Вести

July 27, 2022

Исплати на рулет: Како да се пресмета победата

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Рулет е лесна онлајн казино игра каде играчите се обложуваат на одреден број на кој ќе слета топката. Но, учењето да се пресметаат исплатите на рулет не е опција. Тоа е затоа што тркалата на рулет може да се појават во различни форми, што го прави малку незгодно за почетници. 

Исплати на рулет: Како да се пресмета победата

Значи, овој пост дискутира за сè што треба да знаете за исплатите на рулет и како да започнете со оваа игра на маса. Исто така, ќе научите како да разликувате различни тркала за рулет. 

Што е тркало и маса за рулет?

Рулет е казино игра која вклучува вртење тркало со 37 или 38 нумерирани и обоени џебови. Стандардното тркало за рулет има од 0 до 36 црвени, црни или зелени делови. Запомнете дека нула (0) или двојна нула (00) е единствениот број во зелениот џеб (и). Исто така, боите се менуваат на рулет.

Во повеќе онлајн казина, играта започнува со играчи кои се обложуваат на бројот, бојата или комбинацијата на која ќе слета топката. Потоа, дилерот ќе ја фрли топката и ќе го заврти тркалото. Ако точно го предвидите исходот, добивате исплата според табелата за плаќање. Продолжете да читате за да дознаете повеќе за тоа.

Американски рулет наспроти европски рулет

Пред да нурнете подлабоко во исплатите и шансите, која е разликата помеѓу американскиот и европскиот рулет? Овие две рулет тркала се многу слични, но сепак контрастни игри. Значи, нема да имате никакви проблеми да играте на двете тркала се додека имате одредено знаење за рулет.

Имајќи го кажано тоа, главната разлика помеѓу овие тркала на рулет лежи во распоредот. За почеток со Европско тркало, оваа игра има 37 џебови, вклучувајќи од 1 до 36 црвени или црни броеви и еден зелен џеб со нула. 

Од друга страна, на Американско тркало има вкупно 38 џебови. Ова вклучува од 1 до 36 црвено-црни броеви и два зелени џебови. Зелените џебови имаат единечна нула (0) и двојна нула (00).

Разбирање на рулет Куќа Еџ

Куќниот раб, исто така наречен „куќна предност“ или „куќен земјотрес“, е примарен извор на приход на казиното. Ова е математичката предност што казиното ја има пред играчите на одредена игра, вклучително и рулет. Значи, колку е помал работ на куќата, толку повеќе шанси имате за победа.

Подолу е наједноставната формула за пресметување на работ на куќата:

Работ на куќата = (Шефициенти против успех – Шансите на куќата) x Веројатност за победа x 100

Во оваа формула, шансите за успех се начините за губење поделени со начините за победа. Веројатноста за победа е начин за победа, поделена со начини за победа плус начини за губење. Сè уште не го разбирате?

Пример со европска верзија

И покрај тоа што европското тркало им нуди на играчите 37 можни добитни броеви, исплатата на еден број останува 35:1. Ова значи дека облогот за една единица во онлајн казина има исплата од 35 единици плус почетната единица. 

Затоа, ако се обложите директно, вашата можност за победа е 1 од 36-те можни загубени броеви. Така казиното пристигнува до исплата 35:1. 

Ова значи дека шансите за успех се 36/1, додека шансите за куќа се 35/1. Исто така, вкупната веројатност за успех е 1/37. 

Користејќи ја формулата дискутирана погоре, куќниот раб за европското тркало е:

Раб на куќата = (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70%

Интересно, повеќето казина нудат исплата 35:1 на двете тркала. Значи, ако ја користите оваа формула за пресметување на работ на куќата за американското тркало, ќе стигнете до:

Раб на куќата = (37/1 – 35/1) x 1/38 x 100 = 5,26%

Видови и исплати на облози на рулет

Облозите во рулет се достапни во две категории - внатрешни и надворешни облози. Подолу е целосен преглед:

Надворешни облози

Во надворешните облози, играчите не се обложуваат на одредени броеви на рулет. Наместо тоа, одите на комбинации на бои и броеви. Поради оваа причина, ова се најлесните облози за рулет, при што повеќето им даваат на играчите исплата 1:1 и речиси 50% шанса за победа.

Главните надворешни облози вклучуваат:

  • Црвено/Црно: Во овој облог, играчите предвидуваат дека топката ќе слета во црвен или црн џеб. Ако се случи, исплатата е 1:1.
  • Непарни/Парни: Дали топката ќе слета на непарен или парен број? Правилно предвидете го тоа и уживајте во исплата 1:1.
  • Високо/Ниско: Може да се обложите дека топката ќе слета на кој било број помеѓу 19-36 (високо) или 1:18 (ниско). Исплатата е 1:1.
  • Десетици: Може да добиете исплата 2:1 ако топката слета на 1-12 (прва десетина), 13-24 (втора дузина) или 24-36 (трета дузина). 
  • Колона: Повеќето табели за рулет имаат 12 броеви на одредена колона. Ако топката застане на број во избраната колона, исплатата е 2:1.

Внатре облози

Со внатрешни облози, предвидувате дека топката ќе слета на одредена цифра или збир на броеви. Сепак, вашата шанса да ги освоите овие облози е помала од надворешните облози. Но, исплатата може да биде добра.

Еве ги главните типови на внатрешни облози:

  • Право нагоре: Обложувањето на топката да слета на одреден број на тркалото има исплата 35:1. Овој облог се нарекува и облог со еден број.
  • Улица: Можете да се обложувате на ред од три броја како 11, 12 и 13 и да добиете исплата 11:1. 
  • Подели: Сплит облози вклучуваат обложување на две соседни цифри на масата. Ако имаш среќа, исплатата е 17:1.
  • Двојна улица: Овој облог понекогаш се нарекува линиски облог. Овде, предвидувате број во два соседни редови со шест цифри. Исплатата во овој облог е 5:1.
  • Катче: Овој облог е малку сличен на улични облози. Сепак, играчите се обложуваат на четири цифри наместо на три. Играчите го ставаат својот облог во аголот што ги спојува четирите броеви. И исплатата е 8:1.

Заклучок

Видете, пресметувањето на исплатите на рулет може да биде многу сложено, но лесно во исто време. Сето тоа се сведува на вашето искуство на воланот. Секогаш запомнете дека европската верзија е верзијата која најмногу одговара на играчите бидејќи нуди помал број џебови. Забавувај се!

Најнови вести

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација
2023-11-24

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација

Вести