Casino-X Преглед 2024 - Responsible Gaming

Casino-XResponsible Gambling
CASINORANK
9/10
БонусБонус $2.000 + 200 бесплатни вртења
Интерактивен дизајн
Огромен избор на игри
Темати за цртан филм
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Интерактивен дизајн
Огромен избор на игри
Темати за цртан филм
Casino-X is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Некои луѓе се склони кон однесување кое предизвикува зависност и тие дури можат да станат зависни од забавна активност како што е коцкањето. Ова е сериозно прашање кое штом ќе стане проблем не треба да се занемари.

Постојат некои организации со кои можете да контактирате ако се занимавате со зависност од коцкање:

 • GamCare е организација која можете да ја контактирате за совет и советување. Оваа организација се занимава со социјалното влијание на коцкањето во ОК. Нивната веб-страница е www.gamcare.org.uk. Нејзината доверлива телефонска линија за помош е 0845 6000 133. Жителите што не се во ОК може да контактираат и со GamCare за детали за меѓународните организации за поддршка.
 • Коцкари анонимни се едноставно група на луѓе кои одлучија да се соберат и да си помогнат едни со други околу нивните проблеми со коцкањето. Постојат локални стипендии ширум светот и постои голема можност да има една во ваша близина, а во случај да ја нема, можете да ги контактирате на www.gamblersanonymous.org.uk.
 • Терапијата за коцкање е уште една организација која обезбедува поддршка и советување за секој кој е засегнат од коцкањето на еден или друг начин. Нивниот тим работи од локации и во ОК и на меѓународно ниво и можете да ги најдете на нивната официјална веб-страница www.gamblingtherapy.org
Лимит на депозит

Лимит на депозит

Играчите можат да постават ограничувања на депозитите и да го ограничат пристапот до нивните сметки. Во моментот кога ќе ја креирате вашата сметка во Casino-X, ве советуваме да поставите буџет. Можете да поставите дневни, неделни и месечни буџети на вашата сметка. На овој начин, откако ќе го достигнете максималниот лимит, ќе престанете да играте во казиното.

Тест за самооценување

Тест за самооценување

Поминувајќи низ прашањата од овој тест за самооценување, можете подобро да одредите дали вие или некој што го познавате имате или развивате проблем со коцкањето. Повеќето од луѓето кои стигнале до телефоните за помош одговориле со „да“ на едно или повеќе од овие прашања. Во секој случај, ова не е дијагностички или медицински совет за тоа што треба да правите. Ова е едноставно начин да ви помогне подобро да ги разберете вашите навики за коцкање. Дали коцкањето ги означува следниве работи за вас:

 • Не можете да ги платите вашите сметки поради многу загуби од коцкање.
 • Ја прескокнувате работата или училиштето за да останете дома за да се коцкате.
 • Се чувствувате фрустрирано кога не можете да се коцкате.
 • Чувствувате постојана потреба да ја зголемите сумата на пари за да ги достигнете истите нивоа на исполнување.
 • Чувствувате потреба да бркате загуби и да ги вратите парите што веќе сте ги изгубиле.
 • Чувствувате потреба да се коцкате за да избегате од непријатните работи што ви се случуваат.
 • Веќе имате еден или повеќе неуспешни обиди да престанете со коцкањето во минатото.
 • Се чувствувате лути и фрустрирани кога треба да го намалите буџетот за коцкање.
 • Лажете за сумата на пари или времето што го поминувате на коцкање.
 • Ги криете вашите навики за коцкање од вашиот значаен другар.
 • Веќе не се грижите за благосостојбата на вашето семејство.
 • Го ставате коцкањето над интересите на вашето семејство и пријателите.
 • Постојано лажете, позајмувате или крадете пари за коцкање.
 • Не сакате да ги потрошите вашите „коцкарски пари“ на било што друго.
 • Имате уништена врска поради вашите навики за коцкање.
 • Чувствувате потреба повеќе да се коцкате кога се расправате со некого или кога се чувствувате фрустрирани или разочарани.
 • Се чувствувате депресивно или дури и самоубиствено по коцкањето.
Самоисклучување

Самоисклучување

Спомнавме претходно дека можете да поставувате ограничувања на вашата сметка на дневна, неделна и месечна основа. Но, ако сметате дека тоа не е доволно, имате можност да се исклучите од коцкање на одреден период. Самоисклучувањето е одлична опција ако коцкањето негативно влијае на вашиот живот. Ви предлагаме да се исклучите од играње минимум шест месеци не само во Casino-X туку и од сите други страници каде што сте активни.

Откако ќе се исклучите од користење на вашата сметка, нема да можете да пристапите до неа. Ако сè уште не сте сигурни дали ова е вистинскиот потег за вас, треба да го направите тестот за самооценување или да ја контактирате Поддршката за корисници за повеќе информации и совети.

Како да поставите самоисклучување?

Како да поставите самоисклучување?

Ви предлагаме да ја контактирате Поддршката за корисници и тие ќе ви помогнат во процесот на самоисклучување. Откако ќе се исклучите од вашата сметка, треба да почекате да истече временската рамка пред да можете повторно да се најавите на вашата сметка. По завршувањето на периодот, вашата сметка автоматски повторно ќе се отвори.

Проблем со коцкање

Проблем со коцкање

Ако чувствувате загриженост дека коцкањето му штети на вашиот живот, тогаш очигледно е дека имате проблем со коцкањето. Постојат одредени организации со кои можете да контактирате ако вие или некој што го познавате се занимава со проблеми со коцкање:

 • GamCare е организација која можете да ја контактирате за совет и советување. Оваа организација се занимава со социјалното влијание на коцкањето во ОК. Нивната веб-страница е www.gamcare.org.uk. Нејзината доверлива телефонска линија за помош е 0845 6000 133. Жителите што не се во ОК може да контактираат и со GamCare за детали за меѓународните организации за поддршка.
 • Коцкари анонимни се едноставно група на луѓе кои одлучија да се соберат и да си помогнат едни со други околу нивните проблеми со коцкањето. Постојат локални стипендии ширум светот и постои голема можност да има една во ваша близина, а во случај да ја нема, можете да ги контактирате на www.gamblersanonymous.org.uk.
 • Терапијата за коцкање е уште една организација која обезбедува поддршка и советување за секој кој е засегнат од коцкањето на еден или друг начин. Нивниот тим работи од локации и во ОК и на меѓународно ниво и можете да ги најдете на нивната официјална веб-страница www.gamblingtherapy.org
Одговорно играње

Одговорно играње

Casino-X им нуди на своите играчи функции за да им помогне да играат игри одговорно. Ќе можете да поставите ограничувања на вашата сметка за да бидете сигурни дека нема да го надминете вашиот буџет. Исто така, можете да се исклучите себеси од коцкање за одреден период ако мислите дека ви треба пауза од коцкањето.

Проверка на реалноста

Проверка на реалноста

Дури и ако го контролирате вашето коцкање, сепак ќе ви треба време и енергија за да се фокусирате на други работи во животот. Кога знаете дека имате работи во ваши раце, но сепак треба да се фокусирате на други важни работи во вашиот живот, можете да паузирате од минимум 7 дена до максимум 6 месеци. За тоа време нема да добивате е-пошта или текстуални пораки од казиното, а вашата сметка автоматски ќе се отвори по истекот на времето. Ако сакате да ја продолжите паузата, можете да ја контактирате поддршката за корисници за совет и помош за вашата моментална ситуација. Можете лесно да се одморите од коцкањето така што ќе отидете во делот „Суспендирај сметка“ и ќе изберете „Сакам да одморам“. Можете да паузирате 7 дена, 30 дена, 3 месеци и 6 месеци. Откако ќе помине ова време, вашата сметка повторно ќе се отвори автоматски.