Зошто лиценцата за коцкање Курасао е толку популарна

Curacao

2022-10-24

Benard Maumo

Лиценцирањето е суштинско внимание меѓу играчите на онлајн казино. Овој документ докажува дека казиното е лиценцирано и регулирано од доверливо тело за лиценцирање. Тоа докажува дека игрите се фер, а регулаторното тело ќе интервенира доколку казиното почне да се однесува лошо со средствата и информациите на играчите. 

Зошто лиценцата за коцкање Курасао е толку популарна

Имајќи го тоа на ум, лиценцата за коцкање Курасао е една од најбараните од операторите. Тоа е подостапно од другите лиценци како MGA и UKGC и му овозможува на казиното да нуди неколку услуги, вклучувајќи бинго и спортско обложување. Значи, овој краток водич дискутира како да се добие лиценца за куракао и зошто оваа акредитација е многу барана. 

Барања за добивање лиценца за коцкање Курасао

Верувале или не, Курасао беше првата нација што го легализираше модерното онлајн коцкање во 1996 година. Оттогаш, легалниот онлајн простор за коцкање во земјата се прошири, благодарение на мирната и трезвена политичка средина. Коцкарската индустрија во Курасао е регулирана од Министерството за финансии на земјата, кое бара една компанија да има лиценца на островот за да ја добие лиценцата. 

Интересно, постојат два вида лиценци издадени од владата; мастер лиценца и подлиценца. Министерството за правда ја дава главната лиценца преку своите извршни овластувања, а дозволата има 5-годишна важност со можност за продолжување. Од друга страна, носителот на главната лиценца може да издаде неограничени подлиценци кои важат сè додека главната лиценца е активна. 

Во моментов, има само четири носители на главната лиценца, вклучувајќи ги Curacao e-Gaming, Gaming Curacao, Curacao Interactive Licensing NV и Antillephone NV. Ново онлајн казино и операторите со спортски книги можат да аплицираат за лиценца за коцкање од еден од овие носители на мастер лиценца. 

Пред да му ја даде подлиценцата на операторот, носителот на главната лиценца ќе формира комитет за усогласеност за проверка и одобрување на операторот. Комитетот ќе ја донесе својата пресуда за доменот на операторот, услугата, правичноста и другите технички аспекти. Сепак, критериумите за аплицирање и разгледување на лиценцата може да се разликуваат во зависност од носителот на главната лиценца. 

Предности за добивање лиценца за коцкање Курасао

Најмалку 450 оператори за коцкање ширум светот имаат лиценца за коцкање од Курасао. Ова докажува дека повеќето оператори и играчи имаат доверба во оваа лиценца за коцкање. Значи, што го прави уникатен од другите лиценци за коцкање преку Интернет?

Процес на апликација без мака

Повеќето оператори се согласуваат дека аплицирањето и добивањето лиценца може да биде долго и напорно во повеќето земји. Повеќето регулатори ќе бараат од операторите да завршат долги и скапи процедури за да се квалификуваат за лиценцата. Уште полошо, повеќето држави лиценцираат само неколку оператори во САД, со приоритет на домашните спортски книги и казина. 

Но, работите се поинакви во Курасао. Иако има некои барања за да се исполни, има помалку бирократија, што значи помалку време на чекање и фрустрација. Запомнете дека операторите не мора директно да се занимаваат со владата на Курасао. Денес, лиценцата за коцкање Курасао останува една од најбрзите за добивање, се додека операторот ги исполнува условите за лиценцирање. 

Ефективна лиценца за коцкање

Размислете за ова; коцкарските компании со бруто обрт од најмалку 30 милиони фунти годишно мора да платат такса за апликација од 14.647 фунти за да ја добијат лиценцата UKGC. Како тоа да не е доволно, лиценцата може да се обновува годишно за 49.219 фунти. Овие такси се очигледно високи, иако најголемите онлајн казина и спортските книги можат да си ја дозволат цената. 

Премин до Курасао, надоместокот за мастер лиценцата е 34.000 американски долари, што е значително помалку од годишната такса за UKGC. Тоа значи дека операторите ќе добијат подлиценца за многу пониски трошоци, во зависност од нивниот договор. Исто така, лиценцата Курасао може да се обновува на секои пет години, иако носителот на главната лиценца мора да плати 2% од нето добивката на даночниот управник. Онлајн обложувалници не се обврзани да плаќаат даноци на приходи во Курасао. 

Лиценца за коцкање со една големина

Некои јурисдикции, како и повеќето американски држави, имаат различни лиценци, во зависност од видот на услугата за обложување што ја сакате. На пример, можеби ќе ви треба посебна лиценца за понуда онлајн казино игри, спортско обложување, бинго и лото игри. Ова може да одземе време и скапо.

Во Курасао, лиценцата за коцкање ги покрива сите обложувачки активности на веб-страницата на операторот. Една лиценца може да покрие спортско обложување, коњски трки, онлајн казино игри, бинго, лото, онлајн покер соби, гребење карти и многу повеќе. Поради оваа причина, лиценцата Курасао е совршена за стартапи кои сакаат да ги градат своите брендови пред да се прошират на други пазари. 

Уште многу треба да се направи

Лиценцата за коцкање Курасао сама по себе нема многу недостатоци. Носителите на главната лиценца гарантираат дека операторите се придржуваат до договорот за фер-плеј. Но, дури и како такви, повеќето модерни играчи се доволно просветлени за да знаат дека оваа лиценца не значи многу. Работата е што владата на Курасао не интервенира во споровите меѓу операторите и играчите. 

Затоа, лиценцата Курасао е посоодветна за стартапи. Поголемите онлајн коцкарски брендови ќе сакаат да добијат дозволи во земји како Малта, Шведска, ОК, Холандија, Канада и некои држави во САД. Но, технички гледано, Курасао е безбедна и правна јурисдикција за започнување бизнис со коцкање преку Интернет.

Најнови вести

Божиќни бонус казина 2022 година
2022-12-08

Божиќни бонус казина 2022 година

Новости