци за коцкање во 2021 година

Ако сакате да се придружите на огромниот свет на онлајн казино игри, од клучно значење е да научите како да ги забележите најдобрите страници за коцкање. Тоа е затоа што треба да играте на фер, сигурна и сигурна платформа за да заработите пари. За среќа, повеќето реномирани онлајн казина се лиценцирани и регулирани од сигурни јурисдикции за коцкање. Значи, без разлика дали сакате да играте во ОК, САД, Канада или која било друга земја, овој напис ве запознава со водечките регулатори на онлајн казино.