Casino War

Casino War е една од најпрофитабилните игри со карти наоколу, со растечка популарност меѓу онлајн казина. Тешко е да се најде друг казино игра каде што играчот има над 50% за да го освои дилерот. Развиен во раните 90-ти во Невада од Bet Technology.

Беше потребно до раните 2000-ти и поточно 2004 година кога Bet Technology беше купена од Shuffle Master, за играта да стане популарна. Едно од неколкуте казина што нудат Казино војна е Еволуирајте.

Casino War
Што е Казино војна?

Што е Казино војна?

Како што споменавме погоре, Казино војната е игра со карти. Тоа не е само многу профитабилно за играчот; исто така е лесно да се разбере. Препорачливо е играчите да избегнуваат обложување на непозната игра за да ги ограничат финансиските загуби, доколку не играат бесплатно. Овој предлог е непотребен со Casino War.

На играчот ќе му требаат најмногу неколку секунди за да го разбере принципот на играта и да ја усоврши „прелиминарната“ стратегија. Неколку игри со карти во казиното, офлајн или онлајн, се толку лесни за играње како оваа.

Што е Казино војна?
Правила за војна во казино

Правила за војна во казино

Правилата на играта се толку едноставни што дури и доенчето нема да има потешкотии да го најде својот пат. Се користат класични карти, исто како и во покерот, а рангирањето на картите е исто како и кај покерот, односно кецовите во водство, а потоа следуваат Кралевите, Квинс, Џек и останатите карти по нумерички редослед.

На почетокот на играта, играчот прави облог, анте или нерешено:

  • Анте облог; играчот се обложува дека неговата картичка ќе биде повисока од картата на дилерот.

  • Облог со вратоврска; играчот се обложува дека дилерот и играчот ќе имаат карти со еднаква вредност.

Дилерот потоа дели карта на играчот и потоа става картичка пред него или неа. Потоа зема картичка. Лицата на картичките се скриени. Откако секој играч ќе ја има својата карта, останува само да ја преврти. Победникот на играта е играчот со најголема вредност на картата. Ова значи дека ако играчот добие, на пример, Ас, а дилерот добие Крал, играчот ја добива играта.

Правила за војна во казино
Како да се справите со војната во казиното?

Како да се справите со војната во казиното?

Играчот се соочува со три сценарија во текот на играта. Во првиот случај, вредноста на картата на играчот е поголема од онаа на дилерот и тој ја добива играта. Во вториот случај, вредноста на картичката на дилерот е поголема од вредноста на картичката на играчот и казиното ја добива играта. Но, постои и трета опција, нерешено кога играчот и дилерот играат карти со иста вредност.

За играчот, достапни се две опции:

Тој се предава и изгуби. Тој го губи облогот што го направил на почетокот како неговата карта да е со помала вредност од картата на дилерот.

Тој оди во војна. Овде, прво ќе мора да го удвои својот првичен облог. Пред да ги прераспредели картите, дилерот прво ќе ги отфрли следните три карти, а потоа ќе му подели на играчот уште една карта. Во играта Казино војна, играчот ќе победи ако добие картичка со поголема вредност од картичката на дилерот или ако добие картичка со иста вредност како картичката на дилерот.

Како да се справите со војната во казиното?
Како да победите во Казино војна: Стратегија за војна во казино

Како да победите во Казино војна: Стратегија за војна во казино

Советите за војна во казиното се едноставни:

  • Секој играч кој сонува да го ограби казиното ќе мора да избере друга игра. Добивките се многу скромни.
  • Играчите треба да се ограничат на мали облози. Шансите за победа се големи, но шансите за губење не исчезнаа.
  • Облогот за нерешено треба да се избегне. Шансите за војна во казиното со оваа опција се 10:1, но шансите за победа се мизерни.
  • Играчот треба да внимава само на една карта: Аце. Сè додека не е извлечено, тој може да ризикува.
Како да победите во Казино војна: Стратегија за војна во казино
Зависност од коцкање

Зависност од коцкање

Ако се откриете себеси или некој наоколу се бори со зависност, ве молиме контактирајте не GamCare.

Зависностите од коцкање може да биде тешко да се забележат, затоа ве молиме погрижете се секогаш коцкајте одговорно.

Зависност од коцкање

Faq

Се што треба да знаете за казината

Што е Казино војна?

Казино војна е онлајн казино игра со карти.

Кога е развиен?

Casino War беше развиен во 1993 година од Bet Technology, првично беше достапен само во четири казина во Невада.

Која е предноста на куќата во Казино војна?

Вообичаено, предноста на куќата за Казино војна е нагоре од 2%. Сепак, предноста на куќата обично се намалува во казината кои нудат исплата на бонус и се зголемува во зависност од бројот на палуби во игра.

Можете ли да броите карти во Казино војна?

Иако технички е возможно да се бројат картичките во Казино војна, обично нема смисла за тоа бидејќи картите доаѓаат од чевли со шест палуби. Играта е симетрична, и играчот и дилерот имаат еднакви шанси да добијат високи карти.

Дали има стратегија за војна во казино?

Казино војната е како и секоја друга казино игра со тоа што казиното има предност пред играчите. Сепак, една препорачана стратегија е да се оди во војна наместо да се избере „Предавање“ доколку средствата на играчот се доволни.

Како да ја победите војната во казиното?

Постојат неколку начини да ги зголемите нечии шанси за победа во Казино војна. Неколку примери се да се избегнат странични облози и да се одреди буџетот со поставување на вкупниот облог за секоја игра во Казино војна.

Може ли да играм Casino War на мојот мобилен телефон?

Да. Постојат опции за апликации за Casino War достапни на Google Play и App Store на Apple. Покрај тоа, има многу мобилни казина како Spinamba, FAFA191 и Slottica кои вклучуваат Casino War во нивните каталози на игри.

Дали асовите се високи во Казино војна?

Да. Асовите обично се највисоки во војна, иако кесот може да биде победен од шестка во одредени околности.

Кои казина имаат Казино војна?

Има широк избор на онлајн, мобилни и казина во живо каде што играчите можат да уживаат во игрите во Казино војна. JVSpin, Slottica, Casino Winner, се само неколку од многуте опции.

Кои се шансите за Казино војна?

За облогот Анте, коефициентот е 1:1, додека за облогот Нерешено, тие се 10:1.