Azur Преглед 2024 - Responsible Gaming

AzurResponsible Gambling
CASINORANK
7.9/10
БонусБонус $500 + 20 бесплатни вртења
Супериорни игри
Брзи плаќања
Ексклузивни ВИП програми
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Супериорни игри
Брзи плаќања
Ексклузивни ВИП програми
Azur is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Посветеност на одговорно играње: Како [Споменато казино] Ги поддржува играчите

Алатки за следење и контрола [Casino Mentioned] ја разбира важноста на одговорното играње и нуди различни алатки за да им помогне на играчите да ја задржат контролата врз нивните навики за коцкање. Тие вклучуваат лимити за депозит, ограничувања за загуби, потсетници за сесии и опции за самоисклучување. Со поставување на овие граници, играчите можат да се погрижат да останат во рамките на нивниот буџет и да избегнат прекумерно коцкање.

Партнерства со организации за поддршка Во својата посветеност на одговорното играње, [Casino Mentioned] има воспоставено партнерства со реномирани организации и линии за помош посветени на помагање на проблематичните коцкари. Овие соработки им обезбедуваат на играчите пристап до професионални услуги за поддршка кои можат да им помогнат да ги надминат сите проблеми поврзани со коцкањето со кои можеби се соочуваат.

Кампањи за подигање на свеста и образовни ресурси За промовирање на одговорни практики на коцкање, [Casino Mentioned] активно се вклучува во кампањи за подигање на свеста и обезбедува едукативни ресурси за своите играчи. Овие иницијативи имаат за цел да ја подигнат свеста за знаците на проблематичното однесување на коцкање, така што поединците можат да препознаат кога им треба помош.

Процеси за верификација на возраста [Casino Mentioned] презема строги мерки за да спречи малолетни лица да пристапат до нејзината платформа. Преку силните процеси за проверка на возраста, како што се проверките за проверка на идентитетот и барањата за поднесување документи, казиното гарантира дека само оние кои ги исполнуваат условите за законска возраст можат да учествуваат во активностите на коцкање.

Карактеристики за проверка на реалноста и периоди на ладење Препознавајќи ја важноста на паузите за време на играта, [Casino Mentioned] нуди функција „проверка на реалноста“ која ги потсетува играчите на нивното вкупно време поминато на платформата. Дополнително, достапни се периоди за разладување за играчите кои сакаат да направат привремена пауза од коцкањето. Овие карактеристики поттикнуваат одговорно играње преку промовирање на здрави навики за играње.

Проактивна идентификација на потенцијални проблематични коцкари [Casino Mentioned] проактивно ги идентификува потенцијалните проблематични коцкари врз основа на нивните навики за играње преку напредни системи за следење. Кога се креваат црвени знамиња во врска со прекумерните или загрижувачки шеми на однесување, казиното презема соодветни чекори за да им помогне на овие играчи, како што се нудење ресурси за поддршка или спроведување привремени ограничувања.

Приказни за позитивно влијание Бројни сведоштва и приказни нагласуваат како [Казино споменати] позитивно влијаеше врз животите на играчите преку своите иницијативи за одговорно играње. Овие сметки ја демонстрираат посветеноста на казиното за поддршка на поединци во надминување на предизвиците поврзани со коцкањето и поттикнување безбедна и пријатна средина за игри.

Поддршка за корисници за грижи за коцкање Играчите лесно можат да се обратат [Поддршка на клиентите на Casino Mentioned] во врска со каква било загриженост за нивното однесување на коцкање. Казиното обезбедува посветени канали, вклучително и разговор во живо, е-пошта и телефонска поддршка, каде што се достапни обучени професионалци за брзо и доверливо решавање на овие прашања.

Со давањето приоритет на практиките за одговорно играње, [Casino Mentioned] осигурува дека играчите можат да уживаат во нивното искуство со коцкање додека ја одржуваат контролата врз нивните навики.

Ги советуваме играчите да пристапат кон оваа форма на забава со претпазливост. Тие треба да знаат дека може да има некои сериозни последици ако се препуштат на коцкањето без некои ограничувања. Поради таа причина, ја сметаме алатката Deposit Limit како една од најкорисните за играчите. На овој начин, тие можат да постават ограничувања на износот што го депонираат, а штом ќе го достигнат својот лимит, играчите нема да можат да направат нов депозит.

Поставувањето на лимит за депозит ќе им помогне на играчите да избегнат избрзани одлуки. Тие можат да постават дневен, неделен и месечен лимит на износот што можат да си дозволат да го депонираат. За да го направат тоа, играчите можат да контактираат со поддршката за корисници и тие ќе ги водат низ процесот.

Тест за самооценување

Играчите кои поминуваат голем дел од своето слободно време на коцкање, а не се сигурни дали развиваат зависност или не, можат да го направат тестот за самооценување. Ова е збир на прашања на кои тие треба вистински да одговорат за да утврдат дали имаат проблем или не. Ова е првиот чекор кон добивање третман доколку е потребно.

 • Дали поминувате многу време размислувајќи за коцкање?
 • Дали треба да ја зголемите сумата на пари за да почувствувате возбуда додека се коцкате?
 • Дали се обидувате да го намалите коцкањето, но неуспешно?
 • Дали се чувствувате вознемирени кога се обидувате да го ограничите вашето коцкање?
 • Дали лажете за вашите навики за коцкање?
 • Дали коцкањето ви пречи на работата или студиите?
 • Дали се враќате за да ги вратите парите што сте ги изгубиле на коцкање?
 • Дали позајмувате пари за да ги прикриете вашите долгови за коцкање?
 • Дали се коцкате кога се чувствувате тажни или вознемирени?

Самоисклучување

Самоисклучувањето е уште една одлична алатка што Азур Казиното ја има за своите играчи. Играчите можат самостојно да се исклучат од коцкање одреден период. За тоа време, тие нема да можат да депонираат и да играат игри за вистински пари. Ова е одлична алатка која може да ја искористи секој што има проблеми да ја контролира желбата за коцкање.

Со други зборови, само-исклучувањето е процес кој им овозможува на играчите да побараат да бидат забранети од сите објекти за игри. Самоисклучувањето е неотповикливо, а играчите не можат да го променат на кој било начин и мора да чекаат да заврши периодот.

Проблем со коцкање

Одговорното коцкање е за користење на коцкањето за забава и забава. Во моментот кога играчот ќе почне да го користи коцкањето како извор на приход или ќе се коцка со пари кои не можат да си дозволат да ги загубат, во тој момент оваа активност може да стане многу проблематична.

Од таа причина, Азур Казино има различни програми за одговорно коцкање кои се за превенција. Главната цел е да се спречи развојот на проблематичното коцкање на прво место.

На почетокот, играчите ги игнорираат овие програми бидејќи не се идентификуваат себеси како проблематични коцкари. Од таа причина, многу е важно ова прашање на терминологијата и перцепцијата да се разгледа и да се одреди како да се позиционираат овие програми за да бидат релевантни во главите на коцкарите.

Коцкањето одговорно значи правење паузи и некористење на коцкањето како извор на приход. Ова е едноставно форма на забава и треба да се гледа како таква. Играчите треба да се коцкаат само со парите што можат да си дозволат да ги загубат затоа што, да бидеме искрени, ова е огромен дел од процесот на коцкање. Знаеме дека е толку возбудливо кога играчите добиваат огромен џекпот, а на некои можеби и мала победа ќе им биде возбудлива. Како и да е, играчите можат да ги загубат сите свои средства кога се коцкаат, така што тоа е нешто за што треба да бидат подготвени. Едноставно така функционираат работите и треба да се гледа како аванс за сета забава што ја имале, а не да се гледа како загуба.

Компулсивно коцкање е многу сложено нарушување и тука се вклучени биолошки и психолошки фактори. На пример, децата кои се воспитани од проблематичен коцкар имаат поголеми шанси да станат зависници подоцна во животот.

Проблематични организации за коцкање

Коцкањето е одличен начин да се убие времето или да се издува. Многу луѓе секојдневно уживаат во оваа активност, а некои дури и професионално се коцкаат.

Обичните играчи имаат многу различни игри за играње, а некои од најпопуларните се онлајн видео слот игрите кои нудат неколку наслови со забава. Професионалните коцкари, од друга страна, одат на игри засновани на повеќе стратегии, како што е покерот. Тие дури можат да се натпреваруваат на турнири како Светската серија на покер.

Како и да е, премногу од се може да има негативни последици за играчите. Мал процент од коцкарите може да развијат зависност, за жал, главно затоа што коцкањето е придружено со брзање или голема добивка што предизвикува емоционална реакција во мозокот што го прави прилично зависен за некои играчи.

Постојат многу различни организации низ светот кои помагаат во справувањето со компулсивното коцкање. Во повеќето случаи, овие организации обезбедуваат бесплатни информации за опасностите од зависноста од коцкање и нудат консултации и совети. Еве некои од организациите со кои играчите можат да контактираат доколку чувствуваат потреба:

 • GamCare – ова е водечки национален давател на бесплатно советување и поддршка за сите кои страдаат од компулсивно коцкање. GamCare е со седиште во Обединетото Кралство и им помага на секое лице кое сака да работи на себе и да се справи со своето компулсивно коцкање. Организацијата има воспоставено различни канали за комуникација, вклучувајќи телефон, разговор во живо, групен разговор, е-пошта и форум. Без разлика на кој начин играчот ќе одлучи да контактира со нив, тие ќе добијат помош од нивните стручни служби. Како врв на сето тоа, организацијата има неколку физички локации каде што и помагаат.
 • BeGambleAware – ова е уште една организација која ги поддржува оние кои се зависни од коцкање за да можат да се опорават од нивните нездрави практики и да ја вратат контролата врз нивните животи. BeGambleAware е исто така со седиште во ОК и тие вложуваат многу напори за да ја подигнат свеста за проблематичното коцкање и да поттикнат одговорно учество во активноста.
 • Анонимни коцкари - различни групи под името Коцкари анонимни се формирани во многу земји за анонимно да се грижат за проблематичните коцкари. Овие групи се слободни да се приклучат и нудат редовни консултации и дискусии каде зависниците ги споделуваат своите борби и што прават за да се вратат во камионот. Има и форуми и виртуелни простории за разговор каде што компулсивните коцкари можат да се состанат за да ги споделат своите искуства и да се охрабруваат еден со друг.
 • Изборот не е шанса - ова е страницата за анти-обложување на Нов Зеланд која ги едуцира играчите за штетите што може да ги направи обложувањето доколку не се внимателни. Тие имаат многу информативна веб-страница исполнета со многу информации за да ја едуцираат јавноста за коцкањето и неговите последици и како тоа лесно може да стане афера која предизвикува зависност.
 • Помош за коцкање преку Интернет – жителите на Австралија кои мислат дека нивното обложување е надвор од контрола, може да контактираат со помош за коцкање преку Интернет. Ова е организација која се занимава и со компулсивни коцкари и со нивното потесно семејство.
 • Совет за безбедност на Канада – ова е организација која се занимава со подучување и подигање на свеста за тоа колку штетно може да биде коцкањето. Во некои случаи, компулсивното коцкање може дури и да претставува закана за безбедноста на пошироката јавност.
 • NCP коцкање - Националниот совет за проблематично коцкање е главниот информативен центар за Американците кои се занимаваат со зависност од коцкање. Организацијата дава се од себе за да обезбеди помош низ целата земја и спроведува редовна кампања за да ја научи јавноста за коцкањето и неговата природа која предизвикува голема зависност.
 • Линија за помош за коцкање – ова е организација која работи во Нов Зеланд и е многу корисна платформа која ги поврзува проблематичните коцкари со експерти кои ќе им помогнат во борбата против зависноста. Коцкарите можат да стигнат до организацијата користејќи бесплатен телефонски број, текстуални пораки и форуми. Уште повеќе, тие обезбедуваат многу информации за ефектите што компулсивното коцкање може да ги има врз луѓето и нивните најблиски.
 • Фондација за проблеми со коцкање - ова е уште една организација која работи во Нов Зеланд и им помага на поединците кои се погодени од компулсивно коцкање. Коцкарите можат да пристапат до различни здравствени центри достапни во поголемите градови во Нов Зеланд.