Како да играте игра на зарове онлајн и почесто да победувате

Крепс

2022-04-19

Benard Maumo

Пред да нурнете подлабоко, еве критичен одговор. бр игра на зарове стратегија гарантира победнички резултати. Тоа е затоа што казиното секогаш има математичка предност пред играчите. Уште полошо, глупостите, за разлика од покерот и блек џекот, во голема мера се потпираат на среќата. 

Како да играте игра на зарове онлајн и почесто да победувате

Но, тоа не значи дека играчите на глупости секогаш пукаат во темница. Напротив, учењето да се игра глупости со победнички начин на размислување и ниски очекувања може да донесе резултати. Значи, без никакво дополнително одложување, овој водич ве води како да се игра глупости како искусен професионалец и минимизирајте ги оние сесии кои губат. 

Знајте ги броевите и шансите

Зарове има до 36 можни комбинации на броеви. Затоа, од суштинско значење е да ги знаете броевите на кои се обложувате и игра на зарове шанси. Исто така, запомнете дека секоја цифра има свое значење и исплата. 

На пример, 7 има најмногу комбинации (шест), што го прави најверојатната цифра да се појави во ролна. Може да се тркалаат 1 и 6, 5 и 2, 6 и 1, 2 и 5, 3 и 4, и 4 и 3. Сега знаете зошто „7“ е магичниот број за повеќето играчи. 

Можете исто така да ги најдете броевите „цицачки“ во глупости многу лесно со информациите погоре. Како што се очекуваше, овие бројки имаат најмалку комбинации и високи куќни рабови. Но, наопаку, исплатата може да биде добра. На пример, слетувањето на 2 (1 и 1) има исплата од 30:1. 

Сè на сè, шансите да се тркалаат 7 се 6/36, што во превод значи 1/6. Значи, како што беше кажано претходно, поверојатно е да се погоди 7. За бројот 12, имате само една шанса да го постигнете исходот, што ви дава веројатност од 1/36.

Најдете облог „Бесплатни шанси“

Ништо не оди за ништо во светот на онлајн казино игрите, вклучително и игра на зарове онлајн. Значи, што е облогот „бесплатни шанси“ во игра на зарове? Овој необичен облог за игра на зарове е единствениот облог без работ на куќата. Да тоа е точно; казиното нема никаква врска со овој облог. 

Но, постои финта. Обично, облозите со бесплатни коефициенти се играат заедно со други облози како Дојди, Не дојди, Помини и Не поминувај. Така, иако казиното сè уште ја одржува предноста во овој тип на облози, предноста е минимална во споредба со другите „рамни“ облози. 

На пример, облозите Pass и Don't Pass имаат предност од 1,4% кога се играат без облогот „Бесплатни шанси“. Но, ако го направите спротивното, ова се намалува на 0,6% и 0,5%, соодветно. Значи, без оглед на бројот на поени, секогаш користете бесплатни облози со коефициенти секогаш кога е можно.

Не ги допирајте облозите за еднократно

Ако сакате да победувате почесто во игра на глупости, критично е да се држите подалеку од облозите за едно ролирање. Главните типови на облози за поединечна ролна ги вклучуваат облозите на терен, каде што исходот мора да биде 12, 11, 10, 9, 4, 3 или 2 за да се победи. Овој облог обично има куќен раб од 2,78% до 5,56%.

Друг вообичаен тип на облоги за глупости е кој било 7. Како што навестува името, овој облог предвидува дека вкупните поени на коцките ќе бидат 7. Иако е поверојатно да се појави 7, работ на куќата е неверојатни 16,67%.

Севкупно, облозите за поединечна ролна може да бидат исклучително неодоливи. Но, вистината е дека тие не се скроени за зелени раце. Затоа, ако сакате да изградите оптимална стратегија за зарове, целосно избегнувајте ги овие облози.

Играјте Pass и не положувајте облози

Од сите зарове правила дискутирано овде, ова е веројатно најдиректното и најпријателското за почетници. Паметните играчи имаат приоритет на ставање на најбезбедните можни облози на маса за глупости. Но, се разбира, можете да ја прескокнете оваа точка ако имате голема субсидирам за да изгорите онлајн казино.

Имајќи го кажано тоа, Pass Bet е наједноставниот и најбезбедниот можен облог во глупости. Исплаќа дури и пари и има математичка предност од 1,41%. Во овој тип на обложување, добивате ако тркалата за излегување е 11 или 7 и губите ако е 12, 3 или 2. Ако е различен број, станува „точка“ и играчот продолжува да се тркала. Но, почекајте, не го обложувајте овој облог откако ќе излезете, бидејќи вредноста на облогот се намалува.  

Од друга страна, облогот Don't Pass е спротивен на Pass Bet. Со други зборови, победувате ако исходот е 3 или 2, а губите ако е 11 или 7. 

Завршен совет

Како што беше кажано на почетокот, ниту една стратегија за игра на зарове не може постојано да донесе позитивни резултати. Дури и безбедните облози Pass и Don't Pass имаат повеќе од 50% шанси за губење на облогот. Но, можете да ги направите вашите сесии попријатни и поисплатливи со избирање на вистинските броеви и облози. И да, намалете ги вашите победнички очекувања и играјте за забава.

Најнови вести

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership
2022-09-24

NetEnt Goes Dutch with Holland Casino Partnership

Новости