Bizzo Преглед 2024 - Responsible Gaming

BizzoResponsible Gambling
CASINORANK
7.9/10
БонусБонус $775 + 250 бесплатни вртења
Добра ВИП програма
Многу бонуси
Добар дизајн
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Добра ВИП програма
Многу бонуси
Добар дизајн
Bizzo is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Коцкањето е популарна активност во слободното време за која многу луѓе сметаат дека е забавна. За жал, некои играчи развиваат нездрав однос со коцкањето и тие се оние кои најверојатно ќе станат зависници од коцкање.

Коцкањето е обложување пари на исход од неизвесни резултати за да се добијат пари. Дури и во игрите каде играчите можат да користат вештини и знаења, како покер и спортско обложување, елементот на среќа е клучен за исходот.

Луѓето имаат различни причини зошто се коцкаат. Тоа не е само затоа што е забавна и забавна активност. Некои играчи сакаат да играат во копнено казино бидејќи им се допаѓа социјалниот елемент на играње игри, други сонуваат да добијат пари. Играчите кои го користат коцкањето како бегство од проблемите се оние кои имаат поголема веројатност да развијат зависност.

Зависноста од коцкање се смета за критично јавно здравствено прашање бидејќи може да им наштети на повеќе домени на животот, вклучително финансиски, психолошки и нарушени социјални и културни односи.

Она што често го забораваат коцкарите е дека коцкањето треба да се третира како забавна забава, а не како средство за остварување приход. Мнозинството играчи го третираат коцкањето како рекреација и го трошат само она што можат да си дозволат да го загубат, додека мал е процентот на кој им е тешко да ги контролираат своите нагони.

Bizzo Casino се грижи за своите играчи и поради таа причина тие се усогласени со принципите на одговорно играње.

7 видови одговорни области за коцкање

Заштита на ранливите коцкари – Една многу важна област е заштитата на ранливите играчи. Тоа е затоа што некои играчи се повеќе склони да развијат зависност од другите. Трошењето премногу пари и време на коцкање наскоро ќе се одрази на нивните животи на многу негативен начин. Она што играчите можат да го направат овде е да размислат за програми за самоисклучување или да постават ограничувања на износот на пари и времето што го трошат на коцкање.

Превенција на малолетно коцкање – играчите треба да ја достигнат законската возраст за да се коцкаат за да можат да креираат сметка. Свесни сме дека малолетниците ќе се обидат максимално да создадат сметка, но Bizzo Casino ги презема сите неопходни чекори за да спречи создавање на такви сметки.

Од таа причина, казиното бара секој играч да помине низ процедура за верификација каде што меѓу другите проверки треба да докаже дека е полнолетна за да создаде сметка. Уште повеќе, на родителите кои имаат сметки во онлајн казина им се советува да ги следат и да ги преземат сите неопходни средства за да го блокираат пристапот до сајтовите за казина за коцкање. Ова може лесно да се направи со инсталирање апликации за родителска контрола на нивните уреди.

Безбедносни мерки против криминални активности – сајтовите за онлајн игри, исто како и сите други страници кои се занимаваат со е-трговија, може да бидат погодени од онлајн криминални активности. Една од најчестите активности е перење пари, па поради таа причина Bizzo Casino користи софтверски програми кои откриваат и блокираат активности за перење пари.

Приватност на информациите – Приватните податоци на играчите се чуваат безбедни и сигурни во секое време. Ова се прави со воведување на неколку силни политики за контрола на пристапот до важни приватни податоци.

Заштита од плаќање преку Интернет – Финансиските детали на играчите се безбедни и сигурни во секое време. Bizzo Casino поради оваа причина избра некои од најдобрите решенија за плаќање кои нудат соодветна заштита за играчите да можат безбедно да префрлаат средства на и од нивната сметка.

Создавање безбедна онлајн средина - играчите треба да се чувствуваат безбедно во секое време додека играат во нивното омилено казино. Еден од најважните принципи што ги следи Bizzo Casino е создавање низа контроли и механизми кои создаваат рамка за безбедна онлајн средина.

Одговорен маркетинг – Bizzo Casino не ги таргетира малолетните или ранливите коцкари преку маркетинг на своите производи. Играчите кои се самоисклучиле од коцкање нема да добиваат промотивни е-пораки за време на периодот на самоисклучување.

Bizzo Casino презема одговорност за своите активности и се погрижува принципите на одговорното коцкање да се почитуваат и разберат од сите страни.

Bizzo Casino се погрижува неговите софтверски производи да обезбедат безбедно и фер искуство со игри. Уште повеќе, казиното е под морални и правни барања да ги обезбеди сите потребни алатки за контрола:

 • Спречување на зависност со поставување на граници за обложување и програми за самоисклучување.
 • Обложување на малолетни лица.
 • Гарантирајте ја приватноста и безбедноста на податоците со додавање безбедносни алатки против онлајн закани и криминални активности.
 • Обезбедете сигурна средина за коцкање.

Одговорно коцкање

Играчите треба внимателно да влезат во светот на онлајн коцкањето. Знаењето за сите ризици ќе им помогне подобро да ги контролираат нивните нагони за коцкање. Поради таа причина, ги обезбедуваме следните препораки што играчите треба да ги следат:

Коцкањето треба да биде забавно. Поради таа причина, имаме еден тон различни игри за играчите да можат да најдат нешто за нив во секое време.

Коцкањето не е начин да заработите лесни пари. Можно е да се постигне голема победа дури и првиот пат кога играте, но ова се смета за почетничка среќа. Она што играчите имаат тенденција да го заборават е дека губењето е голем дел од коцкањето исто како и победата.

Играчите треба да запомнат дека секогаш треба да играат со парите што можат да си дозволат да ги загубат. Добра идеја е овде да се имплементираат некои одговорни механизми за коцкање кои ќе им помогнат во голема мера.

Играчите треба да го ограничат времето што го поминуваат играјќи во онлајн казино. На секој што губи неколку часа дневно коцкајќи му е потребен одмор од коцкањето.

Играчите треба да ги проверат и ограничат нивните победи и загуби на интернет. Ако забележат негативна фреквенција, треба да одлучат дали коцкањето им одговара. Секој играч кој сака да се одмори од коцкањето може да користи некои алатки достапни во делот за одговорно играње во казиното.

Побарајте помош денес

Играчите кои сфаќаат дека имаат проблеми со онлајн коцкањето можат да контактираат со организација која може да ја обезбеди потребната поддршка:

Анонимни коцкари – ова е организација на мажи и жени кои се здружија да се борат против опасноста од коцкањето. Помагајќи им на другите, тие си помагаат и себеси.

GamCare – ова е организација која работи во ОК и обезбедува советување и совети за справување со социјалното влијание на коцкањето. Жителите што не се во ОК може да ја контактираат организацијата за детали за меѓународните организации за поддршка.

Терапија со коцкање – ова е организација која обезбедува помош и поддршка за сите погодени од коцкањето, а тие работат и од ОК и од меѓународно ниво.

Лимит на депозит

Коцкањето преку Интернет е индустрија која континуирано расте и играчите поминуваат се повеќе и повеќе време играјќи игри. Од таа причина, казината ја зајакнуваат ефективноста на постоечките побезбедни алатки за коцкање и едно од ограничувањата за онлајн депозити.

Играчите кои поставуваат лимит за депозит теоретски имаат поголема контрола врз нивното коцкање. Секој коцкар верува дека може да го контролира својот нагон и да ги контролира своите навики за коцкање. Како и да е, додека играчите на коцкање почнуваат да донесуваат одлуки кои не се рационални и се водени од емоции, способноста на коцкарот да остане во предвидените граници е компромитирана.

Како и да е, поставувањето лимит за депозит може да им помогне на другите играчи. Играчите со силна волја ќе престанат да играат откако ќе го достигнат својот лимит. На крајот на краиштата, ќе има уште еден ден за играње, така што нема потреба да донесувате избрзани одлуки во жештината на моментот.

Самоисклучување

Играчите кои веруваат дека трошат премногу време на коцкање, а тоа почнува да влијае на нивните финансии и нивната благосостојба, треба да преземат итна акција.

Самоисклучувањето е одлична алатка која Bizzo Casino ја нуди за своите играчи. Ова ќе им овозможи на играчите да ги затворат своите сметки одреден период и да не играат во тој период. Самоисклучувањето може да потрае помеѓу 6 и 12 месеци и може да трае до 5 години.

Играчите имаат можност да се исклучат или од секоја посебна компанија или од повеќе компании во исто време. Најдоброто нешто што можат да го направат овде е да контактираат со поддршката за корисници и тие ќе им помогнат да донесат подобро информирана одлука.

Тест за самооценување

Играчите кои се коцкари со висок ризик треба да влезат во светот на коцкањето со претпазливост. Тестот за самооценување ќе им помогне на играчите да видат колку е безбедно нивното коцкање и дали треба да преземат нешто. Не може да се каже дека треба искрено да одговорат на секое прашање.

 • Дали поминувате многу време размислувајќи за коцкање?
 • Дали треба да ја зголемите сумата што ја обложувате за да се чувствувате возбудени?
 • Дали неуспешно се обидувате да го намалите коцкањето?
 • Дали се чувствувате немирно кога се обидувате да го намалите коцкањето?
 • Дали лажете за времето што го поминувате на коцкање?
 • Дали коцкањето ви пречи на секојдневните активности?
 • Дали чувствувате потреба да се вратите на коцкањето откако ќе ги изгубите сите пари на коцкање?
 • Дали се коцкате кога се чувствувате вознемирени или тажни?
Викендот започнува рано во Bizzo Casino со четврток бонус за повторно вчитување
2023-09-26

Викендот започнува рано во Bizzo Casino со четврток бонус за повторно вчитување

Четврток е и сите чувствуваат дека викендот можеше да дојде порано. Но, во Bizzo Casino, четврток е најдобриот ден во неделата за да го започнете викендот со барање на бонус за повторно вчитување четврток. Во овој краток и прецизен преглед на бонус, ќе откриете сè за овој бонус, вклучувајќи го процентот, условот за обложување, периодот на важност и многу повеќе.

Бицо Казино: Невреме во коцкарската индустрија
2022-01-18

Бицо Казино: Невреме во коцкарската индустрија

И покрај тоа што е новодојденец на сцената на онлајн коцкањето, Bizzo Casino се прославуваше и преземање на онлајн коцкање казино сцена од страна на бура.