21casino Преглед 2024 - Responsible Gaming

21casinoResponsible Gambling
CASINORANK
8/10
БонусБонус $1.000 + 100 бесплатни вртења
Широк избор на слотови
Чист дизајн
Најнови игри
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Широк избор на слотови
Чист дизајн
Најнови игри
21casino is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

21Казино: Посветеност на одговорно играње

Алатки за следење и контрола Во 21Casino, играчите имаат пристап до низа алатки и функции кои ќе им помогнат да ги следат и контролираат нивните навики за коцкање. Тие вклучуваат лимити за депозит, ограничувања за загуби, потсетници за сесии и опции за самоисклучување. Со поставување на лични граници, играчите можат да се погрижат да останат во нивните посакувани граници.

Партнерства со организации за поддршка Препознавајќи ја важноста за решавање на проблемот со коцкањето, 21Casino воспостави партнерства со реномирани организации и линии за помош посветени на помош на оние на кои им е потребна. Овие партнерства им овозможуваат на играчите да бараат стручни насоки и поддршка кога се соочуваат со проблеми поврзани со коцкањето.

Кампањи за подигање на свеста и образовни ресурси За промовирање практики за одговорно играње, 21Casino обезбедува кампањи за подигање на свеста и едукативни ресурси. Овие иницијативи имаат за цел да ги едуцираат играчите за знаците на проблематичното однесување на коцкање. Со подигање на свеста, казиното гарантира дека неговите патрони се опремени со знаењето потребно за одговорна игра.

Процеси за верификација на возраста За да се спречат малолетни лица да пристапат до платформата, 21Casino спроведува строги процеси за проверка на возраста. Преку силни мерки за проверка на идентитетот, како што се проверки на лична карта и софтвер за проверка на возраста, казиното гарантира дека можат да учествуваат само поединци на легална возраст за коцкање.

Функции за проверка на реалноста и периоди на ладење Во согласност со промовирањето на навиките за одговорно играње, 21Casino нуди функција за проверка на реалноста која ги потсетува играчите на нивното времетраење на играта во редовни интервали. Дополнително, достапни се периоди за разладување за играчите кои сакаат привремено да се одморат од активностите за коцкање.

Идентификување на потенцијални проблематични коцкари Казиното презема проактивен пристап во идентификувањето на потенцијалните проблематични коцкари врз основа на нивните навики за играње. Напредните алгоритми ги анализираат податоците на играчот за да откријат обрасци кои укажуваат на ризично однесување. Кога се креваат црвени знамиња, се преземаат соодветни чекори од обучени членови на персоналот за да им се помогне на овие лица веднаш.

Приказни за позитивно влијание Бројни сведоштва нагласуваат како одговорните иницијативи за игри на 21Casino позитивно влијаеле врз животите на играчите. Од обезбедување поддршка во тешки времиња до помагање на поединците да ја вратат контролата врз нивните навики за коцкање, овие приказни ја демонстрираат посветеноста на казиното за благосостојбата на играчите.

Поддршка за корисници за грижи за коцкање Играчите лесно можат да се обратат до поддршката за корисници на 21Casino во врска со какви било грижи за нивното однесување на коцкање. Казиното обезбедува повеќе канали за комуникација, вклучувајќи разговор во живо, е-пошта и телефонска поддршка. Обучени професионалци се достапни за да понудат насоки и помош на доверлив начин.

Со давањето приоритет на практиките за одговорно играње и нудејќи сеопфатни системи за поддршка, 21Casino гарантира дека играчите можат да уживаат во нивното коцкање на безбеден и контролиран начин.

Ако имате некои од следниве симптоми или проблеми, тогаш може да имате проблем со коцкањето: · Ако се коцкате, но не го споделувате тоа со вашите пријатели и семејството. Поради некоја причина се обидувате да бидете таинствени за коцкањето. Обично чувствувате потреба да скриете колку губите, но се чувствувате толку среќни и споделувате секој пат кога ќе завршите со голема победа. · Можеш ли да престанеш да се коцкаш кога сакаш? Или, сакате да го потрошите последниот долар обидувајќи се да ги вратите изгубените пари. · Дали можеш да си дозволиш да се коцкаш? Видете, коцкањето треба да се смета за забавна активност, а вие треба да се коцкате само со пари што можете да си ги дозволите. Ако почнете да трошите пари што ги немате - пари треба да платите сметки и да купите храна. Уште полошо е желбата да позајмите пари за коцкање, да продавате работи што ви требаат, па дури и да имате желба да крадете само за да можете да си дозволите да се коцкате. · Ако вашите пријатели и семејството се загрижени за вас, ако забележале одредени промени во вашето однесување, тогаш можеби имате проблем со коцкањето. Негирањето нема да ве однесе никаде и секогаш можете да побарате помош. Тоа не е знак на слабост, иако можеби така се чувствувате. Само запомнете, секогаш можете да се чистите со вашето семејство и никогаш не е доцна да направите некои промени на подобро.

Лимит на депозит

Лимит на депозит

Максималниот износ што можете да го депонирате во 21Casino е 100.000 долари, а добрата вест е дека нема ограничување за повлекување.

На вас е да ги поставите тие граници онака како што сакате. Можете да поставите дневни, неделни, па дури и месечни ограничувања. На овој начин ќе знаете колку пари сте потрошиле.

Дневните лимити за депозит се пресметуваат како 24 часа, неделните лимити на депозити се 7 дена и месечните лимити за депозити се 28 дена.

Тест за самооценување

Тест за самооценување

Тестот за самооценување не е тест кој има точни или погрешни одговори, туку е тест кој ќе ви помогне да научите за себе и за вашите навики за коцкање. Затоа, кога ќе одговорите на овие прашања, обидете се да бидете што е можно поискрени, ако не сте, не си помагате себеси.

  1. Дали се коцкате кога ви е досадно и сте депресивни?
  2. Кога губите пари додека се коцкате, дали чувствувате очајна потреба да ги вратите тие пари, повторно со коцкање?
  3. Дали се коцкате додека не ви исчезнат сите пари, а не останете со празни џебови?
  4. Дали лажете колку време и пари трошите на коцкање?
  5. Дали вашето коцкање се меша во вашиот социјален живот? Дали претпочитате коцкање отколку да поминувате време со семејството и пријателите?
  6. Откако ќе ги изгубите сите ваши пари, дали се чувствувате очајни повторно да се коцкате што е можно поскоро?
  7. Дали сакате да се коцкате кога се чувствувате разочарани или сте се скарале?
  8. Дали имате самоубиствени мисли поради вашето коцкање? Ако вашиот одговор е „да“ дури и на едно од прашањата, веројатно е дека имате проблем со коцкањето или го развивате. Се препорачува да побарате стручна помош. Можете дури и да го контактирате тимот за поддршка на корисници или службата за поддршка на проблеми со коцкање и тие ќе направат сè што е во нивна моќ за да ви помогнат. Може да размислите и за самоисклучување, што може да се смета за последен чекор, во случај ништо друго да не ви помогнало претходно.
Самоисклучување

Самоисклучување

Ако сметате дека вашето коцкање е надвор од контрола, тогаш само-исклучувањето може да биде одговорот. Да се разбереме, зависноста е вистински проблем и не ви треба само поддршка од семејството, туку и стручна помош. На ваше барање, казиното ќе ве спречи да ја користите вашата сметка на одреден временски период, повторно одреден од вас. За тоа време нема да можете да отворите друга сметка. Откако ќе истече периодот, вашата сметка ќе биде повторно отворена.

Можно е да го откажете вашето самоисклучување пред истекот на периодот на самоисклучување. Ќе бидете интервјуирани и ако откажувањето е успешно, тогаш вашата сметка ќе биде повторно отворена по минимум 24 часа. Овој период од 24 часа се нарекува период на разладување по вашето барање.

Можно е вашата сметка да биде самоисклучена на неодреден период. Ако се предомислите, треба да го контактирате тимот за поддршка на корисници и да поднесете барање. Ваквото барање се применува по период на чекање од 7 дена, а доколку вашето откажување е успешно, тогаш вашата сметка ќе биде повторно отворена.

Самоисклучувањето е заеднички напор и посветеност помеѓу вас и казиното. Казиното ќе направи се што е во нивна моќ за да ја задржи вашата сметка затворена, но и вие мора да вложите големи напори. Во овој временски период не треба да се обидувате повторно да ја отворите постоечката сметка или да се обидувате да отворите нови сметки.

Кога барате самоисклучување на вашата сметка, треба да потврдите дека ги разбирате ограничувањата за исклучување. Потоа треба да кликнете на врската што ќе ве однесе до нова страница каде што треба да ја изберете временската рамка што сакате да ја исклучите вашата сметка, а потоа кликнете на „испрати“. Ако сè е според прописите, ќе добиете е-пошта што ќе потврди дека само-исклучувањето е на сила.

Ако не можете да го завршите овој процес, вашата сметка ќе остане активна. Мора да имате предвид дека доколку побаравте самоисклучување преку е-пошта, тоа нема да биде моментално. Можеби ќе потрае некое време и ќе добиете потврдна пошта кога само-исклучувањето е на сила. Ако не сте избрале временска рамка за вашето самоисклучување, тогаш периодот автоматски ќе се постави на 6 месеци.

Откако ќе се активира периодот на само-исклучување, казиното нема да ви испраќа никаков материјал поврзан со коцкање, во врска со специјалните понуди и бонуси. Но, ние нема да бидеме одговорни ако сè уште добивате е-пошта од кој било партнер маркетинг од трета страна. Казиното нема контрола над нив.

Ако продолжите да се коцкате за време на периодот на самоисклучување, со отворање нови сметки, казиното нема обврска да врати какви било депозити или да плати какви било добивки.

Одговорно играње

Одговорно играње

21Casino, како дел од нивната Политика за одговорно коцкање, ви обезбедува можност да го контролирате и ограничите времето што го поминувате на коцкање. Можете привремено да одморите или да се исклучите и да ја затворите вашата сметка некое време. Ако сакате да проверите повеќе детали за тоа како можете да го контролирате вашето коцкање, можете да кликнете на оваа врска и да ја посетите нивната веб-страница за повеќе информации.

Проверка на реалноста

Проверка на реалноста

Друга работа што е достапна на веб-страницата на 21Casino е проверка на реалноста. Откако ќе се најавите на вашата сметка, казиното ќе ве потсетува секој час за времето што сте го потрошиле, вкупните облози и вкупните загуби за тој период. Имате опција да престанете или да продолжите да играте, зависи од вас.