Политика за колачиња

Jacob Mitchell
PublisherJacob MitchellPublisher

Политика за колачиња за CasinoRank
Датум на стапување во сила: 20230222

Оваа политика за колачиња ги опишува видовите колачиња и други технологии за следење што може да се користат на нашата веб-локација. Можеме да ја промениме оваа Политика за колачиња во секое време. Сите промени во оваа Политика за колачиња ќе станат ефективни кога ќе ја направиме ревидираната Политика за колачиња достапна на или преку веб-локацијата.

Со користење на страницата, вие се согласувате со користење на колачиња во согласност со оваа политика.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се ставаат на вашиот уред кога ќе пристапите на нашата веб-страница. Колачињата ни помагаат да го препознаеме вашиот уред и да обезбедиме персонализирана содржина и реклами, да ги запомниме вашите параметри и генерално да го подобриме вашето искуство со прелистување.

Различни видови колачиња

Како се чуваат

Колаче за сесијаs се привремени колачиња што се складираат само на вашиот уред за време на сесијата на прелистување. Тие се бришат кога ќе го затворите прелистувачот. Колачињата за сесии често се користат за следење на статусот на најавување, ставки во количката за купување или други поставки што сте ги поставиле за време на една сесија на прелистување.

Постојани колачиња се зачувани на вашиот уред дури и откако ќе го затворите прелистувачот. Тие се користат за запомнување на вашите параметри или поставки за идните сесии на прелистување. Постојаните колачиња може да истечат по одредено време или може да останат на вашиот уред додека не ги избришете.

За што се тие

Основни колачиња се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата. Тие често се користат за запомнување на вашите информации за најавување или за следење на артиклите во вашата кошничка.

Функционални колачиња се користат за запомнување на вашите преференци или поставки, како што се јазикот или големината на фонтот.

Перформанси/аналитика колачињата се користат за собирање информации за тоа како посетителите користат веб-локација, како на пример кои страници се најпопуларни или колку време посетителите поминуваат на секоја страница. Тие исто така се користат за следење на специфичното однесување на корисникот, како на пример кои врски се кликнати или кои страници се прегледуваат. Овие информации се користат за анализа на сообраќајот на веб-локацијата и однесувањето на корисниците. Овие информации се користат за подобрување на перформансите на веб-локацијата и корисничкото искуство.

Оглас колачињата се користат за следење на вашето однесување при прелистување и за прикажување персонализирани реклами. Овие колачиња често се креирани од трети лица огласувачи и може да се користат за собирање информации за вашите интереси или демографија.

Кој ги создава колачињата

Прва страна колачињата се креирани од веб-локацијата што ја посетувате. Тие често се користат за запомнување на вашите преференции, информации за најавување или други податоци кои се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата.

Трето лице колачињата, од друга страна, се креирани од домен различен од оној што го посетувате. Тие често се користат за рекламирање или следење цели.

Како користиме колачиња

Ние ги користиме следниве типови колачиња на нашата веб-страница:

ИМЕОПИС1/3 ПАРТИСЕДНИЦА/УПОРНИ
JSESSIONIDКолаче што го користат нашите веб-сервери за да ја идентификуваат веб-сесијата.1-ва партијаСесија
распоредувач-uidКолаче што се користи за персонализација на содржината на веб-страницата.1-ва партијаСесија
распоредувач-експериментКолаче што се користи за А/Б-тестирање1-ва партијаУпорни
распоредувач-посетител-земјаКолаче што се користи за приспособување на искуството врз основа на земјата на корисникот (на пр. јазик)1-ва партијаУпорни
ga*Колаче што го користи Google Analytics за да ги разликува корисниците.3-та странаУпорни

Нашите колачиња од трета страна

Нашата веб-локација користи колачиња од трета страна за да го анализира вашето однесување при прелистувањето, да ви прикаже персонализирана содржина и да ви обезбеди релевантни информации за нашите услуги. Колачињата од трета страна што се користат на нашата веб-локација вклучуваат:

  • Нова реликвија: колачиња кои се користат за следење на перформансите
  • Google Analytics: колачиња кои се користат за анализа на користењето на веб-локациите

Како можам да управувам со колачиња?


 Можете да ги оневозможите или бришете колачињата преку поставките на вашиот прелистувач. Постапката за тоа може да се разликува во зависност од прелистувачот што го користите. Ве молиме следете ги линковите подолу за инструкции како да ги оневозможите или бришете колачињата во најпопуларните прелистувачи:

Гугл хром:https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB
Microsoft Internet Explorer:https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies
Microsoft Edge:https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Safari (Desktop):https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US
Сафари (IOS):https://support.apple.com/en-us/HT201265
Mozilla Firefox:https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Андроид:https://support.google.com/nexus/answer/54068?visit_id=1-636601972073000539-1281769835&hl=en&rd=1
опера:https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Имајте предвид дека оневозможувањето или бришењето на колачињата може да влијае на вашата способност да користите одредени функции на страницата.

Ажурирања на оваа Политика за колачиња Можеме да ја ажурираме оваа Политика за колачиња од време на време. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа политика за какви било промени. Сите промени на оваа политика ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на страницата.

About the author
Jacob Mitchell
Jacob Mitchell
About

Џејкоб „Џекпот Џејк“ Мичел, канадски маестро на пејзажот на онлајн казино, курира содржини со прецизност и страст. Како издавач на OnlineCasinoRank, тој гарантира дека читателите секогаш го постигнуваат џекпотот на информациите.

Send email
More posts by Jacob Mitchell