Најдобра Казино Холдем Online Casino во 2023

Casino Holdem е една од најиграните игри во онлајн казино. Тоа е популарна варијација на игра позната како Texas Holdem. Во Casino Holdem, играчите играат против дилерот наместо другите играчи, што ја прави оваа игра прилично интересна.

Многу играчи сè уште не се свесни за оваа игра и колку таа може да биде возбудлива. За нив го организиравме овој комплетен водич за Casino Hold'em, за да не мора повеќе да се грижат. Во оваа статија, ќе разговараме за сè што знаеме за Casino Hold'em, па да започнеме веднаш.

Најдобра Казино Холдем Online Casino во 2023
Најдобри казина за Холдем

Најдобри казина за Холдем

Има многу онлајн казина достапни да игра онлајн казино Hol'em. Но, некои играчи може да имаат загриженост за безбедноста. За да не бидат измамени, играчите треба да направат комплетно истражување на онлајн казиното во кое ќе играат.

Првата важна работа што играчите треба да ја направат е проверете дали казиното е лиценцирано или не. После тоа, играчите треба да ги прочитаат одредбите и условите, прегледите и проверете ги начините на плаќање заедно со библиотеката за игри. Ако се во ред со сè, тогаш можат да играат во тоа онлајн казино.

Меѓутоа, ако играчите не сакаат да поминат низ целата оваа неволја само за да го изберат најдоброто онлајн казино за држење, постои и друг начин. Тие можат само да изберат кое било онлајн казино на CasinoRanker бидејќи сите провајдери овде се целосно сигурни.

Најдобри казина за Холдем
Правила за казино Холдем

Правила за казино Холдем

Во Казино Холдем има вкупно 4 круга:

 • Пред-флоп круг: Во овој круг, дилерот нема да отвори никакви заеднички карти. На секој учесник ќе му бидат поделени две карти во насока на стрелките на часовникот. Играчот има само три можности. Опција за подигање, повикување или преклопување.
 • Флоп круг: Дилерот ќе открие 3 заеднички карти во оваа рунда. Во овој момент, играчот има четири избори: проверете, повикајте, подигнете или преклопете. За да се изгради најдобрата рака, играчот мора да ја совпадне својата картичка со заедничките картички.
 • Завртете се: Пред да запалите една карта во овој круг, ќе се открие четвртата карта. Секој играч сега има подобра можност да го формира најдобриот пар со усогласување на неговата карта со картата на дилерот. Сепак, играчот има четири избори: проверете, повикајте, подигнете или преклопете.
 • Круг на реката: Пред да запалите уште една карта во овој круг, ќе се открие петтата заедничка карта. Играчот има поголеми шанси да го формира најдобриот пар со усогласување на неговите карти со картата на дилерот. На плеерот му остануваат и четири алтернативи: проверете, повикајте, подигнете или преклопете. Добитник на тенџерето е играчот кој ја држи најдобрата карта или највисокиот ранг.

Ајде да погледнеме прецизно во четири важни опции:

 • Проверете: Играчите можат да ја користат само опцијата за проверка од вториот до последниот круг. Ако претходниот играч не направил никакви облози, проверката значи дека не се ставаат облози. Опцијата Проверка не е достапна ако претходниот играч стави какви било облози.
 • Јавете се: Ова правило значи дека играчот треба да одговара на облогот на претходниот играч. Следниот играч мора да одговара на облогот на претходниот играч од 20 долари ако првиот играч ги стави 20 долари. Потоа, средствата ќе се додадат на заедничкиот базен.
 • Подигнете: Оваа опција му дава можност на следниот играч да ги зголеми облозите на претходниот играч. На пример, ако првиот играч се обложил 50 долари, второто лице може да го подигне со обложување 300 долари повеќе. По ова, третиот играч има само три опции: подигнување, повик или преклопување.
 • Преклопете: Ако картите во ова сценарио не обезбедат победа, играчот ќе се откаже. Освен облозите од пред-флоп рундата, играчот нема да изгуби никакви облози.
Правила за казино Холдем
Варијации на казино Холдем

Варијации на казино Холдем

Постојат три најчести варијации на Casino Hold'em: Limit Hold'em, No-Limit Hold'em и Pot-limit Hold'em. Меѓу нив, Limit Hold'em традиционално е најчесто играниот тип.

Ограничете го Холдем

Во Limit Hold'em, облозите и покачувањата во текот на првите две рунди на обложување мора да бидат еднакви на големиот слеп; оваа сума се нарекува мал облог.

Холдем без ограничување

Во No-Limit Hold'em, играчите можат да обложуваат или да подигнат нешто над потребниот минимум до сите нивни достапни чипови. Големината на претходниот облог или покачување плус еден е минималното покачување.

Пот-лимит Холдем

Максималното покачување во Pot-Limit Hold'em е еднакво на моменталната големина на садот плус износот потребен за повикување.

Варијации на казино Холдем
Играјте Казино Холдем за вистински пари

Играјте Казино Холдем за вистински пари

Казино Холдем може да се игра за вистински пари следејќи ги овие чекори:

 1. Создадете сметка во доверливо онлајн казино.
 2. Направете депозит користејќи го претпочитаниот начин на плаќање.
 3. Почнете да ја играте играта.
Играјте Казино Холдем за вистински пари
Стратегии за казино Холдем

Стратегии за казино Холдем

Познатите стратегии на казино холдем се следниве:

 • Рангирање на картички: Најдоброто рангирање на картички е неопходно во Casino Holdem за да преовлада. Во бројни комбинации, потребни се само најдобро рангираните карти за да се победи играта.
 • Кралски флеш: Ацето, кралот, кралицата, Џек и 10 карти од истиот костум, како што се срцата, го сочинуваат Кралскиот флеш. Од оваа страна, The House ја има најдобрата исплата.
 • Фул Хаус: За оваа рака потребни се три карти со иста вредност и еден пар.
 • Четири од еден вид: Ова вклучува четири идентични картички, без разлика на костум, во која било деноминација. Четири асови прават сет.
 • Прав флеш: Пет карти мора да бидат во ист редослед и да бидат со ист костум за прав рамна.
 • Директно: За ова се потребни пет карти во правилен редослед, но не сите со ист костум.
 • Три од еден вид: Три карти со иста вредност, како што се три осми, сочинуваат три од еден вид.
 • Два пара: Картичката мора да содржи 2 пара со иста вредност, како во две четири и два кралеви.
 • Еден пар: 1 пар бара 1 пар картички со идентично вреднување.
 • Висока карта: Ова е најнизок ранг од сите. Играчот мора да има 1 карта од највисок ранг. На пример, крал или кралица.
Стратегии за казино Холдем
Играјте Casino Hold'em бесплатно

Играјте Casino Hold'em бесплатно

Многу онлајн казина обезбедуваат бесплатна демонстрација на сите казино игри за играчите да имаат подобро разбирање за играта. Затоа е препорачливо за почетниците прво да ја пробаат бесплатната верзија, а потоа да одат да играат Casino Hold'em за вистински пари. Можете да дознаете дали вашето претпочитано онлајн казино има бесплатна демо верзија во соодветниот дел.

Играјте Casino Hold'em бесплатно
Играј Hold'em со бонус за казино

Играј Hold'em со бонус за казино

Играчите можат побарајте бонуси за играње Казино Холдем кој би го зголемил нивниот фонд. Два од најпознатите бонуси за Casino Holdem се следниве:

 • АА бонус: Вредноста на покерот на првите две карти на играчот и првите три флоп-картички се користат за одредување на АА бонусот. Четворицата од еден вид плаќа 40 спрема 1, фул хаус 30 спрема 1, четири аса на директ плаќа 7 спрема 1, флеш плаќа 20 спрема 1, директен флеш плаќа 50 спрема 1, а кралскиот флеш плаќа 100 спрема 1.
 • Бонус Џекпот: Дилерот ќе ги прегледа сите картички на играчот за да види дали тие вложиле бонус џекпот на почетокот на раката за да види дали се квалификуваат за бонусот. Придобивката од овој облог е дека дури и ако раката на играчот не успее, тој сепак може да победи.
Играј Hold'em со бонус за казино
Казино Холдем вокабулар

Казино Холдем вокабулар

Термините се важни за учење во секоја игра во казино бидејќи тие постојано се користат додека се игра. Секој играч не би сакал да биде изоставен, па еве некои од најпопуларните зборови во Hold'em:

 • Кец во дупката: Кец во дупката се јавува кога една од двете дупче карти на играчот е кец на десетка.
 • Додади: Играчите може да изберат да додаваат на некои настани, обично за време и по времето за повторно купување. Ова подразбира трошење повеќе пари за да купите повеќе чипови.
 • Дејство: Парите во рака или на маса се нарекуваат акција. Исто така, во покерот, фокусот е на одреден играч кога ќе дојде редот.
 • Воздух: Да се фати за рака која во суштина е безвредна.
 • Анте: Сите учесници на масата се обврзани да стават анте пред да се делат картите. Ролетните се ставаат во прилог на овој облог.
 • Сите во: За време на игрите без ограничување, сето тоа значи дека се става облог на сите достапни чипови на играчот. Играчите можат да направат вербален облог со натрупување на сите нивни чипови во центарот на површината за играње.
 • Аголно снимање: Користењето на незаконски потег за мамење или добивање дополнителни информации е познато како аголно снимање.
 • Картичка за случај: Последната картичка од одреден ранг во палубата. Сакате да ја извлечете четвртата картичка или картата со случај ако имате три од еден вид.
 • Цртеж мртовец: Да се биде во рака или „all-in“ пресметка и да не можеш да победиш, без оглед на картите што се уште се на таблата.
 • Семејно тенџере: Кога сите или поголемиот дел од играчите прават повици пред флоп.
Казино Холдем вокабулар
Како да се игра Казино Холдем

Како да се игра Казино Холдем

Има 4 круга во Казино Носител. Круг пред-флоп, круг за пад, круг за вртење и круг на река.

 1. Пред-флоп круг - Во овој круг пред-флоп, дилерот нема да отвори заеднички карти. На секој играч ќе му бидат дадени 2 карти во насока на часовникот. Играчот има само 3 опции. Опција за повикување, подигнување или преклопување

 2. Флоп круг - Во овој круг, дилерот ќе открие 3 заеднички карти. Плеерот во овој момент има 4 опции, Провери, Повикај, Подигни или Преклопи. Играчот мора да ја усогласи својата картичка со заедничките карти за да ја формира најдобрата рака.

 3. Завртете се - Во оваа рунда, четвртата картичка ќе биде откриена пред да се запали 1 картичка. Сега секој играч има поголема шанса да ја поврзе својата карта со картата на дилерите за да го формира најдобриот пар. Плеерот сè уште има 4 опции, Провери, Повикај, Подигни или Преклопи.

 4. Река круг - Во последното коло ќе се открие 5-та заедничка карта пред да се запали уште една карта. Играчот има поголеми шанси да ги спои своите карти со дилерската картичка за да го формира најдобриот пар. Играчот има уште 4 опции, Провери, Повикај, Подигни или Преклопи. Играчот со најдобра карта или највисок ранг ги добива сите пари во тенџерето.

Како да се игра Казино Холдем
Правила за казино Холдем

Правила за казино Холдем

Постојат неколку правила на Казино Холдем.

 • Јавете се - Да се јавите значи да се следи облогот од претходниот играч. Ако првиот играч го стави Ante 5 УСД, следниот играч треба да ги усогласи облозите на претходниот играч што е 5 УСД. Парите подоцна ќе се стават во заедничкиот лонец.

 • Проверете - Опцијата за проверка е достапна само од вториот до последниот круг. Да се провери значи да не се ставаат облози, се применува само ако претходниот играч не ставил никакви облози. Ако претходниот играч ставил било какви облози, тогаш опцијата Проверете не е дозволена

 • Подигнете - Зборот подигање е самообјаснувачки. Следниот играч лево има опција да ги зголеми облозите од претходниот играч. На пример, ако првиот играч стави 20 УСД, следниот играч може да го подигне со додавање уште 10 УСД што е покачување. Откако ќе се направи ова, следниот играч трет играч има само 3 опции, Рајз, Повик или Преклопување. Тој може или да ги зголеми облозите на пр. на 40 УСД или да повика да се совпадне со вториот играч 30 УСД или дури да ги преклопи.

 • Преклопете - Во оваа опција, играчот ќе ја напушти играта ако картите не се профитабилни за победа. Играчот нема да изгуби никакви облози освен облозите од пред-флоп рундата.

Правила за казино Холдем
Казино Холдем Основна стратегија

Казино Холдем Основна стратегија

 • Рангирање на картички - За да победите во Казино Холдем е да го имате најдоброто рангирање на картички при рака. Потребни се само картички за најдобар ранг за да се победи играта во неколку комбинации

 • Ројал флеш - ова се состои од кец, крал, кралица, Џек и 10 срца од ист костум. Куќата нуди највисока исплата за оваа рака.

 • Стрејт Флеш - Ова вклучува 5 карти со иста секвенца и на истиот костум.

 • Четири од еден вид - Ова вклучува 4 карти со исти деноминации без оглед на костумот. 4 Аса се четири од еден вид.

 • Фул Хаус - За ова, мора да има 3 карти со исти деноминации и пар.

 • Стрејт - за ова мора да има 5 карти со правилна секвенца, но не на истиот костум.

 • 3 од еден вид - За ова мора да бидат 3 карти со иста деноминација, на пример, 3 Осмици се 3 од еден вид.

 • 2 Пар - За ова картичката на рака мора да има 2 пара со иста деноминација. На пример, 2 осмици и 2 кралици

 • 1 пар - еден пар бара 1 пар карти со иста деноминација.

 • Висока картичка - ова е најнискиот ранг од сите. Играчот мора да има 1 карта од највисок ранг. На пр. Кинг, 10, 5, 3 и 2. Значи, Кинг е картата со највисок ранг.

Казино Холдем Основна стратегија
Казино Холдем бесплатно

Казино Холдем бесплатно

За да бидете сигурни дека ќе натерате многу луѓе да ја пробаат оваа игра, многу казина им нудат на играчите како бесплатни патеки или бесплатни кредити за играње на играта. Најважното нешто во оваа бесплатна игра е да се погрижиме играчите да се навикнат на играта.

Во некои случаи, дилерот дури ги учи играчите на правилата на игрите. Во повеќекратни бесплатни игри, дилерите често им дозволуваат на играчите да победуваат многу кругови само за да ги наведат да играат на вистински пари. Играчите треба да почувствуваат дека оваа игра може да се победи пред да вклучат некои вистински пари.

Казино Холдем бесплатно
Казино Холдем со вистински пари

Казино Холдем со вистински пари

Кога се вклучени вистински пари за Казино Холдем, претпазливост: играјте со одговорност. Секој играч одговара за своите финансии. Има неколку правила со вистински пари.

 • Поставете буџетирање - Поставете буџет за секоја игра за да ги минимизирате загубите. На пример 20 УСД за секоја игра

 • Проверете ја картичката - Играчот секогаш мора да ја процени вредноста на неговата карта. Ако играчот има лоша вредност на картата од 3, 6, 8, 10 и Ј без истиот костум, тогаш тој треба да ја преклопи играта.

Казино Холдем со вистински пари
Историја на Казино Холдем

Историја на Казино Холдем

Историјата на Казино Холден кога еден Кинез Стивен Ау-Јунг кој прв ја уредил оваа техника за да ја тренира својата девојка кога таа го учела Тексас Холдем. Се применуваат истите правила на Texas Holdem освен што играчот игра против Домот, а не со други играчи.

На игра е многу популарна во играта со карти бидејќи вклучува многу умствена стратегија и победникот во играта треба да ги задржи сите пари од заедничкиот лонец. Ако Домот победи, тогаш сите пари ќе им бидат одземени на играчите. Последен совет за коцкање, куќата секогаш победува.

Историја на Казино Холдем
Зависност од коцкање

Зависност од коцкање

Ако се откриете себеси или некој наоколу се бори со зависност, ве молиме контактирајте не GamCare.

Зависностите од коцкање може да биде тешко да се забележат, затоа ве молиме погрижете се секогаш коцкајте одговорно.

Зависност од коцкање

Најнови вести

Play'n GO's Fantastic Poker Game: 3 Hands Casino Hold'em
2021-10-15

Play'n GO's Fantastic Poker Game: 3 Hands Casino Hold'em

Play'n GO го лансираше продолжението на Casino Hold'em наречено 3 Hands Casino Hold'em.

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Што е Казино Холдем?

Casino hold'em е популарна варијација на Texas hold'em. Casino hold'em се игра и сака низ целиот свет.

Како да се игра Casino Hold'em онлајн?

За да играат Casino hold'em онлајн, сè што треба да направат играчите е да создадат сметка во доверливо онлајн казино и да го направат првиот депозит.

Каде да се игра Casino Hold'em?

Casino hold'em може да се игра во повеќето онлајн казина, но не може да им се верува на сите. Значи, играчите можат да изберат казино во CasinoRanker за играње.

Како да играте Casinos Hold'em бесплатно?

Играчите можат бесплатно да играат Casino hold'em со играње на демо верзијата. Тие треба да проверат дали нивното претпочитано казино дава таква можност.

Која е најдобрата стратегија за Казино Холдем?

Има многу стратегии во Казино холдем, а играчите можат да научат некои од нив за да ја играат играта. Стратегиите може да се најдат во нашиот детален водич.

Кој е куќниот раб на Казино Холдем?

Casino hold'em има раб на куќата до 2,5%.

Може ли да играм Casino Hold'em против други играчи?

Не, Casino hold'em се игра против дилерот наместо други играчи.