Совети за онлајн Baccarat - Добијте победничка серија!

Бакара

2020-10-21

Baccarat останува еден од најбараните онлајн казина игри. Како по правило, масата Бакара во Макао и низ Азија е најпопуларната игра на маса. Во овој дел, ќе погледнеме повеќе во самата игра и основното познавање на играта. Бакара се игра онлајн на сличен начин како во казино во живо, со чевли од 6 или 8 палуби и карти измешани во кругови.

Совети за онлајн Baccarat - Добијте победничка серија!

Punto Banco е убедливо најчестата верзија. Сепак, постојат многу варијанти, вклучувајќи страничен облог што плаќа 30:1 и варијанта EZ Baccarat, каде што работ на куќата е блокиран од одредена банкарска рака која обично победува. Играта започнува со обложување на тоа кој е најблиску до вредноста на 9-ката, банкарот или играчот, или завршувањето со рака е во вратоврската? Обложувалниците плаќаат 8:1 за нерешено. Кога ќе се воспостави нерешено, облозите на играч и банкар го враќаат својот влог.

Масата Бакара

Ова е блек џек- игра како игра на маса. Земјените казина ќе имаат до 14 позиции за обложување додека онлајн казината Baccarat обично имаат три главни облози. Достапни се три едноставни облози, вклучувајќи банкар, играч и вратоврска. Рацете од чевелот што се состои од шест до 8 палуби карти им се предаваат на банкарите и играчите.

Секој снабдувач на софтвер за казино имплементира свој стил, додека основните правила остануваат исти на интернет или во копно казино. Чевелот се преместува од еден играч на друг во некои копнени казина. Некои онлајн казина нудат и дилери во живо покрај виртуелните дилери.

Рацете на играчите и банкарите

Во исклучителни ситуации, вредноста на третата картичка ја одредува или банкар или раката на играчот. Рака на играчот: ако раката е 6 или повеќе на почетокот, играчот повеќе не може да добие трета карта. Играчот извлекува уште една карта ако почетната вредност е помала. Банкарска рака: Банкарската рака стои и не добива друга картичка ако почетната вредност на раката е 7 или повеќе. Како што се вели, ако раката има вредност 0, 1 или 2, тогаш ќе се извлече друга карта. Извлекувањето трета картичка зависи од вредноста на раката на играчот за раце помеѓу 3 и 6. Ако раката е 8 или 9 во две карти, играчот или банкарот е „Природен“ и не се даваат повеќе карти.

Како да се игра Baccarat

Целта на играта е да се обложите на раката што сметате дека е банкар или играч дека е од најголема вредност, облог дека двете раце се врзани. Облогот нерешено е, сепак, најлошиот облог на табелата, дури и со 8:1, на работ на куќата од 14,4 отсто. Најголемата вкупна вредност на една рака е Деветте со карти со лице (кралеви, кралици, јакни) и десет имаат вредност нула.

Кога вредноста на раката се зголемува за повеќе од 10, вредноста повторно започнува од нула, на пример (5 + 7 = 12, конечна вредност = 2). Кога ќе започне раката, облозите не може да се подигнат или отстранат. Повратни облози од играч 1:1 и изедначена исплата 8:1 за победнички облози. Сепак, неопходно е да се запамети дека казината наплаќаат провизија за победнички облози во банка, што обично ги менува коефициентот на облогот на банкар на 1:0,95 (19 до 20), тоа е обично околу пет проценти.

Совети и трикови за бакара

Десетките и картите се со нулта вредност, асовите се еден, сите други карти се со номинална вредност. Секој играч и банкар имаат по две карти, а трета картичка се дава во некои игри. Раката најблиску до деветте победи. Кога вредноста на раката е 10 или повеќе, вистинската вредност на бакара се одзема од десет поени. Обложувањата на банкарот или играчот плаќаат 2:1, минус провизијата за победничка банка за обложување.

Некои посебни правила им даваат предност на банкарите да освојат повеќе од играчите, ова е обично, што е статистички најдобриот облог дури и за помалиот поврат по победа, 4 до 5 пати во однос на чевелот. Вистинскиот процент на провизија може да варира од казино до казино. Кога се обложувате на банкар или играч, вашиот облог ќе биде вратен без загуба доколку резултатот биде нерешен.

Најнови вести

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година
2022-11-29

Промоција на Betfinal на Светското првенство 2022 година

Новости