Најдобрите Online Casino во Србија

Србија е земја без излез на море во Европа на Балканот. Србија има долги и силни културни и политички врски со практично сите нејзини соседи, овие сложени односи не се без триење.

Не само тоа, туку Србија има богата историја и некои од најразвиените индустрии овде се моторни возила, основни метали, преработка на храна, машини, хемикалии, гуми и фармацевтски производи. Коцкањето е исто така доста популарна активност овде бидејќи многу Срби се повеќе од отворени за идејата да ги обложуваат своите пари на различни казино игри.

Најдобрите Online Casino во Србија

Бонуси

Прикажи повеќе.. >

Методи за депозит

Прикажи повеќе.. >
Онлајн казина во Србија

Онлајн казина во Србија

Сместена во центарот на Балканот и позната како оперативна локација на поранешна Југославија, Србија е земја во Европа која ги дели своите граници со Македонија на југ, Романија и Бугарија на исток, Црна Гора и Босна и Херцеговина на запад и Унгарија. на север. Оваа земја е позната по својата народна музика, кујна и традиција.

Не само тоа, туку Србија има богата историја и некои од најразвиените индустрии овде се моторни возила, основни метали, преработка на храна, машини, хемикалии, гуми и фармацевтски производи. Коцкањето е исто така доста популарна активност овде бидејќи многу Срби се повеќе од отворени за идејата да ги обложуваат своите пари на различни казино игри.

Комплицирана врска со коцкањето

Дополнително, спортското обложување е исто така многу популарно во Србија бидејќи голем дел од возрасната популација ја сака идејата да обложува на различни спортови. Односот што Србија го има со коцкањето е малку комплициран и иако народот е љубител на оваа дејност, коцкарската индустрија во оваа земја не е премногу развиена.

Причината за тоа е затоа што повеќето копнени казина се наоѓаат во главниот град Белград и го контролираат пазарот. Како резултат на тоа, владата беше прилично бавна во регулирањето и на копненото и на онлајн коцкањето. Така, нелегалното/подземното коцкање почна да цвета во земјата и многу луѓе учествуваа во оваа активност. Иако подземното спортско обложување беше поголем проблем, коцкањето исто така беше тешко да се регулира.

Правно од 1964 година

Што се однесува до неговата законитост, коцкањето е легално од 1964 година, а носителите на лиценци за коцкање се регулирани од Управата за игри на среќа, која е под надлежност на српското Министерство за финансии и економија.

До 2011 година, Државната лотарија имаше монопол на пазарот на онлајн коцкање, но сето тоа се промени кога во јавноста беше претставен Новиот закон за игрите на среќа. Овој нов чин го револуционизираше начинот на кој Србите можат да ги искусат казино игрите на интернет и се покажа како огромен чекор напред кон подобрување на индустријата.

Откако беа преземени сите овие чекори, владата на Србија беше во можност да ја контролира и регулира индустријата за коцкање (и онлајн и офлајн) на многу подобар начин.

Онлајн казина во Србија
Историја на коцкањето во Србија

Историја на коцкањето во Србија

Историјата на коцкањето во Србија нè враќа назад до периодот по Втората светска војна. Во овие тешки времиња, коцкањето во Србија беше меѓу првите индустрии кои станаа регулирани со закон.

Оваа активност е легална од 1964 година и причината поради која е толку рано регулирана е што владата се надева дека оваа активност ќе помогне да се стимулира економијата со тоа што ќе донесе пари од даноци, вработување и многу туристи.

Според Законот за игрите на среќа, кој беше закон на Југославија (Србија во тој период беше дел од Југославија), беше направена разлика помеѓу посебните игри на среќа и класичните игри на среќа.

Првиот тип беа казино игри кои се играа во казина, но се достапни само за странски туристи. Дури и кога беше отворено првото казино во Белград, на жителите не им беше дозволен влез. По шокантните настани во раните и доцните 90-ти, економијата на Србија беше нарушена и многу нејзини сектори почнаа да се распаѓаат.

Закон за игри на среќа

Ова беа мрачни времиња за земјата, бидејќи и коцкањето беше едвај регулирано и на тој начин подземните објекти почнаа да напредуваат. Сепак, сето тоа се промени кога Законот за игри на среќа, кој се засноваше на претходните законодавства во Југославија, беше донесен во 2004 година. Со овој акт, беа легализирани следните коцкарски активности:

  • Класични игри на среќа
  • Специјални или други игри
  • Интернет коцкарски игри
  • Наградни натпревари

Класичните игри на среќа вклучуваат лотарија, бинго, гребнатинки и томбола. Специјалните или други игри вклучуваат коцкање во казино и спортско обложување, а игрите за коцкање преку Интернет во основа се онлајн коцкање, што значи дека оваа активност стана легална во 2004 година.

Но, еден од најголемите проблеми со овој чин беше тоа што пазарот беше под контрола на Државната лотарија. Новиот закон за игрите на среќа, донесен во 2011 година, го промени сето тоа.

Коцкање во денешно време во Србија

Откако беше донесен Новиот закон за игрите на среќа во 2011 година, коцкањето во Србија беше револуционизирано и на владата и стана многу полесно да ги контролира овие активности. Во денешно време, и онлајн и копнените казина се добро регулирани во земјата и се во постојана фаза на раст.

Со актот дури и странските оператори можат да аплицираат за лиценца во Србија. Но, за да го добие, операторот треба да има физичка филијала во земјава, што е регулатива што вообичаено може да се најде и во другите европски земји.

Не само тоа, туку играчите се добро заштитени кога пристапуваат онлајн казина. Новиот акт вклучува и клаузула која ѝ овозможува на владата да блокира нелиценцирани казина сајтови. Олеснувачко е да се слушне дека блокирањето е исклучително успешно и играчите веднаш знаат дали се на лиценцирана локација кога пристапуваат до онлајн казино. Ако им е дозволено да играат, тогаш страницата е лиценцирана и добро регулирана. Ако не можат да добијат пристап, тогаш страницата е нелиценцирана и не е безбедно за нив да играат игри таму.

Ажурирање во 2020 година

Во 2020 година, Законот беше уште повеќе изменет и со оваа нова измена беше земен предвид бројот на општествените одговорности и беа преземени уште неколку чекори за да се обезбеди натамошна либерализација. Кога сме веќе кај социјалните одговорности, зборовите казино, сазино, касино и казино беа забранети да се користат во какви било реклами или промоции на социјалните мрежи. Малолетниците не можат да пристапат до онлајн казино или да се коцкаат во копнените казина. Законската возраст за коцкање во Србија е 18 години.

Една од најдобрите работи што ги донесе новиот амандман во 2020 година беше мала промена во начинот на наплата на даночните пари од коцкањето. Со новиот Закон од 2020 година, Црвениот крст на Србија добива 40% од приходите на владата од коцкање, што дефинитивно заслужува пофалба.

Историја на коцкањето во Србија
Иднината на онлајн казиното во Србија

Иднината на онлајн казиното во Србија

Се подразбира дека Србија помина долг пат во регулирањето на коцкарската индустрија. Земјата беше фрлена на колена неколку пати, но тие секој пат застануваа веднаш и успеваа да создадат подобра верзија од себе.

Иднината на онлајн казината изгледа многу светла во Србија. Оваа земја е меѓу ретките земји во светот кои го регулираат коцкањето преку Интернет до овој степен, а показателите покажуваат дека регулативата ќе продолжи да се подобрува со текот на годините. Онлајн казина ќе станат подостапни и благодарение на системот за блокирање на владата, играчите ќе останат заштитени и ќе знаат кои сајтови се лиценцирани и регулирани, а кои не се.

Иднината на онлајн казиното во Србија
Дали казината се легални во Србија?

Дали казината се легални во Србија?

Од 1964 година, коцкањето е легално во Србија. За тоа време оваа земја беше дел од Југославија и коцкањето беше меѓу првите индустрии кои беа регулирани како начин за стимулирање на економскиот раст. По неколку настани во текот на 90-тите, индустријата беше во сива зона, но сето тоа се промени во 2004 година кога Законот за игри на среќа беше донесен во 2004 година.

Не само што овој Закон го регулира копненото коцкање, туку и јасно стави до знаење дека коцкањето преку Интернет е исто така легално во земјата. Уште од 2004 година, Србите можат да пристапат до интернет-страниците за коцкање и да уживаат во нивните омилени казино игри. Што се однесува до операторите, и на домашните и на странските оператори им е дозволено да ги нудат своите услуги на српскиот народ.

Странски оператори

Странските оператори можат дури и да аплицираат за лиценца, но можат да ја добијат само доколку имаат физички објект во земјава. Со Законот од 2011 година, државниот монопол на онлајн коцкањето беше отстранет и многу приватни компании сега се слободни да нудат игри на играчите во Србија. Српскиот одбор за игри на среќа е задолжен за лиценцирање и надзор на сите коцкарски активности во земјата. Максималниот број на лиценци за копнени казина е 10, додека онлајн казината немаат никакви ограничувања.

Лиценци

И онлајн и офлајн лиценците за коцкање чинат околу 2.500 долари и важат 10 години. По истекот на периодот на валидација, операторите треба да ја обноват лиценцата. Освен што имаат физички капацитет во земјата, казината треба да имаат капитал од 1 милион американски долари и минимална гаранција за депозит од 300.000 долари во српска банка за да добијат лиценца. Даноците за копнените оператори се 10%, додека даноците за компаниите за онлајн коцкање се 15%.

Едно нешто што треба да се запомни е дека постојат одредени ограничувања кога станува збор за рекламирање на онлајн казина на социјалните мрежи во Србија. Зборовите што се синоним за казино не можат да се користат. Затоа некои зборови како казино, сазино, казино и касино се забранети да се користат во реклами на социјалните мрежи.

И на крај, законската возраст за коцкање во Србија е 18 години.

Дали казината се легални во Србија?
Омилени игри на српските играчи

Омилени игри на српските играчи

Спортско обложување - Кога станува збор за омилените игри на српските играчи, има многу да се избере. Прво, би сакале да го споменеме тоа спортско обложување, особено во фудбалот, е исклучително популарен во оваа земја.

Мнозинството од возрасната популација во Србија е повеќе од среќно што редовно се обложува. Затоа индустријата за спортско обложување е една од најпрофитабилните во земјава.

Игри со коцкање - Што се однесува до коцкарските игри, лотаријата останува многу популарен избор за постарата популација. На крајот на краиштата, овој тип на игра постои долго време и е најстарата легална коцкарска игра во земјата.

Покерот е исто така многу популарен избор. Она што е интересно за покерот е дека националната група покер Савез Србије се приклучи на Меѓународната федерација за покер во 2010 година.

Така, оваа група сега организира бројни турнири годишно и овие турнири се одржуваат за да можат српските играчи да ги развијат своите вештини. Токму тоа е причината зошто покерот е толку популарен во овој регион.

За разлика од другите казино игри, кои единствено се потпираат на среќа, покер бара од нив да имаат многу вештини и тоа е покомплицирана игра. Србите никогаш не бегаат од предизвик; тие се повеќе од среќни да се засилат и да научат сè за да можат да бидат најдобри.

слотови - На крај, процеп игрите се трети најпопуларни игри во Србија поради две причини. Прво, бидејќи беше направена разлика помеѓу специјалните игри на среќа и класичните игри на среќа, слот игрите беа меѓу ретките казино игри што беа достапни за српските играчи.

Како што одминуваше времето и онлајн коцкањето стана многу популарно, слотови останаа на врвот на изборот на многу играчи.

Втората причина зошто тие се популарни е затоа што се многу едноставни за играње, но сепак нудат фантастични награди. Сè што треба да направат Србите за да ги играат овие игри е да го постават саканиот износ на облог и да го завртат тркалото.

Со оглед на фактот дека има прогресивни слотови, наградата на некои џекпот може да надмине неколку милиони долари, што е огромна награда и повеќе од мотивација за играчите да пристапат и да ги играат овие игри.

Некои казино игри кои сè уште заслужуваат споменување се рулет, блек џек и гребнатинки.

Омилени игри на српските играчи
Најпосакуван бонус за казино во Србија

Најпосакуван бонус за казино во Србија

Најпреферираниот бонус за казино во Србија е Бесплатни вртења. Бидејќи слот игрите се меѓу најпопуларните игри во земјата, играчите ќе ја користат секоја можност да играат со бесплатни вртења бидејќи им обезбедуваат бесплатна игра за вистински пари. Тие можат да постигнат џекпот без да депонираат пари и можат да ги подигнат добивките откако ќе ги исполнат условите за обложување.

Пакети за добредојде се исто така популарни бидејќи често вклучуваат бесплатни вртења. Не само тоа, туку во повеќето случаи, пакетите за добредојде им обезбедуваат на играчите бонус за депозит што можат да го користат во онлајн казина за да добијат награди.

Конечно, бонуси за враќање на готовина се третиот најпопуларен бонус бидејќи често е достапен во спортските книги. Преку бонуси за враќање на готовина, српските играчи можат да вратат дел од изгубените суми на обложување. Износот зависи од политиките на казиното и од тоа дали онлајн казиното вклучува или не повисоки проценти за враќање на готовина во нивните програми за лојалност.

Програмите за лојалност се дизајнирани да им се заблагодарат на играчите за нивната континуирана поддршка и тие често им обезбедуваат на лојалните играчи подобри повратни средства. Колку повисоко е рангиран играчот на програмата, толку поголем ќе биде процентот на враќање на готовина.

Најпосакуван бонус за казино во Србија
Начини на плаќање во Србија

Начини на плаќање во Србија

Постојат тони начини на плаќање кои српските играчи можат да ги користат за депонирање и повлекување пари од онлајн казина. Изборот број еден се кредитните и дебитните картички бидејќи им обезбедуваат релативно брзи трансакции. Депозитите со овие два методи се моментални, додека повлекувањата имаат време на обработка од неколку работни дена.

Е-паричници

Во изминатите неколку години, многу е-паричници станаа популарни и многу играчи во овој регион решија да ги користат. Некои од најпопуларните методи за е-паричник се Кларна и Скрил. Директните банкарски трансфери, исто така, заслужуваат споменување.

Криптовалути

Криптовалутите исто така почнаа да го пробиваат пазарот во Србија. Овој тип на начин на плаќање имаше огромен пораст на популарноста во изминатите неколку години поради фактот што на многу играчи им дава неколку предности. Двете најголеми предности се инстант трансакции и зголемена безбедност.

Бидејќи криптовалутите како Биткоин се целосно оптимизирани за дигитална употреба, секое депонирање и повлекување е моментално. Не само тоа, туку тие им обезбедуваат на играчите дополнително ниво на анонимност, што резултира со подобра онлајн безбедност. Иако криптовалутите се нови во овој регион, Србите се отворени да ги користат.

И на крај, многу коцкарски оператори во Србија имаат установи од тули и малтер, поради што огромен дел од играчите депонираат и повлекуваат пари преку продавачи на земја.

Начини на плаќање во Србија

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Дали онлајн коцкањето е регулирано во Србија?

Да, онлајн коцкањето е регулирано во Србија од 2004 година, кога беше донесен Законот за игра на среќа. Овој закон беше изменет во 2011 година и со него се прекина монополот што Државната лотарија го имаше на пазарот. Од 2011 година, приватните компании можат да добијат лиценци и можат да понудат разни онлајн казино игри на српските играчи.

Може ли да користам криптовалути како начин на плаќање во српските казина?

Криптовалутите може да се користат како начин на плаќање во странски онлајн казина. Ниту еден оператор во Србија не ги прифаќа како начин на плаќање, но некои оф-шор онлајн казина го прават тоа. Играчите го сакаат дури и овој начин на плаќање бидејќи им обезбедува сигурни и инстант трансакции.

Кои се најпопуларните онлајн казино игри во Србија?

Спортските обложувања на фудбал и кошарка остануваат најпопуларниот тип на коцкање за српските играчи. Сепак, автоматите и покерот се исто така многу популарни. Српската покер група одржува бројни покер турнири секоја година и многу играчи се пријавуваат за да играат за награда. Што се однесува до слот-игрите, тие се популарни бидејќи беа меѓу првите игри до кои имаа пристап српските играчи. Исто така, заслужуваат споменување лотарии, рулет, блек џек и гребење.

Кои начини на плаќање може да се користат во српските онлајн казина?

Постојат тони начини на плаќање што српските играчи можат да ги користат во онлајн казината. Двата најпопуларни методи се кредитните и дебитните картички, но многубројните е-паричници се нежни како што најчесто се користат Skrill и Klarna. Во ретки случаи, Србите користат криптовалути.

Дали онлајн коцкањето во Србија е безбедно?

Да, поради фактот што онлајн коцкањето е добро регулирано во Србија, оваа активност е безбедна. Не само тоа, туку владата има и многу ефикасен систем за блокирање кој ги забранува сите нелиценцирани онлајн казина и ги штити играчите.

Дали странските оператори можат да ги понудат своите услуги во Србија?

Да, странските оператори можат да ги нудат своите услуги во Србија. И не само тоа, туку можат да аплицираат и за лиценца за коцкање доколку имаат физички објект за коцкање во земјава. Потребни се и депозитни резерви и капитални средства, но процесот на добивање лиценца е прилично едноставен.

Дали има такси за подигање пари во српските онлајн казина?

Надоместоците за повлекувања зависат од онлајн казиното што го избираат српските играчи. Некои онлајн казина применуваат такси, некои не. За да бидете сигурни дека сте запознаени со сите услови што ги има онлајн казиното, проверете ја страницата за банкарски опции. Ги содржи сите информации што ви се потребни.

Кое е времето на обработка за повлекување?

Времето на обработка за повлекување зависи од избраниот метод. Во повеќето случаи, ќе бидат потребни неколку работни дена пред да се префрлат средствата на сметките на играчите, но некои методи нудат инстант трансакции. Криптовалутите се добар пример за тоа. Сега тие само им обезбедуваат на играчите инстант повлекувања, но исто така ја зголемуваат нивната онлајн безбедност обезбедувајќи им одредено ниво на онлајн анонимност.

Дали играчите можат да играат игри бесплатно?

Дали играчите можат да играат онлајн казино игри бесплатно, зависи од онлајн казиното. Некои сајтови нудат бесплатна игра, некои не. Оние кои го прават тоа, можат да им обезбедат на играчите некои од следниве опции за бесплатна игра - бонуси без депозит, Бесплатни вртења, и демо игра. Без депозитни бонуси и бесплатни вртења може да ги доведат до награди, додека играат демо

Кој е најпопуларниот бонус за српските играчи?

Најпопуларниот бонус за српските играчи е бесплатните вртења бидејќи им овозможува бесплатно да играат слотови, кои се една од нивните омилени казино игри. Бонусите за добредојде се исто така многу ценети бидејќи често им даваат на играчите бесплатни вртења и бонуси за депозит. Конечно, враќањето на готовина често се појавува на онлајн спортските книшки, а бидејќи српските играчи сакаат да се обложуваат на спортови како фудбал и кошарка, овој тип на бонус е обожаван. Преку кешбек, играчите можат да вратат дел од изгубените суми при обложување.