Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Со голема возбуда, градот Буенос Аирес објавува дека Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA), издаде лиценца за онлајн казина. Оваа вест е дочекана со голем ентузијазам и возбуда бидејќи процесот на аплицирање траеше околу две години за конечно да се реализира. Иако коцкањето на земјиштето постои многу години во земјата на Аргентина, најавата дека сега се издаваат онлајн лиценци е пресвртница за индустријата. Да го погледнеме ова подетално, не само во земјата на Аргентина, туку поконкретно во градот Буенос Аирес.

Што е Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?

Што е Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?

Процесот на доделување лиценци за онлајн казино започна во јуни 2019 година, но се случи само под новото раководство на Карлос Бјанко, кој во декември 2019 година беше новоименуван за шеф на провинциската лотарија, од страна на гувернерот на провинцијата Аксел Кицилоф. На 31 декември 2020 година беше објавено дека се доделени седум лиценци. Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA) е тело кое го регулира коцкањето во градот Буенос Аирес, така што веста дека конечно дозволува онлајн коцкање е важен чекор за индустријата за онлајн коцкање, не само во независниот град Буенос Аирес , но за Аргентина како целина. Во земјата на Аргентина, провинциите се ставени под целосна контрола на нивното управување. Ова значи дека овие провинции ја регулираат индустријата во рамките на нивните четири ѕида, така што лиценците на Lotería de la Ciudad de Buenos Aires се специјално издадени за да се користат само во градот Буенос Аирес. Тоа значи дека операторите кои биле успешни ќе можат легално отворете онлајн казина а во согласност со нивните прописи. Провинцијата Буенос Аирес се наоѓа на западниот брег на Јужна Америка во земјата Аргентина.

Што е Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?
Онлајн казина лиценцирани од Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Онлајн казина лиценцирани од Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

За да се усогласи, законодавството наведува каде е вклучен странски оператор, лиценцата може да се издава само кога локално лице или компанија има удел од 15% во работењето. Се потврдува дека од поднесените 17 апликации, лиценци се доделени на седум партнерства.

 • ArgenBingo, во партнерство со Вилијам Хил
 • Пастеко со бет365
 • Хотел Казино Тандил во партнерство со Playtech
 • 888 Holdings with Boldt
 • Atlantica de Juegos заедно со Flutter Entertainment
 • Binbaires со Intralot и
 • Казино де Викторија со Бетсон

Според оваа лиценца, операторите можат да нудат казина онлајн казина игри вклучувајќи блек џек, спортско обложување, слотови, рулет, покер, виртуелно обложување, неспортско обложување и игри на лотарија. Операторите мора да остварат вкупен приход од продажба над 100 милиони ARS и да работат најмалку две години. Тие исто така треба да обезбедат чисти листови за да докажат дека не се осудени за нелегално коцкање во Аргентина. Тие, исто така, можеби не се сопственици на агенција за обложување на мало или коцкарски сали во градот Буенос Аирес. Со население од само 3 милиони, властите се уверени дека неколку оператори ќе продолжат да аплицираат за оваа конкретна лиценца.

Онлајн казина лиценцирани од Lotería de la Ciudad de Buenos Aires
Како да аплицирате за лиценца:

Како да аплицирате за лиценца:

Процесот на аплицирање, како што се очекуваше, е и скапа и интензивна вежба. Како административна такса ќе се наплаќа такса за апликација од 30 000 УСД (триесет илјади американски долари). Откако ќе се плати таксата, апликантот треба да ја испрати својата апликација преку веб-страницата Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA). Ова е целосно самоуправувана платформа. Мора да се достават сите релевантни документи, потврди и даночна сметководствена евиденција. Покрај прелиминарниот технички извештај за сертификација на проектот, потребен е оперативен план за комерцијализација и/или дистрибуција и/или продажба на онлајн игри, иницијален проект за имплементација и план за имплементација за компјутерската платформа за да се добие Финалниот извештај за сертификација (пред добивање на лиценцата). Откако ќе се даде лиценца, успешниот апликант се нарекува „Агенција за онлајн игри“. Лиценцата се издава за период од пет години и може да се обновува. Издадената лиценца не може да се додели или пренесе и дозволува користење само во градот Буенос Аирес.

Како да аплицирате за лиценца:
Добрите и лошите страни на лиценцата Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Добрите и лошите страни на лиценцата Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Со оглед на тоа што индустријата за онлајн игри неодамна е легализирана, логично е дека ќе биде исполнета со свои добрите и лошите страни:

Добрите страни:

 • Индустријата за коцкање ќе генерира големи суми на приходи за бизнисите, но поконкретно за владите, што пак може да биде од корист за заедниците.
 • Сегашните регулативи го отежнуваат работењето на било која ноќна мува или на нови бизниси, што би можело да спречи неискусните бизниси да се вкорени или измамниците да вршат операции.
 • Регулирањето на индустријата само по себе искоренува прилично голем број незаконски операции.
 • Обезбедувањето онлајн пандан му овозможува погодност на обложувачот.
 • Издавањето лиценца во градот спречува какво било коцкање надвор од ѕидините на покраината.

Конс:

 • Сегашните критериуми ќе го отежнат секој локален бизнис да биде успешен во своите апликации.
 • Како што наведовме, процесот на аплицирање сам по себе е долг и напорен.
 • Градот Буенос Аирес изрази загриженост за зголемување на зависностите од коцкање во нивните заедници.
 • Донесувањето повеќе приходи има тенденција да биде меч со две острици. Иако може да има придобивки за заедницата, тоа може да доведе до поголема корупција во индустријата.
Добрите и лошите страни на лиценцата Lotería de la Ciudad de Buenos Aires
Домашни закони и ограничувања на место:

Домашни закони и ограничувања на место:

Аргентина признава федерален модел кога се работи за игри и коцкање. Законите ги спроведуваат локалните јурисдикции. Буенос Аирес, конкретно, има статус сличен на провинција, сите со регулаторна надлежност за коцкање и игри. Во градот Буенос Аирес нема општинско ниво на власт.

Буенос Аирес истакна дека приходите од игри и коцкање ќе бидат наменети за социјален развој и благосостојба. Прописите го легализираа онлајн обложувањето и се регулирани со закон. Градот има развиено и строги мерки против офшор операторите за коцкање. Во секој случај кога овие закони не се почитуваат, може да има административно или кривично гонење.

Домашни закони и ограничувања на место:
Историја на лиценцата:

Историја на лиценцата:

Коцкањето на копно е дел од аргентинската коцкарска индустрија веќе неколку години. Меѓутоа, неговиот онлајн пандан беше воведен само во последниве години. До 2018 година, единствената форма на коцкање што беше дозволена беше Националната лотарија, која на крајот беше распуштена. Дозволите доделени на онлајн коцкањето го започнаа нивниот процес на преглед во 2018 година. Лотерија де ла Сиудад де Буенос Аирес потврди дека процесот за онлајн апликации започна во јуни 2019 година. загуби од Аксел Кицилоф. Подоцна, сепак, тој ќе продолжи да го назначува Карлос Бјанко, кој ќе претседава со Провинциската лотарија. Оригиналната легислатива беше воведена за да се потисне индустријата за онлајн игри, но бидејќи COVID-19 предизвика поголема побарувачка за онлајн опции, властите наскоро ги видоа придобивките од легализирањето и регулирањето на индустријата. Првите лиценци беа издадени на почетокот на 2020 година.

Историја на лиценцата:

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Дали коцкањето е легално во Аргентина?

Онлајн коцкањето е забрането освен ако не е изречно овластено од надлежен орган - ова се управува на привремено ниво. Во овој пример, Буенос Аирес го легализираше онлајн коцкањето преку издавање лиценца од Lotería de la Ciudad de Buenos Aires.

Како да добијам лиценца за коцкање во Буенос Аирес?

Барањето за лиценца ќе треба да се поднесе до Lotería de la Ciudad de Buenos Aires. Постојат експресни административни такси што се применуваат, како и релевантни даноци што се применуваат. Покрај релевантните документи што треба да се достават, постојат и правни параметри во кои ќе треба да работите.

Можете ли да се коцкате онлајн во Буенос Аирес?

Да, онлајн коцкањето е дозволено во Буенос Аирес. Меѓутоа, Аргентина како поголема земја дозволува секоја јурисдикција да ја регулира индустријата во својата провинција и е одговорна за сите свои закони што се однесува до онлајн коцкањето.

Дали има казина во Буенос Аирес?

Буенос Аирес конкретно има здрав пазар на казино базиран на земја. Сепак, онлајн индустријата за коцкање е прилично нова со седум оператори кои ги издаваат нивните лиценци во 2020 година. Некои од операторите на кои им се доделени овие лиценци се Bet365, Betsson и 888 Casino.

Која е законската возраст за коцкање во Буенос Аирес?

Законската возраст за коцкање во Буенос Аирес е 18 и повеќе години.