Вести

October 8, 2020

Рулет: историска позадина, тип на рулет и типови облози

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Историјата на историјата на рулетот има бројни пресврти и варијанти бидејќи играта постепено напредуваше од стариот метод до она што го имаме во денешното онлајн казино. Иако рулетот нема одреден историски почеток, сепак е општо прифатено дека е измислен во 17 век. Досега, рулетот сè уште е рангиран на врвот на топ листите како една од најпознатите казино игри во светот дури и во онлајн сферата. Во 17 век, популарниот француски математичар Блез Паскал го измислил традиционалниот феномен наречен рулет, но на најбизарен начин. Блез Паскал со своите студии се сметаше за авторитет, позната личност во областа на науката и математиката. Едно од неговите големи дела беше создавањето на веројатност во математиката. Во процесот на правење на ова, играта рулет оживеа, иако, случајно. За време на една од неговите тековни трагања за создавање на машина за движење поради друга причина, Рулетот беше случајно произведен. Оттогаш се смета за нуспроизвод на посебна студија.

Рулет: историска позадина, тип на рулет и типови облози

Како рулетот влезе во Европа

На рулетот му беше малку тешко да биде прифатен во Европа дури и кога беше основан во Франција бидејќи, во тоа време, секој начин на коцкање беше забранет во Европа, па затоа се сметаше за нелегално. Меѓутоа, во 1842 година, Рулетот почна да се провлекува во мејнстрим Европа. Потребни беа дополнителни напори на двајцата француско потекло Франсоа и Луј Блан за да ја истуркаат играта надвор од границите на Франција. Натпреварот најпрвин го однесоа во германскиот Хамбург, каде локалното население отворено ги прифати и беа заштитени. Тоа постепено доведе до широко распространување на рулетот во Европа.

Вид на игри со рулет

Американски рулет:

Во американскиот рулет, тркалата на рулетот обично доаѓаат со двојна нула, додека друг број на тркалата се нуди од 1 до 38. Двојната нула е претставена како 0 и 00. Општо се верува дека американскиот рулет секогаш го намалува бројот Шансите за добивка со рабовите на куќата кои бараат пари изнесуваат 5,26% од секој влог.

Европски рулет:

Овој популарно се игра затоа што нуди поголема шанса за добивка со работ на куќата што тврди дури 2,70%. Вообичаено, францускиот рулет исто така следи во концептот, освен некои многу мали разлики. Овој тип на рулет има една нула и бројот на тркалото е од 1 до 37, со што се зголемуваат шансите за победа.

Вид на облози во рулет:

Внатрешни облози Надворешни облози

1. Внатрешни облози:

Тие обично се обложуваат преку нумеричките линии. Тие даваат огромна исплата кога се добиваат, но ризикот е исто така многу висок.

Уличен облог

Облогот во овој облог се става на крајот од редот со 3 бројки прикажани во редот, исплатата е 11 спрема 1.

Директно залог

Овој вид на облог се става на еден одреден број, победничката исплата е 35 спрема 1.

Пет залог

Достапно само на масите на американски рулет, овој облог вклучува 5 броеви 0, 00, 1, 2 и 3, овој облог обично се става до 0 и 1. Добитната исплата е обично 6 спрема 1.

Сплит облог

Ова е речиси како двоен директен облог, облогот обично се става на 2 соседни броеви, исплатата е 17 спрема 1.

Агол залог

Овој вид на облог се става на аголот каде што се достапни 4 броеви. Ова е исто како уличниот облог, но исплатата е 8 спрема 1.

Линија залог

Овој вид на облог се става на крајот од 2-те реда кои содржат по 3 броја, а победничката исплата е добра за 5 до 1.

2. Надворешни облози:

Овие се обложуваат надвор од полето со броеви, тоа дава пошироки шанси, во голема мера намален ризик, но следствено, со помала исплата кога се добива.

Десетина облог

Ова му овозможува на гејмерот да се обложи на 12 броеви по спин, победничката исплата е 2 спрема 1.

Обложувајте се на боја

Овој тип на облог му овозможува на гејмерот да се обложи на сите броеви или црвена или црна боја. Со победничка исплата од 1 спрема 1, ова е основниот облог за рулет за почетници кои го намалуваат ризикот.

Обложувајте се на ниско/високо

Ова овозможува обложување или на сите ниски броеви (1-18) или на високиот број (19-36). Ова е секако уште еден основен тип на обложување Рулет со исплата од 1 до 1 победа.

Обложувајте се на парни/непарни

Овој му овозможува на гејмерот да понуди или за сите непарни или за сите парни броеви со можна добивка од 1 до 1.

About the author
Priya Patel
Priya Patel

Потекнувајќи од живописните пејзажи на Нов Зеланд, Прија Пател е истражувачката динамо зад длабинските увиди на OnlineCasinoRank. Нејзиниот прецизен пристап кон податоците и трендовите го револуционизираше начинот на кој гејмерите го перцепираат и се движат низ пејзажот на онлајн казиното.

Send email
More posts by Priya Patel

Најнови вести

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација
2023-11-24

Револуционизирање на онлајн казина: мобилни игри, зголемени шанси, подобрена безбедност и 3D анимација

Вести