Стратегии за обложување зарове: Совети и трикови за онлајн играчи

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Многу онлајн коцкари играат глупости, барајќи стратегија за победа на игра на зарове. Но, кои се најдобрите облози во стратегијата за игра на зарове? Играчите кои сакаат да ги зголемат шансите за успех во игра на зарове треба да се запознаат со различните стратегии и методи за обложување што се достапни.

Еве ги нашите совети и трикови за најдобрата стратегија за зарове, интегритетот на контролата на коцките, значењето на управувањето со бранкролот и на кои облози треба да внимавате.

Стратегии за обложување зарове: Совети и трикови за онлајн играчи

Најдобра стратегија за обложување зарове

И покрај игра на зарове се а популарна казино игра врз основа на среќа, многу стратегии за игра на зарове им помогнаа на играчите да добијат предност пред куќата или другите играчи.

Пред да се обидете да креирате стратегија за победа во играта, од суштинско значење е да го знаете основни правила на игра на зарове онлајн. Без добро да се знаат правилата, може да биде тешко да се разбере дури и наједноставната стратегија за зарове.

На играчите им е важно најдете го вистинското онлајн казино или веб-страница за игра на зарове каде што можат да играат бесплатно или со вистински пари. Ова им помага да ја откријат најдобрата стратегија за обложување на глупости, да ги разберат шансите за зарове и ефикасно да го користат своето знаење за да ги подобрат своите шанси за победа.

Влогот на Pass Line

Повеќето зарове играчи избираат да се обложуваат на линијата за додавање. Овој облог се прави непосредно пред да се фрлат коцките. Победничкиот облог е направен ако стрелецот добие 7 или 11. Играчите го губат својот облог ако стрелецот добие 2, 3 или 12.

Резултатот е поен ако стрелецот фрли број различен од 1. Стрелецот мора да го повтори тој број пред да извлече 7. И ако го направи тоа, облогот победува. Залог е изгубен ако стрелецот фрли 7 пред бројот на поенот.

Облогот „Не помине“

Не поминувај е алтернатива на облогот Pass Line. Ако стрелецот фрли 2 или 3, тој или таа го добива облогот. Ако фрлат 7 или 11, губат. Облозите се сметаат за притискање ако играчот стави 12.

Било кој друг број што ќе го фрли стрелецот станува поента. Стрелецот треба да се обиде да исфрли 7 пред износот на поени. Играчите го губат облогот ако го префрлат бројот на бодот пред 7.

Облогот Come

Откако стрелецот ќе го постави бројот на поени, може да се направи Come Bet, што е идентично со Pass Line Bet. Come Bet ќе се исплати ако стрелецот погоди 7 или 11 откако ќе го постави. Играчите ќе го изгубат својот облог ако стрелецот добие 2, 3 или 12.

Новата цел е ако стрелецот слета на друг број освен точката на доаѓање. Стрелецот мора да избегне тркалање 7 со тоа што прво ќе ја преврти точката на приближување. И ако го сторат тоа, облогот победува. Играчите ќе го изгубат својот облог ако се стави 7 пред да се постигне точката за доаѓање.

Облогот „Не доаѓај“

Не дојди е обратна страна од облогот Come. Ако стрелецот исфрли 2 или 3 по облогот, тој или таа победи. Ако фрлат 7 или 11, губат. Облозите се сметаат за туркање ако играчот фрли 12. Новата цел е ако коцките слетаат на друг број освен точката на доаѓање.

Стрелецот мора да се обиде да исфрли 7 пред да се исфрли точката на доаѓање. Облогот на играчот е изгубен ако стрелецот ја исфрли точката на приближување пред 7.

Други видови облози

Онлајн казино игра на зарове нуди широк спектар на облози, покрај облогот за пропусната линија. Некои од најчестите се како што следува:

  • Ставете облог - Облог на бројот 4, 5, 6, 8, 9 или 10 што доаѓа пред 7. Добивките се пропорционални на шансите на облогот, со уплата 7:6 при победа со 6 или 8.
  • Облог на терен - Обложувањето на следната ролна е 2, 3, 4, 9, 10, 11 или 12. Ако се тркалаат 3, 4, 9, 10 или 11, обложувачот добива парни пари, додека ролна 2 или 12 резултира со исплата од 2:1.
  • Големи 6/Големи 8 - Облогот дека првата трка на стрелецот е 6 или 8 наместо 7. Дури и пари се доделуваат на победниците.
  • Залог на потешкиот начин - Облог ставен на исходот од ролната на два броја различни од 7. Тешкото 6 е облог дека стрелецот ќе погоди две 3 пред 7. Во зависност од казиното, враќањето може да биде некаде помеѓу 9:1 и 7: 1.

Управување со субсидирам во игра на зарове

Играчите кои лошо се грижат за своите банкроли може брзо да ги загубат сите свои пари. Клучно е да се воспостави и да се придржува до лимитот за трошење пред да се учествува. Пред да започнат, играчите исто така треба да ограничат колку пари се подготвени да се обложуваат и да загубат.

Откако ќе ја достигнете таа граница, време е да се откажете од играта. Исто така, се препорачува воспоставување на управување со субсидирам за победи. Штом играчите ќе го достигнат едното ограничување, тие треба да се повлечат од играта.

Дали контролата на зарове е легитимна стратегија за обложување зарове?

Вообичаената стратегија за игра на зарове се нарекува „контрола на коцки“, што подразбира фрлање на коцката по однапред одредена шема за да влијае на резултатот од тркалањето. Некои тркалачи на коцки се заколнуваат на уникатни методи, како што е специфично поставување на коцките или одредено држење, што ги зголемува шансите да постигнат одредени броеви. Контролата на коцките е нашироко дискутирана меѓу коцкарите, но не сите се убедени дека тоа функционира.

Поддржувачите на контролата на коцките тврдат дека е можно да се влијае на резултатот од фрлањето со вешто манипулирање со коцките. Тие тврдат дека користењето на одреден сет на коцки, држење и фрлање ќе ја зголеми веројатноста лицето да го фрли бројот на поен или комбинацијата на која се обложила.

Скептиците тврдат дека резултатите од фрлањето глупости се сосема случајни и дека способноста на играчот да влијае на коцките нема влијание врз играта. Тие тврдат дека е тешко да се контролира резултатот од фрлање глупости поради неговата природа.

Сомнително е дека валидноста на контролата на коцките ќе се реши наскоро, но тоа не значи дека расправијата е завршена. Некои играчи може да се заколнат во методот, додека други може да кажат дека сето тоа е фикција.

Совети и трикови за онлајн играчи

Играњето онлајн глупости е слично на играњето во копнено казино, но некои разлики можат да им помогнат на играчите да победуваат почесто:

  • Внимавајте на реномирани, искрени и безбедни онлајн казина.
  • Бесплатно вежбање со коцки пред да играте за вистински пари.
  • Да се биде доследен на стратегиите за обложување.
  • Имајќи пристап до врвни бонуси и промоции.
  • Поставување ограничување за стоп-загуба за да не изгубите премногу пари.

Заклучок

Секој може да има добро време на онлајн игра на зарове кога користи дури и стратегија за зарове за почетници. Иако, штом играчите ќе одвојат време да ја развијат најдобрата стратегија за обложување за глупости и добро да се справат со нивните пари, тие можат ги подобруваат шансите за победа и имаат неверојатно време кога и да одлучат да играат онлајн глупости.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Дали е подобро да се обложувате на линијата за пропусници или на линијата Не поминувајте во глупости?

Одговорот е „зависи“, бидејќи секој има свој префериран метод на коцкање и обложување. Обложувањето на линијата Don't Pass е пристоен избор за оние кои сакаат да се обложуваат против шутот, иако работ на куќата е малку повисок отколку кога се обложуваат на линијата за додавање. Играчите треба да изберат пристап за обложување кој одговара на нивните севкупни цели и нивото на удобност со преземање ризици.

Колку е важно управувањето со субсидирам во стратегиите за обложување зарове?

Ефикасното управување со субсидирам е од суштинско значење за секој играч кој се обложува со вистински пари на исходот од игра како што е зарове. Важно е да направите буџет и да се држите до него. Воведувањето ограничување за стоп-загуба може да им помогне на играчите да избегнат понатамошни загуби со ограничување на нивната способност да застанат кога веќе претрпеле загуба.

Можеш ли постојано да победуваш на глупости?

Играчите ќе имаат потешкотии постојано да победуваат на глупости. Како и да е, шансите за победа може да се подобрат со помош на основната стратегија за игра на зарове, користејќи го правиот менаџмент за облози со коефициенти и банкроти. Игра на зарове е казино игра; нема начин да се знае дали некој ќе победи или изгуби.

Дали има стратегии за обложување со низок ризик во игра на зарове?

Некои стратегии за обложување на зарове може да помогнат да се намалат загубите, но ниту една стратегија не може да гарантира победи. Обложувањето на „Поминете“ или „Не поминувајте“ и поставувањето на 6 или 8 се примери на стратегии за обложување со нискоризични зарове.

Која е најдобрата стратегија за обложување зарове за почетници?

Играчите кои се нови за глупости мора да научат дека најдобриот пристап е да се придржуваат до основните облози, како што е линијата за пропусници и да одат за оние со раб на долниот дом. Овие облози се едноставни за поставување и разбирање, и тие обезбедуваат фер компромис помеѓу ризикот и можната исплата.

Дали е неопходно да се има стратегија за обложување кога играте глупости?

Отсуството на стратегија за обложување во глупости не е катастрофално, но имањето таква може да им помогне на играчите да се справат со своите пари и да направат подобар избор. Немајќи стратегија, играчите се со поголема веројатност да ги загубат своите пари поради обложување емотивно наместо рационално.

Варијации на игра на зарове: Истражување на различни видови онлајн игри за игра на зарове

Варијации на игра на зарове: Истражување на различни видови онлајн игри за игра на зарове

Луѓето играат глупости со векови. Од своето основање, тој претрпе бројни промени, вклучително и воведување на различни видови на зарове. Исто така, се зголеми привлечноста за играње глупости преку Интернет, обезбедувајќи го истото возбудливо искуство без да ја напуштите куќата. Овде сме да зборуваме за различните видови на игра на зарове онлајн коцкање, вклучувајќи ги нивните правила, шансите за исплата и работ на куќата.

Игра на зарове онлајн наспроти зарове во живо: што е подобро?

Игра на зарове онлајн наспроти зарове во живо: што е подобро?

Милиони луѓе ширум светот ценат играње глупости во казина. Играчите на зарове, благодарение на огромниот раст на онлајн казината, сега имаат избор помеѓу онлајн и игри во живо. Играчи кои сакаат да играат глупости, каде треба да играат? Ќе ги споредиме виртуелните игри со искуството од реалниот живот што го нуди онлајн зарове во живо.

Како да играте зарове онлајн: Чекор-по-чекор водич за играње онлајн

Како да играте зарове онлајн: Чекор-по-чекор водич за играње онлајн

Craps нашироко се смета за една од највозбудливите и најиграните игри на коцкање ширум светот. Оваа форма на коцкање датира со милениуми, а нејзините многубројни повторувања го одразуваат тоа. Craps сега е игра што може да се игра од дома, благодарение на растот на онлајн казината.

Работ на игра на зарове и шанси: како да ги пресметате вашите шанси за победа

Работ на игра на зарове и шанси: како да ги пресметате вашите шанси за победа

Зарове се игра со генерации. Облозите се ставаат на резултатите од едно фрлање или низа фрлања во оваа игра со коцки. Зарове е лесна игра за подигање, но нејзиното усовршување бара одредени вештини.