Бонусите за добредојде наспроти бонуси за регистрација: Која е разликата?

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Во онлајн казината, на играчите им се даваат два вида бонуси, кои се познати како бонуси за добредојде и бонуси за пријавување. Овие бонуси се најдобрите работи за играчите бидејќи помагаат да се зголеми банкротот. Така, играчите можат да играат повеќе, или во основа, тие можат само да играат без да ги трошат своите пари. Сепак, има некои работи што треба да се земат предвид пред изборот, така што играчите треба да знаат за добрите и лошите страни на двата бонуси.

Во оваа статија, ќе разговараме за се што е поврзано со бонусите за пријавување и бонусите за добредојде. Играчите треба да продолжат да читаат до крај за да дознаат повеќе за бонусите. Значи, да започнеме веднаш без да губиме време.

Бонусите за добредојде наспроти бонуси за регистрација: Која е разликата?

Кои се бонусите за пријавување?

Бонусите за пријавување се промоции што им се нудат на новите клиенти кога првпат регистрираат сметка во бизнис. Бонуси за пријавување понекогаш се наменети да ги поттикнат новите потрошувачи да создадат сметка и да почнат да користат услуга или производ. Терминот „бонуси за регистрација“ може да се однесува на попуст, бесплатна понуда за кредит или други поволности.

Видови бонуси за регистрација:

 • Бесплатен бонус за обложување: Слично на бонусот за бесплатна игра, овој тип на бонус нуди одредена количина на бесплатни облози што може да се користи за обложување на спорт. Бонусот обично подлежи на одредени услови, како што се минимални шанси или барања за обложување.
 • Бонус за обложување без ризик: Овој тип на бонус нуди враќање на средствата за вашиот прв облог доколку изгуби. На пример, ако обложите 50 долари и изгубите, онлајн спортската книшка ќе ви ја кредитира сметката со цели 50 долари. Овој бонус обично е предмет на одредени услови и услови, како што е максимален износ за враќање на средствата или минимални коефициенти за облогот.
 • Фиксен бонус: Овој тип на бонус нуди одредена сума на бонус средства кога ќе се регистрирате за сметка.
 • Променлив бонус: Овој тип на бонус нуди износ на бонус кој варира врз основа на големината на вашиот депозит или облог. На пример, онлајн казиното може да одговара на 100% од вашиот првичен депозит до 500 долари.

Кои се бонусите за добредојде?

Бонусите за добредојде, од друга страна, се промоции што им се нудат на клиентите кои ќе го направат својот прв депозит или купување откако ќе регистрираат сметка. Стимулациите за добредојде се наменети да им се заблагодарат на клиентите за напредокот во нивниот ангажман со некоја компанија. Бонуси за добредојде може да има форма на бесплатни вртења, бонус кредити или други видови награди.

Видови бонуси за добредојде:

 • Бонуси за натпревар: Бонусите за натпревар се најраспространетите бонуси што ги даваат онлајн казината и обложувалниците. Бонусите за натпревар обично се совпаѓаат со процент од депозитот на играчот, често до одредена сума. 100% бонус за совпаѓање до 500 долари, на пример, означува дека играчот може да добие бонус еднаков на 100% од нивниот депозит до 500 долари.
 • Бонуси без депозит:Бонусите без депозит се можеби најдобрите бонуси за добредојде бидејќи не им треба играчот да направи депозит за да се квалификуваат за бонусот. Овие типови на бонуси се често помали од бонусите за натпревар, но сепак можат да бидат одличен додаток на банкротот.
 • Бесплатни вртења: Бонусите за бесплатни вртења обично се нудат од онлајн казина и често се врзани за одредени слот игри. Овие бонуси им овозможуваат на играчите бесплатно да ги вртат ролните и честопати може да бидат одличен начин да испробате нова слот игра без да ризикувате пари.
 • Бонуси за враќање на готовина: Бонусите кои враќаат дел од загубите на играчот во предодредена временска рамка се познати како бонуси за враќање на готовина во казино. Стимулацијата за враќање на готовина од 10%, на пример, ќе му надомести на играчот за 10% од неговите или нејзините загуби во текот на една недела.
 • Повторно вчитај бонуси: Бонусите за повторно вчитување се слични на бонусите за совпаѓање, но тие се нудат на постојните играчи кои прават депозит по нивниот првичен депозит. Овие бонуси често се одличен начин за играчите да добијат дополнителна вредност од нивните депозити и може да ги задржат играчите да се враќаат во онлајн казиното или обложувалницата.

Клучни разлики помеѓу бонусите за пријавување и добредојде

Бонусите за пријавување

Главната разлика помеѓу бонусите за пријавување и добредојде е точката во која тие се нудат на клиентите. Новите клиенти добиваат бонуси за пријавување кога креираат сметка, додека постоечките клиенти добиваат бонуси за добредојде по нивното првично купување или депонирање.

Добрите страни на бонусите за пријавувањеНедостатоци на бонусите за пријавување
Брз пристап до бонус средства: За разлика од бонусите за добредојде, бонусите за пријавување обично се кредитираат на вашата сметка веднаш по регистрирањето.Пониски износи на бонуси: бонусите за пријавување обично се помали од бонусите за добредојде, така што тие може да не обезбедат толку значаен поттик за вашата банка.
Едноставни услови: бонусите за пријавување често имаат помалку ограничувања и услови и услови од бонусите за добредојде.Помалку можности да пробате нови игри: бидејќи бонусите за пријавување може да бидат пофлексибилни, можеби немате можност да испробате одредени игри како што би имале со бонус за добредојде
Флексибилност: бонусите за пријавување може да се користат на поширок опсег на игри отколку бонусите за добредојде.Кратки датуми на истекување: Некои бонуси за пријавување имаат многу кратки датуми на истекување.
Нема потреба да се намалат пари: за поединци кои сакаат да тестираат нова платформа без да ги ризикуваат своите пари, достапни се стимулации за пријавување на кои не им треба депозит.Понизок потенцијал за добивка: бидејќи бонусите за пријавување обично се помали, можеби нема да имате толку многу можности да освоите големи во споредба со поголем бонус за добредојде.

Бонуси за добредојде

Добрите страни на бонусите за добредојдеНедостатоци на бонусите за добредојде
Големи суми на бонуси: бонусите за добредојде обично се поголеми од бонусите за пријавување, што може да обезбеди значителен поттик за вашата банка.Барања за обложување: Многу бонуси за добредојде доаѓаат со барања за обложување, што значи дека мора да обложите одредена сума пред да можете да повлечете какви било добивки.
Можност да пробате нови игри: бонусите за добредојде може да бидат поврзани со одредени игри, што ќе ви овозможи да испробате нови наслови без да ризикувате сопствени пари.Временски ограничувања: Некои бонуси за добредојде имаат кратка временска рамка во која мора да ги користите или да ги изгубите.
Намален ризик: со бонус средства, можете да играте со помал ризик и потенцијално да победите без да потрошите голем дел од вашите сопствени пари.Услови и правила: Како и сите бонуси, бонусите за добредојде доаѓаат со услови и услови кои мора внимателно да се прочитаат и разберат за да се избегне каква било забуна или разочарување.

Фактори што треба да се земат предвид пред да изберете бонус за регистрација

 • Бизнисите треба внимателно да ги измерат предностите и недостатоците на кампањата пред да одлучат за поттик за пријавување.
 • Цената на поттикот, целниот пазар и сите потенцијални ефекти врз долгорочната лојалност на потрошувачите се неколку варијабли што треба да се земат предвид.

Отпакување на бонусите за добредојде

Иако бонусите за добредојде се наменети да ги охрабрат клиентите да го продлабочат својот ангажман со бизнисот, стимулациите за пријавување имаат за цел да ги натераат новите клиенти да отворат сметка.

Карактеристики на бонусите за добредојде

 • Обично се нуди на клиенти кои го направат својот прв депозит или купување.
 • Тоа може да биде во форма на бесплатни вртења, бонус кредити или други награди.
 • Тоа може да биде успешна стратегија за поттикнување на лојалноста на потрошувачите и поттикнување на повторување на бизнисот.

Фактори што треба да се земат предвид при изборот помеѓу бонусите за пријавување и добредојде

Најголемата разлика помеѓу бонусите за пријавување и бонусите за добредојде е кога тие се нудат. Иако се обезбедуваат бонуси за добредојде на клиентите кои веќе се приклучиле и го направиле својот прв депозит или купување, стимулации за пријавување често се обезбедуваат како поттик за новите потрошувачи да се пријават за услуга или производ.

Подобност

Квалификациските ограничувања меѓу двете се уште една значајна разлика. Сите нови клиенти често се квалификуваат за бонуси за пријавување доколку исполнуваат одредени барања, како што се да се биде нов клиент, внесување промотивен код или да се направи минимален депозит. Од друга страна, бонусите за добредојде често се резервирани за клиенти кои исполниле поспецифични критериуми, како што е да го направат својот прв депозит или да исполнат одредени барања за трошење.

Износ и структура на бонусот

Големината и форматот на стимулациите варираат помеѓу бонусите за пријавување и бонусите за добредојде. Спротивно на тоа, за добредојде на бонусите, кои често се процент од почетниот депозит на клиентот до одредена сума, бонусите за пријавување честопати се фиксна сума, како што се 100 или 200 долари. Дополнително, бонусите за добредојде може да бидат структурирани како бонус со нивоа, каде што клиентите добиваат дополнителни бонуси за правење повеќекратни депозити или исполнување на други барања за трошење.

Барања за обложување

Конечно, бонусите за пријавување и бонусите за добредојде може да имаат различни барања за обложување. Барањата за обложување се однесуваат на сумата на пари што клиентот мора да ја обложи или да игра пред да може да ги повлече сите добивки заработени од бонусот. Бонусите за пријавување може да имаат повисоки барања за обложување, бидејќи тие често се нудат во поголеми количини, додека бонусите за добредојде може да имаат помали барања за да ги поттикнат клиентите да продолжат да играат.

Заклучок

Сумирајќи, бонусите за добредојде и бонусите за пријавување се две популарни промотивни стратегии што ги користат онлајн платформи за коцкање да привлече нови играчи. Иако и двата типа на бонуси нудат стимулации како што се бесплатни вртења или бонус пари, тие се разликуваат на неколку начини. Бонусите за пријавување обично бараат од играчите да направат депозит, додека бонусите за добредојде може да се бараат без депозит.

При изборот на кој било бонус за барање, играчите треба да ги измерат предностите и недостатоците на секој од нив. Разбирање на разликите помеѓу овие две видови на бонуси за казино е од клучно значење за играчите да имаат исполнето искуство со онлајн коцкање.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Дали бонусите за добредојде и за пријавување се исто?

Не, бонусите за добредојде и бонусите за регистрација се различни видови награди што компаниите ги нудат на новите клиенти. Иако тие може да имаат некои сличности, тие имаат различни карактеристики и се дизајнирани да постигнат различни цели.

Што е бонус за добредојде?

Бонус за добредојде е еден вид поттик што им се нуди на новите клиенти како начин да се поттикнат да пробаат производ или услуга. Вообичаено, бонусите за добредојде се достапни само за поединци кои никогаш порано не користеле производ или услуга на компанијата.

Што е бонус за пријавување?

Бонусот за пријавување е вид на награда што компаниите им ја нудат на новите клиенти кога креираат сметка или се регистрираат за некоја услуга. Бонусите за пријавување може да имаат многу форми, вклучувајќи попусти, бесплатни проби или ексклузивен пристап до одредени функции.

Како бонусите за добредојде се разликуваат од бонусите за пријавување?

Бонусите за добредојде се дизајнирани да ги поттикнат поединците да пробаат производ или услуга за прв пат, додека бонусите за пријавување се наменети да ги наградат луѓето за преземање акција (т.е. создавање сметка или регистрирање за услуга). Дополнително, бонусите за добредојде обично се достапни само за првпат корисници, додека бонусите за пријавување може да бидат достапни за нови и постоечки клиенти.

Кој тип на бонус е подобар: бонус за добредојде или бонус за регистрација?

Одговорот на ова прашање ќе зависи од вашите индивидуални околности и преференции. Ако пробувате нов производ или услуга за прв пат, бонусот за добредојде може да ви биде повреден. Ако веќе сте запознаени со компанијата и се пријавувате за нова услуга или производ, бонусот за регистрација може да биде попривлечен. На крајот на краиштата, најдобриот избор ќе зависи од спецификите на бонусот што се нуди и вашите лични потреби.

Влијанието на бонусите за пријавување врз одговорното коцкање

Влијанието на бонусите за пријавување врз одговорното коцкање

Индустријата за онлајн коцкање континуирано станува популарна на дневна основа. Поради ова, конкуренцијата на пазарот се зголемува, а онлајн казината обезбедуваат сè повеќе бонуси за регистрација на играчите за да ги привлечат. Ова е одлична деловна стратегија за да добиете повеќе играчи, но што е со влијанието на бонусите за пријавување врз одговорното коцкање?